Új jelszó kérése
0 Ft

Vásárló belépés

Kategóriák

Hírek

2017.12.03 15:00
2017.11.12 15:30

Fizetési megoldás

Termékek


Kakerlaken poker - Csótánysaláta
Kakerlaken poker - Csótánysaláta

Csótánysaláta kártyajáték

A játék tartalma: 120 db zöldségkártya, 8 db tabu zöldségkártya, 1 db játékleírás

Ki lesz az, aki a kezében tartott zöldségkártyáktól megszabadulva a leggyorsabban főz finom salátát? Ehhez jó szakácsként gondolkodás nélkül tudnunk kell, mikor milyen zöldséget használtunk fel, de néha nem árt füllentenünk… És persze csótány nem kerülhet a salátába!

A játék lényege

A játékosok igyekeznek a lehető leggyorsabban színes salátát alkotni a zöldségeikből. Amikor rajtuk van a sor, kirakják a kártyájukat, és azonnal meg kell nevezniük a zöldséget. De vigyázat! Csak az a játékos nyerhet, aki gyorsan és helyesen tudja eldönteni, mikor mondjon igazat, és mikor kell hazudnia!

Előkészületek

A 128 lapból álló paklit megkeverjük, majd egyenlően szétosztjuk a játékosok között. 3, 5 vagy 6 személyes játék esetén a fölös 2-3 kártyát félretesszük, ezek most nem játszanak. Minden játékos egy pakliba maga elé helyezi a lapjait, képpel lefelé, és már kezdődhet is a játék!

A játék menete

A legfiatalabb játékos kezd. A kezében tartott pakli legfelső lapját felfordítva lerakja az asztalra, és villámgyorsan, hezitálás nélkül megnevezi az azon látható zöldséget: paradicsom, saláta, karfiol vagy paprika.
A játék az óramutató járásának megfelelő irányban zajlik. Mindenki sorra kijátssza a legfelső kártyáját az első játékos lapja által létrehozott dobó-paklira, és megnevezi a lerakott zöldséget a következő szabályok betartásával:
1. A játékosnak mindig igazat kell mondania! Kivétel:
- Ha az általa kirakott lapon látható zöldség megegyezik az előző játékos által kijátszott zöldséggel, hazudnia kell!
- Ha az általa kirakott lapon látható zöldség megegyezik az előző játékos által tett bemondással akkor is hazudnia kell!
2. Ha a játékos csótánylapot rak le, mindig hangos „Csótány!” kiáltással kell azt fogadnia!
3. Ha a kártyáján szereplő zöldség megegyezik azzal a zöldséggel, amely a látható tabukártyán szerepel, a játékosnak hazudnia kell!

Tabukaja: Csótányok a tálban!
Mindegyik zöldségfajtából van kettő olyan lap, amelyen egy kövér, ronda csótány is látható. Ha a játékos ilyet csap fel, mindig hangos „Csótány!” felkiáltással kell ezt jeleznie. Ez a zöldségfajta rögtön tabuvá válik, és nem szabad megnevezni, amikor a játékosok ilyen lapot találnak, egészen addig, amíg ez a tabukártya látható. A csótányos paklit ideiglenesen félretesszük, s a következő játékos új paklit kezd a felfordított zöldségével. Mindaddig erre a második paklira pakolunk, amíg egy újabb csótányra nem bukkan az egyik játékos. Ilyenkor ő is azt kiáltja, hogy „Csótány!”, jelezve a konyha rémét, s ezúttal ezt a paklit tesszük félre. A játékosok visszatérnek az első paklihoz. A további felcsapott lapok mindig az aktuális paklira fognak kerülni, s mindig a látható tabu-zöldséget nem szabad nevén nevezni. Figyelem! A paklik váltásakor mindkét tabu-kaja látható (egyetlen újabb kártya lerakásáig), így ilyenkor mindkét zöldségtípus tabu!

Hibák:
Minden hibás szó, szókezdemény, hebegés, késlelkedés, minden „ööö”, minden három másodpercnél hosszabb gondolkodás hibának számít! Amikor egy játékos hibázik, az összes eddig kijátszott lapot magához kell vennie, összekeverve azokat a még meglévő lapjaival. Ezután ő kezdi az új kört.

A játék vége:

Amint egy játékos megszabadul az összes lapjától, a játék véget ér, ez a játékos nyert!

A játék tartalma: 120 db zöldségkártya, 8 db tabu zöldségkártya, 1 db játékleírás


Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.