Pindurpalota Blog

0-3 hónapos korig
Baba felszerelés
Baba mozgás fejlesztés
Babajáték
Babázás
Barkácsolás
Berenguer
Betű játékok
Főzőcskézés
Játék
Játékok 0-6 hónapos korig
Logikai játékok
Matematikai játékok
Mindennapi élet játékai
Montessori
Montessori játék
Szerepjáték
Újszülött játékok
Zenélő bébi játékok
Szűrés törlése
-10% kedvezmény minden teljes árú termékünkre Február 16-ig!

Akció a Pindurpalotában

Arra gondoltunk, hogy feldobjuk a hangulatod ezen borús, esős napon egy kis kedvezménnyel! :) 2021. február 16.-ig minden teljes áras, nem akciós termékünkre 10% kedvezményt adunk a Pindurpalota webáruházban! Fedezd fel a legjobb ajánlatokat! Használd a kuponkódot!

Pindurpalota
Pindurpalota
2021.01.07 09:40
Jó anya - rossz anya

A 2019-es évben, anyák napján napvilágot látott telekommunikációs cég reklámja kapcsán arra az elhatározásra jutottam, hogy ideje papírt ragadnom, és leírni a “margóra” ahogy mondani szokás pár észrevételt. Megint nagyon eldurvultak a kommentek, és természetesen mindenki a saját szemszögéből értelmezi a dolgokat. Jön a ki a jó anya, bezzeg az én anyám, bezzeg az, stb.

Babaváró ajándékötletek: a legjobb ajándékok kisbabáknak és újdonsült anyukáknak

Barátnőd, rokonod éppen babát vár? Lepd meg őket a legszuperebb babaváró ajándékötleteink egyikével! Összegyűjtöttük a legjobb babaváró ajándékokat egy helyre, hogy biztosan megtaláld, amit keresel. 

Anya születik! Egy igazi anya "bukásai" és őszinte szavai a gyereknevelésről

Zsírkréta a falon, alkoholos filc a macskán, vagy épp eltűnt gyerek a strandon… Történt már veletek is hasonló? Hibáztál már valaha anyaként? Vendégszerzőnkkel, Zsófival előfordult, és nem fél beismerni! Ismerd meg anya “bukásait”, és persze azt, hogy hogyan éli túl a mindennapokat egy olyan szülő, aki nem zárja gyerekbiztos ajtók mögé még a Sudocrem-et is. Szerintünk így születik az igazi anya! 

 

Kelengyelista leendő szülőknek -  Minden amire a kisbabádnak szüksége lehet!

Hamarosan kisbabád születik, és tanácstalan vagy, hogy mit, és miből mennyit érdemes beszerezned? Van egy kis tapasztalatunk, segítünk! Összegyűjtöttük a legfontosabb dolgokat Neked!

Pindurpalota
Pindurpalota
2021.01.07 11:50
Hogyan fejlesszük kisbabánk készségeit?

Hamarosan kisbabád születik majd, és még sok mindenben tanácstalan vagy? Semmi ok az aggodalomra, mind így voltunk ezzel - mégis belejöttünk! :) Engedd meg, hogy tapasztalatainkkal segítsünk. A babaváró party-tól a baba készségeinek fejlesztésén át a kelengyelistáig mindent összegyűjtöttünk Neked, hogy könnyebb legyen a dolgod! :)

Pindurpalota
Pindurpalota
2021.01.07 11:37
Tippek az óvodai beszoktatáshoz

Sok okos tipp van a beszoktatáshoz, előttem már sok szakértő leírta a fontosabb tudnivalókat, emiatt én most inkább egy kis személyes tapasztalatot szeretnék belevinni az írásomba, de természetesen le fogom írni a fontosabb elveket is, amiket az óvó nénik, pedagógusok, és szakemberek is el szoktak mondani év elején. 

Óvodai beszoktatás: dolgok, amiket elvárnak a pedagógusok, ha óvodába készül a gyereked

Ovis korba lépett gyermeked, és már meg is van a beiratkozás? De vajon gyermeked készen áll-e már az ovis életre? Van néhány dolog, amit a pedagógusok elvárnak már az első ovis évben, így ezekre érdemes odafigyelned! Természetesen mindez a gyerek javát szolgálja.

A (mese)könyvek hatalma: ilyen hatása van a gyerekekre (és a felnőttekre) az olvasás

Az olvasás csodálatos dolog, ami olyan élményekkel gazdagíthatja mind a gyerekek, mind a felnőttek életét, amelyeket máshonnan biztosan nem tudunk megszerezni. De mit nyújt még azon kívül, hogy remek időtöltés, nagyon szórakoztató, és a meseolvasás szuper közös esti program is a család számára?

Pindurpalota
Pindurpalota
2021.01.07 11:00
A gyermeki gondolkodás logikája

A logikus gondolkodás rendkívül fontos készség, amelyet rengeteg játék fejleszt. Ahhoz, hogy megértsük a logika fejlődésének lépéseit, előkször is érdemes felfedni, hogy hogyan is gondolkodik egy gyermek, milyen a logikája?

Autizmus a családban: Milyen az élet egy autista kisgyermekkel?

Szeretném megosztani személyes tapasztalataimat nővérként, azzal kapcsolatban, hogy milyen egy autista kisfiúval az élet, azonban előtte úgy gondolom, hogy nem árt, ha általánosságban írok az autizmusról.

Pindurpalota
Pindurpalota
2021.01.07 10:38
Milyen társasjátékot vegyek?

Annyi játék van a piacon, hogy néha eligazodni sem lehet a kínálatban. Felmerül társasjáték rendelés előtt rendszerint a kérdés, hogy mi alapján válasszunk társasjátékot. Melyik a legjobb társasjáték? Segítünk egy kicsit a társasjáték választásban, hogy biztosan jól döntsetek!

Anyuci és Fortnite - engedjük-e a gyereket lövöldözős játékot játszani?

Akinek gyermeke van - pláne ha fiú - egy idő után elkerülhetetlenül is szóba jönnek a videójátékok, a lövöldözős játékok kérdései... De mit tehetünk szülőként? Engedjük vagy ne? Jó válasz nincs, de megpróbáltuk több oldalról megközelíteni a kérdést, hogy mindenki maga dönthesse el!

Vízhez szoktatás és úszás gyermekeknek: Mutatjuk  a legfontosabb tudnivalókat!

Amikor itt a nyár itt a felhőtlen strandolás és pancsolás ideje.  Ha Nektek is ez lesz az első valódi strandolós, pancsolós évetek gyermeketekkel, ezt a cikket szeretettel ajánljuk - melyben a vízhez szoktatás és a gyermek úszás témakörét járjuk körbe.

Mikor kezdjen a gyermekem idegen nyelven tanulni?

Az idegen nyelv oktatásáról való gondoskodás a gyermekek számára ma már elengedhetetlen feladata a szülőnek. De milyen korban érdemes elkezdeni az idegen nyelv oktatást? H. Nagy V. Csilla fejlesztőpedagógussal jártuk körbe a témát.

Milyen játék segíthet feldolgozni a gyerekeknek a válást?

A válásnál mindenki veszít. Főleg a gyerek. Leginkább a stabilitást, és a biztonságot. A gyerekeknél egy új érzés fészkeli be magát a kicsi szívükbe. “Én vagyok a hibás? Apa miattam ment el? Rossz voltam? Miattam veszekszenek? Már nem szeretnek? Ha anya nem szereti már apát, mi lesz, ha engem sem fog már többé szeretni?”

 

Természetes, hogy ilyenkor a szülő próbálja kompenzálni a gyereket, és biztosítani szeretetéről, de sokszor nem tud hiteles lenni, hiszen ő maga is tele van feszültséggel, frusztrációval, és félelemmel. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, mely a vásárlóinknál már sokszor bevállt. 

Környezetvédelemről és újrahasznosításról gyerekeknek

Szerettem volna a gyerekeknek pár fontos dolgot mondani a környezetvédelemről, de nem találtam értelmes összefoglalót, úgyhogy gondoltam összeszedek pár ötletet, amivel igazából lemondás nélkül ők is tehetnek valamit az ökológiai lábnyomuk csökkentéséhez.

 

Nem akarok úgy tenni, mintha én olyan nagy környezetvédő lennék, mert millió dolgot tehetnék még azért, hogy kevesebb hulladékot termeljen a család, de azért próbálkozunk. Igyekszünk mindig egy újabb apró lépést megtenni.

Kreatív újrahasznosító játék ingyen  - streampunk

Mit tehet egy szülő két gyermekkel, egy esős hétvégi délután otthon? Nos, a kreatív, alkotó tevékenység mindig jó ötlet, és akár újrahasznosított dolgokból, szemétből is alkothattok! Mi a steampunk stílust "szúrtuk ki" magunknak, és el is készültek az alkotások - a gyerekek pedig imádták!