Fa sakk 3 az 1ben: sakk, dáma, backgammon. 28x14 cm

Nincs raktáron
Fa sakk 3 az 1ben: sakk, dáma, backgammon. 28x14 cm
3 090 Ft
A vásárlás után járó pontok: 46 Ft

Fa sakk 3 az 1-ben: sakk, dáma, backgammon

A logikai és stratégiai játékok kedvelőinek tökéletes ajándék lehet ez a fa sakk 3 az 1ben, mellyel sakk, dáma és backgammon is játszható. Nem foglal túl sok helyet, így akár táskában magunkkal is vihető. Táblája használat után összecsukható, mely tartalmazza a játékhoz szükséges bábukat.

A Fa sakk 3 az 1ben: sakk, dáma, backgammon jellemzői:

 • Anyaga: fa
 • 6 éves kortól ajánlott
 • Nagyméretű
 • Összecsukható játéktábla
 • Csomagolási mérete: 28 x 14 x 3,5 cm
Részletek

Sakk

A sakkot két játékos játsza egymás ellen. Egyik játékos a sötét, a másik a világos bábukat irányítja. Mindkét játékosnak 16 bábuja van kezdésnél: egy király, egy királynő, két bástya, két futó, két huszár és nyolc gyalog. A játék célja, hogy az ellenfél királyát olyan helyzetbe kényszerítse, melyben az meg van támadva és ez a támadás az ellenfél semmilyen következõ szabályos lépésével sem hárítható. Az a játékos amelyik ezt eléri, "bemattolja" ellenfelét, és ezzel megnyeri a játszmát. Az ellenfél, aki a mattot kapta, elvesztette a játszmát.

Dáma

dámajáték a világon mindenütt elterjedt, közismert táblás játék. „Kockás” (négyzetrácsos) táblán játsszák, lapos, korong alakú bábukkal. A hagyományos dámajátékban a sakkal ellentétben a sötét kezd, a játékosok itt is felváltva lépnek. Az egyszerű dámabábu mindig csak egyet léphet előre az ellenfél felé, és csakis átlósan, azonos színű mezőre (úgy tehát, ahogy a gyalog üt a sakkban). Ha azon a mezőn, ahová a bábu léphetne, az ellenfél egy bábuja áll, és azonos irányban még egy mezőt tovább haladva üres mező van, akkor ütni kell: az ellenfél bábuját átugorva a mögötte lévő üres mezőre lépünk, az ellenfél bábuját pedig levesszük. A szabályokból értelemszerűen következik, hogy nem lehet leütni egy a tábla szélén álló bábut. A dámajátékban hagyományosan ütéskényszer van, azaz ha egy játékos tud ütni, akkor kötelező ütnie. Ha több ütési lehetősége is van, szabadon dönthet, hogy melyiket választja. Ezt a szabályt azonban nem mindig alkalmazzák. Ha az ütés után a bábu ismét ütéshelyzetbe kerül, azt az ütést is végre kell hajtani, így ütéssorozat jön létre. Az ütéssorozat addig folytatható (ill. ütéskényszer esetén folytatandó), amíg leüthető bábu van. Az a bábu, amelyik eléri a tábla szemközti sorát, dámává változik. A dámák szabadabban mozoghatnak, mint az egyszerű bábuk: minden dáma léphet és üthet hátrafelé is (ellenkező esetben nem is tudná elhagyni a szélső sort). Elterjedt, bár nem mindig alkalmazott szabály az is, hogy a dáma „nekifutásból” üthet. Erre is három variáció van:

  1. az ütést megelőzően, a leütendő bábu előtt tetszőleges számú üres mezőt átugorhat;
  2. az ütést követően, a leütendő bábu mögött tetszőleges számú üres mezőt átugorhat;
  3. az előző kettő kombinációja.

Egy másik szabályvariáció szerint a dáma egyetlen lépéssel több bábut is le tud ütni akkor is, ha azok között nincs üres mező. Ennek a szabálynak az alkalmazása független az előző, nekifutásos szabálytól. Az ütésre vonatkozó szabályok egyikénél sem szempont, hogy a leütendő bábu egyszerű-e vagy dáma. Ha egy bábu ütéssel éri el az utolsó sort, a szabályoknak megfelelően dámává válik. Ha ebből a helyzetből – immár dámaként – újabb ütésre nyílik lehetőség, az ütéssorozat azonnal folytatható. Van olyan szabályváltozat is, amely egyszerű bábuknak is megengedi a visszafelé ütést. Ilyenkor a játékosoknak meg kell állapodniuk abban, hogy az utolsó sor érintése során egy egyszerű bábu dámává válik-e. Az nyeri meg a játékot, aki lépésképtelen helyzetbe szorítja ellenfelét (ez azt is jelentheti, hogy az ellenfélnek már nincsen bábuja, mindet leütöttük).

Backgammon játékszabály:

A backgammon játékot két játékos játssza egymás ellen, mindegyiknek tizenöt korongja van a táblán, ami 24 keskeny mezőnek nevezett háromszögből áll. A játékosok a táblán körbeviszik a korongjaikat – aszerint, hogy a dobókockákkal milyen számokat dobtak – egymásnak ellentétes irányban, és az győz, aki előbb szedi ki a tábláról a bábuit. Külön érdekes része a játéknak, amikor blokkolják vagy kiütik egymás korongjait a játékosok.

A backgammon játéknak fontos része a valószínűség számítás, de a kockadobás miatt így is jelen van a szerencse-faktor. Sokan emiatt szerencsejátéknak tartják, pedig stratégiai, taktikai, matematikai és pszichológiai készségre is szükség van a játék során.


Mire számíthatsz, ha a Pindurpalota webshopban vásárolsz?

 • Raktárkészletről szolgálunk ki, emiatt aznap összekészítjük a csomagodat!
 • Gyors, akár másnapi kiszállítás GLS-sel!
 • Házhozszállítás - 30.000.- felett ingyenesen
 • 10.000.- feletti vásárlásnál ajándékot is választhatsz (Nem jár automatikusan)!
 • 14 napos elállás
 • Teljeskörű garanciális ügyintézés sorban állás nélkül!
 • Több féle szállítási és fizetési mód: csomagpontok, házhozszállítás, csomagautomata
 • Expressz előresorolást vagy időzített kiszállítást is kérhetsz
 • Biztonságos csomagolás, hogy a termék éppségben megérkezzen. Ha kérdésed van, vagy problémád, barátságos ügyfélszolgálatunk azonnal segíteni fogunk. Több ezer, egyedi termék raktárról! 
Adatok
EAN kód
5906808018634
Gyártó
Shantou Honghu
Márka
Chess & Checkers & Backgammon
Ajánlott életkor
6 – 99 éveseknek
Ajánlott nem
Unisex
Fejlesztési területek, ismeretek

Ikonok jelentése

Családi és szociális kötelékekKoncentrációLogikus gondolkozás
Cikkszám
FA6612
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!