Pindurpalota Blog

Társasjátékok utazáshoz

Pindurpalota
Pindurpalota
2023.04.12 13:04
Társasjátékok utazáshoz

10 társasjáték utazáshoz felnőtteknek

Közeledik a várvavárt nyaralás a haverokkal? Mit fogtok csinálni a nyaralóban, a medence parton, vagy a hüttében esténként? Mutatunk 10 kiváló játékot, ami minden felnőtt buli, nyaralás, utazás, síelés, wellnesezés alatt olyan löketet ad majd a társaságnak, amire még évekkel későb is szívesen emlékeztek majd vissza! Valamint nem utolsó szempont, hogy kis helyen elférnek!

Társasjátékok utazáshoz felnőtteknek


Egy utazás nem csak arról szól, hogy felfedezzük az új kultúrákat és élvezhetjük az ételeket, hanem arról is, hogy eltöltsük az időnket jól a társaságunkban. És mi lehetne jobb, mint egy jó társasjáték, amely szórakoztat és egyben összeköti az embereket.

Ha felnőtt társasjátékokról van szó, általában az ivással kapcsolatos, vagy az intimitásra utaló játékok jutnak az eszünkbe. Mindenki szereti őket, de néha egy kicsit komolyabb játékra vágyunk. Számos olyan társasjáték van, amelyek kifejezetten utazásra készítettek fel, és garantáltan szórakoztató időtöltést nyújtanak.

Először is, gondoljunk a klasszikus kártyajátékokra. A kártyajátékok kiválóan alkalmasak arra, hogy eltöltsük az időnket egy hosszú repülőút vagy vonatút alatt. Ráadásul, nem csak szórakoztató, hanem fejleszti is az agyunkat és folyamatosan agilissá tesz bennünket. Ha pedig nyerünk, akkor ott a jutalom dopamin az agynak.

Bárhol járunk is a világban, mindig találhatunk embereket, akik szeretik a kártyajátékokat. A legnépszerűbb kártyajáték a világon a franciakártya mellett az Uno. Az Uno játék lényege, hogy a színre színt, számra számot tegyünk, de közben az akciókártyákkal megakadályozhatjuk társunkat azon igyekezetében, hogy letegye a kezében lévő összes lapot. 

A magyarkártya kifejezetten utazáshoz ajánlott. Balatonra mész? Nincs már hely a hátizsákban? Az egyik legkisebb játék, ami a zsebedben is el fog férni.

A klasszikus kártyajátékok közül a póker, a briscola vagy a canasta kicsit nehezebbek, de garantáltan szórakoztatóak. A póker már 7 éves gyerekekkel is játszható, de felnőttek millóinak a szívét is megdobogtatta már a játék izgalma. 

Ha a társaság szeret inni, és a bulizni, akkor jól jöhetnek az ivós játékok:

- Pialógus: Lássuk, mikor akad össze a nyelved? Vigyázz, ha nem tudod megnevezni a különböző témákhoz tartozó szavakat, elázol!

- Dallamtapadás : Vegyél a szádba, valamilyen italt, és a kártyán lévő dalok közül énekelj egyet, úgy, hogy felismerjék a többiek! Ugye nem kell mondani, mi lesz a büntetésed, ha nem ismerik fel a dalodat?

- Fenékig : Talán a leginkább a memória, és a fekete péter juthat róla eszünkbe, természetesen megbolondítva egy kis iszogatással!

Partyjáték forgasd meg a nyilat : Üvegezés, csak kicsit máshogy! Az iszik, akire rámutat a nyíl. 

Amihez nem feltétlenül kell inni:

- Partyjáték célbadobás 2in1: Ügyességi célbadobós játék, nem feltétlenül csak felnőttek ivós buliaira!

- Trivial Pursuit Jóbarátok társasjáték : Mi lehetne egy barátokkal közös utazásra nyerőbb, mint egy jóbarátok kvíz játék. Lássuk ki tud többet?

- Fröccs társasjáték : Alkosd meg a legjobb italokat a kártyák segítségével, de vigyázz, nehogy belekontárkodjanak a többiek!

Ezek a társasjátékok kifejezetten ideálisak utazásra, mivel kis helyen elférnek. 

A felnőtteknek szóló társasjátékok sokszínűsége hatalmas, de sokkal élvezetesebb az utazás, ha közben egy jó játékkal lehet relaxálni. Ez lett volna a 10 játék felnőtteknek, amit baráti társasággal való utazásra ajánlanánk.  Válasszuk ki a nekünk legjobban tetsző játékot, és készüljünk fel, hogy jó szórakozást nyújtunk magunknak és az utazási társaságunknak is!

@pindurpalota Írd neg melyi k társasjátékot vinnéd magaddal, ha utazni mész a haverokkal? #játék #társasjáték #pindurpalota #utazás #utijáték #party #partytime #haverokkal #haverokkalegyutt #társasest ♬ Olor de Cocina Linpia - Música Para Disfrutar