Oktató játékok, iskola előkészítés

Oktató játékok gyerekeknek: iskolaelőkészítő játékok

A fejlesztő, oktató játékok központi szerepet töltenek be a kisgyermekes családok életében. A tudatos szülők igyekeznek mindent megtenni azért, hogy mire a csemetéjük iskolába megy, a lehető legfelkészültebben érkezhessen meg oda. Ez a felkészülés nem az utolsó nyári szünetben történik, hanem egy hosszú folyamat - és bár ahogy látod, számos kifejezetten oktató játékot forgalmazunk gyerekeknek, ez nem jelenti azt hogy csak és kizárólag ezekkel történhet a felkészítés! Hiszen oktató játék lehet bármiből, ha úgy játszotok vele: akár néhány papírfecnivel is játszhattok oktató jellegű játékot! Tény azonban, hogy sokszor - pláne ha kifejezetten egy-egy terület oktatására vagy fejlesztésére szeretnétek koncentrálni - ezek az oktató játékok gyerekeknek nagy segítségetekre lehetnek, hiszen irányítottan vihető végbe a játékos tanulás, oktatás, készségfejlesztés a segítségükkel.

 

Az iskolai felkészítésben, az oktatásban tehát szakszerű, és segítőkész támogatóik a szülőknek a játékgyártó cégek. Az óvodás korú gyermeknek hatalmas ismeretanyagot kell elsajátítania, a termeszetes tanuló folyamata azonban a játék. A játék révén taníthatjuk, fejleszthetjük őt. Lássuk mik a legjobb fejlesztő, iskola előkészítő, oktató játékok gyerekeknek!

Oktató játékok gyerekeknek: KIDDO foglalkoztató füzetek

A KIDDO foglalkoztató, oktató játékok gyerekeknek saját "felfedezésünk" eredményeképp érhető el számodra is, hiszen a PindurPalota ezt a céget saját importként kezeli, termékeiket a piacon nálunk találod meg a legnagyobb választékban.

A KIDDO oktató játékok pedig egészen elképesztőek. Ezek gyakorlatilag olyan korosztályra és feladatcsoportokra bontott foglalkoztató füzetek és színezők, amelyek a hagyományos oktató játékokhoz képest jóval izgalmasabb feladatokkal várják a kicsiket! Több száz füzet, több száz feladat és rengeteg technika vár rátok a KIDDO oktató játékai körében kisfiúknak és kislányoknak egyaránt. 

 

>>> Tovább a KIDDO oktató játékaira, foglalkoztató füzeteire

Lisciani oktató játékok gyerekeknek

Az oktató játékokról alapvetően elmondható, hogy a gyermek legtöbbször nem tud egyedül játszani velük - hiszen éppen attól lesz oktató játék, hogy a szülők, felnőttek irányítják bennük a csemetét, választ adnak a kérdésekre, újabb kérdéseket vetnek fel.

A Lisciani éppen erre épít: az ő oktató játékaik ugyanis társasjáték jellegűek! Számos tematikában elérhetőek ezek az oktató játékok gyerekeknek, érdemes körülnézni és kiválasztani azt, amely területet a gyermek esetében fejleszteni szeretnéd! 

>>> Tovább az oktató-fejlesztő társasjátékokra!

Trefl iskolaelőkészítő, oktató játékok gyerekeknek

A Trefl a kis felfedező sorozattal hiánypótló a piacon, ezt bátran állíthatjuk. Ezek az oktató játékok gyerekeknek rendkívül sokoldalúak: a kártya alapú játékokkal otthon esős délutánokon is játszhattok, sőt, akár utazásokra is magatokkal vihetitek! 

Ezek az oktató játékok szintén több tematikára épülnek: a szókirakótól kezdve a számolós játékokon át a természetismereti oktató játékokig mindent megtaláltok a Trefl kínálatában. 

>>> Tovább az összes fejlesztő, oktató társasjátékra!

Clementoni oktató játékok gyerekeknek

A Clementoni méltán népszerű oktató játékai éppen attól különlegesek, hogy hihetetlen módon képesek lekötni a gyerekek - de valljuk be, sokszor a felnőttek figyelmét is. Ezek a játékok ugyanis a tapasztalásta építik az oktató jellegű játéktevékenységet: kínálatukban számos olyan oktató játék található, amely gyakorlatilag egy-egy kísérletet mutat be - természetesen gyerekbarát formában!

Fedezzétek fel a Clementoni oktató játékait, kísérletezzetek, alkossatok, és ismerjétek meg környezetünket játszva!

>>> Tovább a Clementoni oktató játékaira

Matemaikai készségfejlesztő, oktató játékok gyerekeknek

Halmazalkotás, mennyiségek, logikai gondolkodás és a számok... ezek egy gyermek logikájától kezdetben még igen távol állnak. Talán meg is tanulja a kicsi - hihetetlenül gyorsan - elmondani a számokat 1-től 10-ig, azonban a legtöbb esetben ezek mögött valódi fogalmi tudás nincs: nem érti például, hogy az 5 az nagyobb, mint a 2. 

A matematikai készségfejlesztő, oktató játékok ebben segítik a gyerekeket amellett, hogy megismerteti őket a számok fogalmával, és természetesen a kisiskolásoknak segíthetnek a szorzótábla elsajátításában is. 

 

>>> Tovább a matematikai oktató játékokra!

Nyelvi oktató játékok gyerekeknek

Anyanyelvünk elsajátítása mellett ma már rendkívül fontos az is, hogy kisiskolás korban megismerkedjen a gyermek legalább egy idegen nyelvvel is. Minél korábban kezdjük el a felkészítést nyelvi oktató játékokkal, annál könnyebben megy majd az idegen nyelv elsajátítása! 

 

Az alábbi játékok olyan nyelvi oktató játékokat tartalmaznak, amelyek segíthetnek a felkészülésben, az idegennyelvekkel való megismerkedésben.