Élethű babák - Berenguer babák

Babázás
Berenguer
Fodrászos játék
Játékbaba
Mindennapi élet játékai
Szerepjáték
Szűrés törlése

Élethű babák - Berenguer babák

Az élethű babák hazája Spanyolország, hiszen innen származnak a legszebb példányok. Berenguer játékbabák is eredetileg Spanyolországból származnak, de már az egész világon kaphatóak, és rajongók millióinak hódították meg a szívét. A gyártó JC Toys úgy fogalmaz, hogy mosolyt terveznek. És valóban. A különböző arckifejezésekkel a babák szinte hozzánk szólnak, elmondják gondolataikat, így a kislányok különféle szerepekbe tudják őket képzelni, igazán megindító reakciókat váltanak ki a gyerekekből. A Berenguer élethű babák hivatalos Magyarországi forgalmazója a PPJ Cetntrum Kft., csak a Pindur Palotában kaphatók. Lássuk, miért olyan nagyszerűek ezek a játékbabák.

Berenguer Élethű játékbabák a Pindurpalotában

 

Berenguer baba, mint játszótárs

A Berenguer élethű játékbabákra a kislányok úgy tekintenek, mintha a legjobb barátjuk vagy saját kisbabájuk lenne. Barát, vagy kisbaba? Node miért? Tudnillik ezeknek az élethű babák többféle korosztályú igazi babákról, és gyerekekről lettek megmintázva, így vannak köztük újszülött csecsemők, és tipegők, lány, fiú babák is, valósághű csecsemő baba, anatómiailag hiteles fiú baba és lány baba is. A részletes kidolgozás, különleges tapintás, a kidolgozott arcvonások még valósághűbbé varázsolják a babázás élményét. A babákkal játszó gyerekek teljesen bele tudnak feledkezni az édesanya szerepébe játék közben. Az anatómiailag hiteles csecsemő élethű arckifejezéseiknek, valósághű aprólékosan kidolgozott ráncainak, gödröcskéiknek köszönhetően, ez egyáltalán nem meglepő. A játékban feloldódnak gátlásaik, és megoldást találnak az őket aggasztó problémákra. 

A játékbaba azért válhat jó baráttá, mert mindig azt csinálja, amit a kis gazdája mond neki, mindig egyetért, mindig kapható a játékra, el lehet neki suttogni a legtitkosabb gondolatokat is, nem fogja visszamondani senkinek.:-)

Kinek ajánljuk a Berenguer élethű játékbabáit?

A Berenguer babák, élethű babák és karakterbabák kislányoknak ajánlottak, 2 éves kortól. Hogy miért? Nagyságrendileg ez az a kor, amikor a gyerekek egyre intenzívebben utánozzák a felnőttek, és nagyobb gyerekek tevékenyésgét. Szerepekbe képzelk magukat, azaz megkezdődik a szerepjáték. A szerepjáték innentől kezdve egyre kifejezőbb, és sokszínűbbé válik, és gyakorlatilag kisiskolás korig elkíséri a gyerekeket, ahogyan egy egy kedvenc játékbaba is, aki igazi családtaggá válhat.

Amikor igazi kisbaba, kistesó érkezik a családba, szintén kifejezetten ajánlatos a "nagyobb" tesó számára élethű játékbabát vásárolni, mivel így a gyermek egyrészt tudja gyakorolni a gondoskodást, törődést, és könnyebben megérti, hogy egy kisbabának milyen igényei vannak, amiket neki figyelembe kell vennie. Ez azért egy kisgyermeknél, aki úgy gondolja, hogy a világ körülötte forog - ami egyébként teljesen normális is - nagyon nehezen feldolgozható. A frusztráció feldolgozásában is nagyon sokat segít egy játékbaba. Leendő nagytesóknak, a testvérféltékenység feldolgozásához is hatékony segítség lehet. Ráadásul mikor egyszerre gondozza a gyermek és anya is a saját kisbabáját, cinkosan összekacsinthatnak, hogy "Már megint sír! Ne is mond, az enyém is, egész éjjel nem aludtam. A tied is bepisilt?.." 

