Oktató játékok, iskola előkészítés

Betű játékok
Iskolakezdés
Matematikai játékok
Szűrés törlése

Oktató játékok gyerekeknek: iskolaelőkészítő játékok

A fejlesztő, oktató játékok központi szerepet töltenek be a kisgyermekes családok életében. A tudatos szülők igyekeznek mindent megtenni azért, hogy mire a csemetéjük iskolába megy, a lehető legfelkészültebben érkezhessen meg oda. Ez a felkészülés nem az utolsó nyári szünetben történik, hanem egy hosszú folyamat - és bár ahogy látod, számos kifejezetten oktató játékot forgalmazunk gyerekeknek, ez nem jelenti azt hogy csak és kizárólag ezekkel történhet a felkészítés! Hiszen oktató játék lehet bármiből, ha úgy játszotok vele: akár néhány papírfecnivel is játszhattok oktató jellegű játékot! Tény azonban, hogy sokszor - pláne ha kifejezetten egy-egy terület oktatására vagy fejlesztésére szeretnétek koncentrálni - ezek az oktató játékok gyerekeknek nagy segítségetekre lehetnek, hiszen irányítottan vihető végbe a játékos tanulás, oktatás, készségfejlesztés a segítségükkel.

 

Az iskolai felkészítésben, az oktatásban tehát szakszerű, és segítőkész támogatóik a szülőknek a játékgyártó cégek. Az óvodás korú gyermeknek hatalmas ismeretanyagot kell elsajátítania, a termeszetes tanuló folyamata azonban a játék. A játék révén taníthatjuk, fejleszthetjük őt. Lássuk mik a legjobb fejlesztő, iskola előkészítő, oktató játékok gyerekeknek!

Oktató játékok gyerekeknek: KIDDO foglalkoztató füzetek

A KIDDO foglalkoztató, oktató játékok gyerekeknek saját "felfedezésünk" eredményeképp érhető el számodra is, hiszen a PindurPalota ezt a céget saját importként kezeli. Termékeiket a piacon nálunk találod meg a legnagyobb választékban.

A KIDDO több mint 30 éve készít kreatív oktató játékokat és foglalkoztató füzeteket. Termékeik kiváló minőségűek és olyan élvezetes tevékenységeket biztosítanak a gyerekeknek, ami lehetővé teszi számukra, hogy egyszerre tanuljanak és játsszanak. Oktatók, tervezők és nyelvészek minden termékünket felülvizsgálják, hogy biztosítsák a megfelelő tartalmat és grafikát. Olyan korosztályra és feladatcsoportokra bontott foglalkoztató füzeteket és színezőket kínálnak, amelyek a hagyományos oktató játékokhoz képest jóval izgalmasabb feladatokkal várják a kicsiket!

Több száz füzet, több száz feladat és rengeteg technika vár a KIDDO oktató játékai körében kisfiúknak és kislányoknak egyaránt. 

 

>>> Tovább a KIDDO oktató játékaira és foglalkoztató füzeteteire

Trefl iskolaelőkészítő, oktató játékok gyerekeknek

A Trefl a kis felfedező sorozattal hiánypótló a piacon, ezt bátran állíthatjuk. Ezek az oktató játékok gyerekeknek rendkívül sokoldalúak: a kártya alapú játékokkal otthon esős délutánokon is játszhattok, sőt, akár utazásokra is magatokkal vihetitek! 

Ezek az oktató játékok szintén több tematikára épülnek: a szókirakótól kezdve a számolós játékokon át a természetismereti oktató játékokig mindent megtaláltok a Trefl kínálatában. 

>>> Tovább az összes fejlesztő, oktató társasjátékra!

Clementoni oktató játékok gyerekeknek

A Clementoni méltán népszerű oktató játékai éppen attól különlegesek, hogy hihetetlen módon képesek lekötni a gyerekek - de valljuk be, sokszor a felnőttek figyelmét is. Ezek a játékok ugyanis a tapasztalásra építik az oktató jellegű játéktevékenységet. Szerintük a játék egy olyan tevékenység, amely formálja személyiségünket, miközben elindulunk a felfedezés és a növekedés megtapasztalása felé vezető hosszú útra, amely új ötletekre ösztönöz miközben a képzeletünk is fejlődik. Nagyobb gyerekeknek szánt játékaik fejlesztik a tudományos és műszaki ismereteket, a logikai képességet, a kézügyességet és a koncentrációt, kreativitásra és új ötletek kipróbálására ösztönöznek. A Clementoni oktató játékok hosszú időre lefoglalják a gyerekeket, ráadásul hasznos elfoglaltságot is jelent számukra, így nagyszerű ajándékötlet gyerekeknek.

Fedezzétek fel a Clementoni oktató játékait, kísérletezzetek, alkossatok, és ismerjétek meg a világot játékos formában!

>>> Tovább a Clementoni oktató játékaira

Matemaikai készségfejlesztő, oktató játékok gyerekeknek

Halmazalkotás, mennyiségek, logikai gondolkodás és a számok... ezek egy gyermek logikájától kezdetben még igen távol állnak. Talán meg is tanulja a kicsi - hihetetlenül gyorsan - elmondani a számokat 1-től 10-ig, azonban a legtöbb esetben ezek mögött valódi fogalmi tudás nincs: nem érti például, hogy az 5 nagyobb, mint a 2. 

A matematika izgalmas világa koncentrációra és logikus gondolkozásra tanítja a gyerekeket. A matematikai készségfejlesztő, oktató játékok megteremtik az iskolai matematika oktatás alapjait, megismerteti a gyerekeket a számok fogalmával, a hosszmértékekkel, a különböző geometriai alakzatok sajátosságaival. A matematikai műveletek gyakorlása révén könnyebb lesz számukra például a szorzótábla elsajátítása is. Nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy a matematikai készségfejlesztő és oktató játékok fontos részét képezik az iskolára való felkészítésnek.

Matematikai készségfejlesztő, oktató játékaink között van társasjáték, kártya, puzzle és oktató füzet is. Bármelyik nagyszerű ajándékötlet lehet, ha hasznos dologgal szeretnénk meglepni gyermekünket.

>>> Tovább a matematikai oktató játékokra!

Nyelvi oktató játékok gyerekeknek

Anyanyelvünk elsajátítása mellett ma már rendkívül fontos az is, hogy kisiskolás korban megismerkedjen a gyermek legalább egy idegen nyelvvel is. Minél korábban kezdjük el a felkészítést nyelvi oktató játékokkal, annál könnyebben megy majd az idegen nyelv tanulása! Fontos, hogy a tanulás játékos formában történjen, ne érezze kényszenek a gyermek. A játékos tanulás kifejezetten jó mókát és szórakozást biztosít neki.

Az alábbi ajándékötletek olyan nyelvi oktató játékokat tartalmaznak, amelyek segíthetnek a kisgyerekeknek a betűk megismerésében, saját anyanyelvünk elsajátításában, illetve az idegen nyelvekkel való ismerkedéssel. Vannak köztük betűs kockák és nyomdák, társasjátékok, gyakorló füzetek magyar és idegen nyelvhez, interaktív hangoskönyvek nyelvtanulásához, valamint szókártyák is.

További nyelvi oktató játékokat találhatsz a társasjátékok és kártyák között, az írószerek, iskolaszerek kategóriában, a foglalkoztató füzeteknél, az oktató játékok között és a könyveknél is.