KIDDO fejlesztő füzetek

Betű játékok
Iskolakezdés
Kreatív játékok
Matematikai játékok
Szűrés törlése

KIDDO Books - Egyedülálló fejlesztő füzetek

Az izraeli KIDDO Books mögött álló tervező csapat már több mint 20 éves tapasztalattal a háta mögött készít fejlesztő játékokat. Ezen két évtized munkája öltött testet egy igazán egyedülálló és jó minőségű foglalkoztatósorozat legyártásában, melynek darabjai messze túlmutatnak önmagukon. Az általunk importált majd 100 különféle típusú fejlesztő foglalkoztató és színezőfüzet között aligha találunk egyformát, hiszen mindegyik különleges valamitől. Elsődleges célközönsége a 3 és 7 éves kor között korosztály, bármelyik kisfiú és kislány megtalálhatja a kedvencét. De ez még nem minden, ugyanis a Kiddo tervezői azokra is gondoltak, akiknél 7 éves korban nem marad abba a színezés utáni vágy, számukra alkották meg a felnőtt mandala, és vitrage színezőket például. Lépj be a Kiddo világába velünk!

Kiddo Iskolaelőkészítő munkafüzetek

 

A Kiddo fejlesztő foglalkoztató füzetek megkönnyítik az iskolai integrációt

A Kiddo foglalkoztató füzetek olyan iskolaelőkészítő feladatokat tartalmaznak, melyek megkönnyítik a gyerekek tanulmányait, iskolába való beilleszkedését, rávezetik őket a helyes feladatmegoldásokra. A teljesség igénye nélkül választhatunk logikai, finommotorikus, esztétikai és egyéb típusú foglalkoztatók közül.

Fokozatossággal nagyban hozzájárulhatunk gyermekünk sikeres iskolai integrációjához, már 3 éves kortól korosztályra szabott feladatokat kínálunk a leendő iskolásoknak. :-)

A Kiddo füzetek korosztályonként lépésről lépésre fejlesztenek

Minden Kiddo füzet elején korosztályi megjelölés található, de emellett érdemes azért megnézni, hogy milyen fejlettségi szinten áll a gyermekünk, hiszen jelentős eltérések lehetnek két azonos korú gyermek képsességei, de főként inkább érdeklődése között. Vannak akik jobban szeretnek rajzolni, vannak akik kevésbé. Vannak akik ügyesebbek a labirintusos játékokban, van akinek pedig a külömbség keresés megy jobban. Ez persze nem jelenti azt, hogy a többivel ne kéne foglalkozni.

Miért más a Kiddo, mint egy hagyományos színező?

Az összes minőségi KIDDO termék tanárok, dizájnerek és nyelvészek segítségével készült el, és azok jóváhagyásával került forgalomba. Olyan figyelemfelkeltő elemekkel gazdagított darabok is vannak a Kiddo füzetek között, amik azoknak a gyerekeknek is kedvet hoznak a ceruzaforgatáshoz, akiket amúgy nem vonz a rajzolás, színezés. Például találunk itt olyan színezőt, ami úgy működik, mint egy kaparós sorsjegy, ahhoz, hogy megkapjuk a körvonalakat, előtte egy pénzérmével meg kell kaparni a felső réteget. Ami szintén egyedülálló a Kiddo füzetek között, az a vitrage technika, mely tulajdonképpen egy áttetsző lap, ahol a háttér feketére lett festve. Amit a gyermek kiszínez, átengedi a fényt, így az alkotásokból kiváló ablakdíszek készülhetnek, amik hasonlítanak az ólomüvegre. 

Különleges darabok a Kiddo füzetek között

Íme néhány példa a különleges darabokra:

Mit és hogyan fejlesztenek a KIDDO füzetek?

 

 • Gazdagítja a gyerkekek képzelőerejét - nem csupán a színek világába kalauzolja el őket, de sok füzetnél nekik kell valamilyen formában kiegészíteni az ábrákat, így szabadon használhatják saját fantáziájukat is.
 • Fejleszti a vizuális észlelést és a részletek közti eligazodás képességét - vannak olyan kiadványok, amelyben végig deketívest játszva kell megtalálni egy nagy képen az elrejtett tárgyakat, alakzatokat, sőt, a labirintusból kijutós is elérhető olyan formában, ahol magából a labirintusból rajzolódik ki egy második kép is.
 • Berögzíti a sorrendben való feladatvégzést és az utasítások pontos követésére való képességet - Azon a vágós és ragasztós füzetek, amelyekből aztán 3D-s képet építhetünk, arra is megtanítanak, hogy egy művelet akkor lesz sikeres, ha betartjuk a részfeladatok elvégzésének pontos sorrendjét.
 • Fejleszti a koncentrációt, a finommotorikus készségeket és a szem-kéz koordinációt - a pontos vonalkövetés és a biztos ceruzafogás a sikeres iskolai írástanulás alapkövei, így gyermekünkkel csak jót teszünk, ha a lehető legtöbbet rajzoltatjuk, színeztetjük őt szabadidejében.
 • Segít az összefüggések felismerésében - Ha a 4-es számokat pirosra színezem, az 5-ösöket feketére, ki fog rajzolódni Láng a szuperverda.
 • Következtetések levonását elősegíti 
 • Lényegkiemelés képességét elősegíti - A detektíves, a labirintusos játékok, a vágd ki a megfelelő táblát feladatok, stb ennek a képességnek a kifejlesztésénél sokat segítenek.
 • Ismeretszerzés - Amennyiben plusz ismeretanyag megismertetésében szeretnéd a Kiddo füzetek segítségét, választhatsz a tematikus füzetek közül. Például válaszd a Vágj! Ragassz! Színezz! Közlekedj okosan füzetet, ha a biztonságos közlekedéssel szeretnéd a gyermeket megismertetni.

 

Feladatokat ad. A nagyobbaknak szóló színezők mindegyike változatos feladatokkal, feladattípusokkal serkenti a gyerekek gondolkodását, melyek sikeres megoldása után jutalmul kedvük szerint színezhetik ki a képeket. A teljesség igénye nélkül választhatunk a labirintusos feladatmegoldás, a pontról-pontra és számok alapján összekötős vagy különbségkeresős típusok közül. A nagyobbaknak már az ollót (és ragasztót) is a kezükbe kell ragadni: megtalálni, kivágni és felragasztani a megfelelő matricát egy képre, majd kiszínezni a hátra lévő részeket. A kalandvágyók pedig "kaparós" varázsszínezővel hozhatják elő a képek kontúrjait színezés előtt.

 

Tanít. Az alapvető rajzkészségen, kreatív képzelőerőn kívül találhatunk olyan füzeteket, amik némileg speciálisabbak. Ilyen például az érzelmek felismerésének vagy éppen a biztonságos közlekedés elsajátítására készült darabok. Különböző képpárokon a fogalmi és/vagy tárgyi ellentétek verbális kifejezése után szabad csak elkezdeni a jutalomszínezést. 

 

Hordozható. Minden füzet a saját papírtokjában érkezik, amely nem csak nagyon szépen mutat, de tartósabbá teszi a papírlapokat, óvja az elkészült műveket és lehetővé teszi, hogy biztonsággal magunkkal vihessük bárhová. A nagyobb méretű füzetek tépőzáras tokban vannak. Egy KIDDO fejlesztő füzet tökéletes bármikor, amikor nem tudjuk, mivel kössük le a gyerkőcöt, ha várakozni kell valahol, ha odakint rossz az idő és mi mégis szeretnénk, ha hasznosan tölthetné el az idejét. 

 

 

Tökéletes a kicsiknek. Már 3 éves kortól egyszerűvé válhat a színezés elsajátítása, hiszen az igényes, esetenként részben előre színezett képek erőteljes és vastag vonalai és barátságos ábrái nem csak motivációt, de elegendő segítséget is nyújtanak.

 

Kihívás a nagyoknak. A Nickelodeon és a Disney legkedveltebb meséinek témáira alapuló füzetek segítségével nem csak kézügyességet fejleszthetünk és gyakoroltathajuk a helyes feladatmegoldási sorrendet, de maradandót is alkothatunk. A Shimmer&Shine, Dora a felfedező, Láng a Szuperverda és a Tini Ninja Teknőcök, Jégvarázs, Mickey egér, Minnie egér, Disney Hercegnők, stb. kreatív művészszettjei csillámló, 3-dimenziós képek megalkotására is alkalmasak, amiket aztán bekeretezve dekorációként is fel tudunk használni.

 

 

 

A cég saját gyártású Colorful World of Kiddo Books füzetei és a Disney licenses foglalkoztatók angol, a Nickelodeonos darabok pedig angol és héber nyelvű borítóval készültek el, de mi mindenhez elkészítettük a magyar nyelvű használati utasítást és segédletet, ezért nem kell tartani a nyelvi problémákba való esetleges ütközéstől. A színezőlapok belseje egyáltalán nem tartalmaz szöveget, csupán az arra hivatott feladatok kapcsán használ arab számokat.

Licences - mesehősös színező és foglalkoztató füzeteink:

 • Shimmer és Shine
 • Mickey egér
 • Minnie egér
 • Disney hercegnők
 • Jégvarázs
 • Szófia hercegnő
 • Micimackó
 • Verdák
 • Láng a szuperverda
 • Dóra a felfedező
 • Dóra és barátai
 • Csingiling 
 • Vaiana
 • Tini Ninja teknőcök

>>Tovább az Iskola előkészítő foglalkoztató füzetekre

Mivel tehetjük még könnyebbé az iskolai integrációt gyermekünk számára?

Segítsük a helyes ceruzafogás kialakulásában!

Azoknak a gyerekeknek, akiknek görcsös a kéztartásuk, nem kifinomult a finommotorikus készségük, nincs elég türelmük, nem tudnak vonalon belül színezni, érdemes lehet komplex segítséget kínálni. Először is önbizalomra, valamint a kézügyességük erősítésére van szükség. 

Ha a gyermek nem szívesen, és főként nem helyesen fogja a ceruzát, érdemes lehet próbálkozni egy két apróbb trükkel, melyek fejlesztik a finom motorikus mozgáskultúráját:

 • Erősítsük meg a kezeket például gyurmával. Sodorjunk, gömbölyítsünk.
 • Tépegessen papírdarabokat kicsire, és készítsen belőle golyócskákat
 • Fogjon egy csavart, és egy anyába csavargassa bele
 • Egy összegyűrt zsepivel vagy papírgalacsinnal is dolgozhatunk. Gyűrd a zsepit a gyerek markába, méghozzá úgy, hogy a kisujjal és a gyűrűsujjal szorítsa azt a kezében. Ha csak ezután fogja meg a ceruzát, nem zavarnak majd be fölöslegesen a zsepivel lefoglalt ujjak.
 • Használjatok csipeszt! A csipesz fogása, és a csíptetés elég összetett, koncentrációt igénylő mozdulatsor, ezért sokat segíthet, például, ha kis színes papírdarabokat kell ugyanolyan színű képrészletekhez igazítani.
 • Próbáljátok ki a körmöcskét, vagy a gyögyfűzést. 
 • Használjunk gyerekollót, mivel ez is sokat segít a kézügyesség fejlesztésében, fejlődésében.
Mit tehetünk, ha a gyermeknek nem hajlandó rajzolni?

Sok esetben a háttérben ilyenkor az önbizalomhiány áll. A gyermek észleli, hogy az ő műve elmarad a felnőttek rajzától, ez pedig kedvét szegi. A legjobb ilyenkor valahogy megadni neki a hőn áhított sikereket. Előszöris meg kell tudnunk milyen siker hiányzik neki. 

 • Ha a türelme nincs kivárni, hogy a rajza, színezése elkészüljön, hamarabb dühbe gurul, mint ahogyan a képet kiszínezné, nagyszerű választás számára egy félig előre színezett Kiddo színezőt választani. 
 • Ha a színeket nem tudja még, hová mi illene, vagy hajlamos mindent egy színnel színezni, olyan színezőt válasszunk neki, aminek a kontúrja színes, ez segít neki abban, hogy észrevegye, ideje váltani.
 • Ha nem tud a vonalon belül maradni, kiváló választás számára a Kiddo első színezőm család, melynek a kontúrjai vastagabbak az átlagos színezőkben lévő kontúroknál. 
 • Ha nem a színezéssel, hanem magával a rajzolással nem hajlandó barátkozni, szívből ajánljuk a pontról pontra vonalhúzókat, a négyzethálós lépésről lépésre rajzolni tanító füzeteket. Emellett egy bónusz tipp, szerezzünk be készségfejlesztő projektoros vetítőt, ami képeket vetít alulról, vagy felülről a papírra, amit a gyermeknek körbe kell rajzolni, így nagyobb valószínűséggel fog sikereket elérni a papíron.
 • Ha egyszerűen nem mutat érdeklődést, váltogassuk az eszközöket. Különböző foglalkoztatók, különböző ceruzák, filctollak váltogatása meghozhatja a várt áttörést.
 • Csináljunk kedvet a rajzoláshoz sok dícsérő szóval, példamutatással. Ha önmagunk is leülünk néha-néha rajzolgatni a gyermek észreveszi, hogy ez egy természetes, és élvezetes dolog is lehet.

Fejlesszük a finommotorikus készségeket alternatív módokon

Az iskolai integrációnál persze elsőre úgy tűnik minden az írás, és az olvasás körül forog, ezért a legfontosabb, hogy a gyermek vonalvezetése kifinomulttá váljon. Ahhoz azonban, hogy kialakulhasson a szépírás, ezt megelőzően a nagymozgásokat szükséges tökéletesíteni, és a nagymozzgásoktól megyünk a kisebb, finomabb részletekig. A vállból kiindulva, olyan tevékenységekre motiváljuk a gyermekünket, ami megmozgatja őket. Nagy vállkörzések, autókázás autópályán, nagy labda dobása, gurítása, pattogtatása, majd célbadobása, és végül ezek ismétlése egyre kisebb labdákkal. 

 • Önkiszolgálás
 • Szabadon végezhető mozgások: pl. szappan forgatása, masni kötése,
 • Gyurmázás: gömbölyítés, nyújtás, lapítás, formázás
 • Színezés különböző nyomatékkal
 • Formák, betűk, rajzok átírása
 • Pontok összekötése
 • Festés ujjal, szivaccsal, ecsettel,
 • Labirintus játék
 • Kéztorna, ujj-játékok, zongorázás, gépelés, ujjbábozás
 • Tépés, csipegetés,
 • Ollóhasználat, nyírás
 • Fűzés
 • Játék pálcikákkal, magokkal: forma, sor kirakása, folytatása, változtatása, ragasztása,
 • Marokkó
 • Puzzle
 • Gyöngyfűzés
 • Célbadobó játékok
 • Összerakó, építő- szerelőjátékok, makett készítése dobozokból
 • Grafikus formák másolása szabadon, vonalközbe, négyzethálóba

A rajzolás és a feszültséglevezetés

Azok a gyerekek, akiket kicsi koruktól arra szoktatnak, hogy mikor dühös valakire, rajzolja le a dühét, először csak egy erőteljes indulatos firkát cisnál a rajzlapra. E tevékenysége közben szépen feloldódik a rajzolási tevékenység alatt a düh a frusztráció, és később már önmaga kéri a lapot, hogy lerajzolhasson valamit. Míg rajzol megnyugszik, és elengedi a dühét. Persze ez sem segít mindig, viszont néhány hangos balhét megúszhatunk vele. Van akinél ez a nyugtató módszer megmaradt, sokszor pont ők azok, akik a Kiddo felnőttszínezőket előszeretettel vásárolják. 

Összességében az iskolaelőkészítő fejlesztő füzet az egyik legnagyszerűbb termék, amivel meglephetünk egy óvodást.