Ezek a közös élmények összehozzák anyát, és a nagyobbik gyermeket, amire nagyon nagy szükség is van, mikor a féltékenység felüti a fejét. 

A Berenguer játékbabák minősége

A Berenguer babák magas minőségi követelmények alapján készültek, több fajtájuk minőségi díjat is nyert, mely teljesen érthető, ha ránézünk egy-egy darabra. Ezek a minőségi kategória díjak, főként a kidolgozás részlétegazdagságának, a szépségének, és a felhasznált anyagoknak, a precíz illesztéseknek köszönhetőek.

Berenguer minőségi díjnyertes játékbabák

Játékbabák tisztítása, ápolása

Koszolódás esetén langyos vízzel, pici szappannal, a makacsabb foltokat, mint például a toll foltokat, esetleg krémmel, vagy arclemosóval le lehet törölni. A ruhát lehetőleg kézmeleg vízben mossuk. A teljes vinyl kialakítású babák fürdethetőek. A textil testű babák remek alvótásrssá válhatnak. 

Babaruhák és egyéb kiegészítők

A Berenguer babák méretei alapján bármilyen játékbaba ruhába belebújtathatóak, de figyeljük meg a méretezést! Az öltöztethető játékbaba még nagyobb élményt nyújt a kislányoknak. A legtöbb babához legalább egy váltás ruha, sokukhoz pedig egyéb kiegészítők is tartoznak, mint például cumi, kiskád, bili, mózeskosár, takaró, stb. Természetesen külön is lehet kapni kiegészítőket, bébikompot, etetőszéket, cumisüveget, hiszen egy újdonsült anyuka, ha gondoskoni akar a kis csöppségéről, minden szükséges felszerelést, ami a babaápoláshoz kell, be kell szerezzen! Ezeknek a termékeknek a minősége ugyanolyan kiváló, mint a JC Toys babáinak.

Élethű játékbaba vásárlás

Élethű játékbabák a legszélesebb, és legigényesebb kínálatban a Pindurpalota polcain, és webshopjában érhetőek el. Aki élethű játékbaba vásárláson gondolkozik, érdemes előtte a legfontosabb dolgokat végig gondolnia. Mekkora gyermek fog vele játszani. Ha nagyon pici a gyerkőc, nem érdemes számára a legnagyobb babát (3kg) megvenni, mert lehet, hogy nehéz lesz neki. Mit szeretne vele inkább vajon csinálni? Fürdetni, vagy aludni vele? Ha együtt alszanak, vajon rá fog-e feküdni. Amennyiben a gyermek szeret a játszótársain keresztül kasul elnyúlni, a puhatestű babák a megfelelőbbek a számára. 

Inkább újszülöttre, tipegőre, vagy hajasbabára van szüksége? Melyik tetszik neki? Kisfiút, vagy kislányt szeretne-e? Ez lesz az első baba, vagy a sokadik? Elsőre nem érdemes példál szomorú babát venni, de ha már sokadik játszótárs, akkor kitünő választás egy kicsit szomorkásabb, vígaszra szoruló játékbaba is.

A Berenguereknek az élethű vonal mellett van egy másik vonala is, ami inkább a cukiságáról vált híressé. Ezek a babák nem annyira valósághűek, azonban a minőség ugyanolyan magas mint amit már a JC Toys termékeinél megszokhattunk, igazi csajos játék. Az egyedülálló játékbaba kínálat csak a Pindúr Palotában érhető el.

 

Berenguer baba

Berenguer baba vásárlás

 

Berenguer élethű játékbaba videók

A Pindurpalota youtube csatornáján több tündéri videót is  meg lehet tekinteni, de íme egy kis ízelítő: