Pindurpalota Blog

0-3 hónapos korig
Baba felszerelés
Baba mozgás fejlesztés
Babajáték
Babázás
Barkácsolás
Berenguer
Betű játékok
Főzőcskézés
Játék
Játékok 0-6 hónapos korig
Logikai játékok
Matematikai játékok
Mindennapi élet játékai
Montessori
Montessori játék
Szerepjáték
Újszülött játékok
Zenélő bébi játékok
Szűrés törlése
8. osztályba készülő iskolások tanszerlistája

8. osztályba készülő iskolásoknak milyen eszközök szükségesek?

Összegyűjtöttünk a 8. osztályba készülő gyermekeknek olyan tanszereket tantárgyanként, amikre biztosan szükségük lesz a tanév során. Érdemes bevonni a gyermeket az iskolai felszerelés kiválasztásába, hiszen egy tolltartó, vagy füzet egy kedvelt karakter képével már könnyebbé teheti az iskolában töltött dolgos napokat. 

7. osztályba készülő iskolások tanszerlistája

Miket szerezz be, ha gyermeked 7. osztályba készül?

Összegyűjtöttünk a 7. osztályba készülő gyermekeknek olyan tanszereket tantárgyanként, amikre biztosan szükségük lesz a tanév során. Érdemes bevonni a gyermeket az iskolai felszerelés kiválasztásába, hiszen egy tolltartó, vagy füzet egy kedvelt karakter képével már könnyebbé teheti az iskolában töltött dolgos napokat.

6. osztályba készülő iskolások tanszerlistája

A legszükségesebb tanszerek 6. osztályosoknak

Összegyűjtöttünk a 6. osztályba készülő gyermekeknek olyan tanszereket tantárgyanként, amikre biztosan szükségük lesz a tanév során. Érdemes bevonni a gyermeket az iskolai felszerelés kiválasztásába, hiszen egy tolltartó, vagy füzet egy kedvelt karakter képével már könnyebbé teheti az iskolában töltött dolgos napokat.

5. osztályba készülő iskolások tanszerlistája

Tanszerlista ötödikeseknek

Összegyűjtöttünk az 5. osztályba készülő gyermekeknek olyan tanszereket tantárgyanként, amikre biztosan szükségük lesz a tanév során. Érdemes bevonni a gyermeket az iskolai felszerelés kiválasztásába, hiszen egy tolltartó, vagy füzet 1 menő karakter képével már könnyebbé teheti az iskolában töltött dolgos napokat.

4. osztályba készülő iskolások tanszerlistája

Mire lesz szükség, ha 4. osztályba megy valaki?

Összegyűjtöttünk a 4. osztályba készülő gyermekeknek olyan tanszereket tantárgyanként, amikre biztosan szükségük lesz a tanév során. Érdemes bevonni a gyermeket az iskolai felszerelés kiválasztásába, hiszen egy tolltartó, vagy füzet egy kedvelt karakter képével már könnyebbé teheti az iskolában töltött dolgos napokat.

3. osztályba készülő iskolások tanszerlistája

3. osztályba mire lesz szükség?

Összegyűjtöttünk a 3. osztályba készülő gyermekeknek olyan tanszereket tantárgyanként, amikre biztosan szükségük lesz a tanév során. Érdemes bevonni a gyermeket az iskolai felszerelés kiválasztásába, hiszen egy tolltartó, vagy füzet egy kedvelt karakter képével már könnyebbé teheti az iskolában töltött dolgos napokat.

2. osztályba készülő iskolások tanszerlistája

Mire lesz szüksége egy 2.osztályos gyermeknek?

Összegyűjtöttünk a 2. osztályba lépő gyermekeknek olyan tanszereket tantárgyanként, amikre biztosan szükségük lesz a tanév során. Érdemes bevonni a gyermeket az iskolai felszerelés kiválasztásába, hiszen egy tolltartó, vagy füzet egy kedvelt karakter képével már könnyebbé teheti az iskolában töltött dolgos napokat. 

1. osztályba készülő iskolások tanszerlistája

Mire lesz szüksége az 1. osztályba készülő gyermekeknek?

Összegyűjtöttünk a suliba készülő gyermekeknek olyan tanszereket tantárgyanként, amikre biztosan szükségük lesz a tanév során. Érdemes bevonni a gyermeket az iskolai felszerelés kiválasztásába, hiszen egy tolltartó, vagy füzet egy kedvelt karakter képével már könnyebbé teheti a beilleszkedésüket, és az iskolában töltött dolgos napokat. 

Vasárnapi csendes doboz - foglalkoztató és fejlesztő ötletek gyerekeknek

Vasárnapi Csendes doboz

7 részes blog sorozatunk utolsó része is hasznos és kreatív ötleteket ad ahhoz, hogy a gyermekek részére önállóan végezhető, fejlesztő célú tevékenységeket nyújtsunk minden napra. Az elfoglaltságok a szülőknek egy kis énidőt, a gyerekeknek pedig - a kellemes időtöltés mellett - tanulási lehetőséget biztosítanak. Ne hagyd ki vasárnapi ajánlatunkat sem!

Szombati csendes doboz - foglalkoztató és fejlesztő ötletek gyerekeknek

Szombati Csendes doboz

Ha nem tudod, hogyan szabadíthatnál fel egy kis időt magadnak, itt a megoldás. Önállóságra szoktató kreatív ötletek egy dobozban. Úgy foglalhatod le vele a gyermeket, hogy közben te is szabad lehetsz. Mindenképp olvasd el ezt a blogbejegyzést, ha érdekel mit ajánlunk szombatra!

Pénteki csendes doboz - foglalkoztató és fejlesztő ötletek gyerekeknek

Pénteki Csendes doboz

Kíváncsi vagy, milyen szórakoztató, de ugyanakkor fejlesztő játékok kerültek a pénteki dobozba? Ha igen, akkor olvasd el az alábbi ötleteinket, tippjeinket és próbáljátok ki Ti is otthon, hogy a szabadidőtök hasznosan teljen!

Csütörtöki csendes doboz - foglalkoztató és fejlesztő ötletek gyerekeknek

Csütörtöki Csendes doboz

Egy újabb nap otthon a gyermekkel és nekünk megint ezer a dolgunk. Mivel lehetne lefoglalni egy kicsit? Erre adunk neked ötleteket a csütörtöki csendes dobozról szóló bejegyzésünkben. 

Szerdai Csendes doboz - foglalkoztató és fejlesztő ötletek gyerekeknek

Szerdára is sok-sok remek játékot készítettünk be Csendes dobozunkba. Színezővel, számolós- és kirakós játékokkal foglalhatjuk le gyermekünket, hogy hasznosan töltse el az időt, amíg mi elvégezzük otthoni feladatainkat.

Keddi Csendes doboz - foglalkoztató és fejlesztő ötletek gyerekeknek

Keddi csendes doboz

Nézd meg, hogy erre a napra milyen ötletekkel készültünk, mi került a keddi csendes dobozba. Ha kíváncsi vagy mi az a csendes doboz, és mire jó, akkor olvasd el a Pindurpalota cikksorozatát, melyben otthon megvalósítható ötleteket írtunk össze, hogy megkönnyítsük az otthon töltött mindennapokat!

Hétfői Csendes doboz - foglalkoztató és fejlesztő ötletek gyerekeknek

Hétfői Csendes doboz

Avagy foglalkoztató és fejlesztő ötletek gyerekeknek egy dobozba zárva. Hasznos tippek, játék ötletek arra, hogyan töltse hasznosan és vidáman a gyermek otthon az idejét. 7 részes blog cikk sorozatunkba összegyűjtöttünk minden fontos tudnivalót, tippet. Olvasd el, mit ajánlunk egy hétfői napra!

Pindurpalota
Pindurpalota
2022.03.11 15:08
Mi az a Csendes doboz?

Mi az a Csendes Doboz?

Tulajdonképpen egy egyszerű ötlet, ami sok egyszerű, ám mindennapos problémára megoldást kínál, nekünk szülőknek, mikor otthon vagyunk a gyermekünkkel. Mikor otthon vagyunk, egy folyamatos nyomás van a legtöbb édesanyán. Játszani hív a gyerek, de főzni kellene, el kéne rámolni a mosott ruhát, de mégsem hagyhatom magára. Figyelni kéne rá, hogy fejlődjön is, jó lenne megtanítani önállóan játszani, node mikor, és hogyan csináljam meg a saját dolgomat?

Olvasd el blog cikk sorozatunkban, "Miben segítenek a csendes dobozok?"!

Pindurpalota
Pindurpalota
2022.02.22 15:18
Ki az úr a tengeren? - Élménybeszámoló

Ki az úr a tengeren? - Társasjáték élménybeszámoló és vélemény

Kipróbáltuk a Ki az úr a tengeren? társasjátékot! Hatalmas élmény volt az egész családnak! Ha érdekelnek a tapasztalataink, olvasd el legújabb blogcikkünket erről a stratégiai társasjátékról!

Pindurpalota
Pindurpalota
2022.01.16 21:19
Otthoni fejlesztési ötlet - Képregény

Otthoni fejlesztési ötlet - Képregény készítés

A kreativitás, a fantázia, az ábrázolás, a vizualitás- és szókincsfejlesztés is szerepet kap a képregények elkészítése közben. Olvasd el, mire érdemes figyelni, ha ezzel a technikával szeretnéd fejleszteni a gyerekeket, és mikre lesz szükségetek otthon.