Pindurpalota Blog

12 Karácsonyi ajándék ötlet 12 éves lánynak

Daniella
2023.10.06 13:45
12 Karácsonyi ajándék ötlet 12 éves lánynak

A karácsony az év legvarázslatosabb időszaka, amikor mindenki örömmel várja az ünnepet, a meghittséget és a szerettei társaságát. Ilyenkor a legnagyobb öröm a szeretteink boldog pillantását látni, amikor ajándékunkat kinyitják. Ha egy 12 éves kislányt szeretnénk meglepni valami igazán különlegessel, nem árt néhány ötlettel felkészülni. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 12 karácsonyi ajándékötletet, amelyek tökéletesek lehetnek egy ilyen korú lány számára. A választékban megtalálhatók a játékok, a kreatív tevékenységekre szánt termékek és az okos eszközök is, így biztosan találsz olyan ajándékot, ami mosolyt csal majd a kislány arcára az ünnepi készülődés során.

12 Karácsonyi ajándék ötlet 12 éves lánynak

A karácsony a szeretet ünnepe, amikor örömet szerzünk azoknak, akiket szeretünk. Ha 12 éves lányt szeretnénk meglepni egy különleges karácsonyi ajándékkal, akkor fontos, hogy figyelembe vegyük egyedi személyiségét és hobbijait. Összegyűjtöttünk egy listát 12 karácsonyi ajándék ötlettel, melyek biztosan örömet fognak szerezni egy ilyen korú lánynak. A 12 részletesen bemutatott játék mellett blogcikkünk végén további képes ajándékötleteket is adunk.

Könyvek 12 éveseknek

Az olvasás a nagyszerű időtöltés mellett remekül fejleszti a szókincset, a kreativitást és még nyugtató hatással is van ránk. Rengeteg új ismeretettel gazdagodhatunk a könyvekből, amik által tájékozottabbak leszünk. Válasszunk olyan témájú könyvet a gyerekeknek, ami érdekli őket, így tudjuk őket legbiztossabban olvasásra bírni. A 12 éves lányok szívesen olvasnak korukbeli lányokról szóló könyveket. Szabó Magda Abigél című könyvében Ginát ismerhetik meg, aki 1943-ban elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis ötödikes gimnazistát a rideg világ, a szokatlan és kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, és önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el egy tizenöt éves kislány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Erre ad választ a könyv, ami még a mai kor gyermekei számára is érdekes tanulsággal szolgálhat. 

A lányok ebben a korban már romantikus szerelmekről is álmodozhatnak. Egy 1600 évvel ezelőtti szerelemnek állít emléket Gárdonyi Géza - A láthatatlan ember című könyve. A híres történelmi regény, amelyben a keletrómai Konstantinápolyból érkező rabszolgafiú, Zéta egyszerre küzd a hun uralkodó csatlósaként a Nyugatrómai Birodalom harcosai ellen és a hun főúri lány, Emőke kegyeiért. Hogyan válik a finom lelkű és kezű írnokból kérges markú kardforgató, s vajon elnyeri-e szíve választottját?

Kézműves készlet lányoknak

Az alkotás mindenki számára örömet okoz. Egy szép rajz vagy festmény, esetleg egy különlegesen elkészített napló is büszkeséggel töltheti el a gyerekeket. A tevékenység a kézügyesség fejlesztése mellett jó hatással van a kreativitásra is. A Scrapbook készítés nagyon divatos módja, hogy emlékeinket egyedileg örökítsük meg. A 40 oldalas Scrapbookba a lányok beragaszthatják különleges emlékeikről készült képeiket, de feljegyezhetik teendőiket, céljaikat is. Ezeket különböző dekor papír lapokkal vagy különleges matricákkal dobhatják fel. 

Amennyiben nem szeretnéd külön összeválogatni a hozzávalókat, akkor ez a napló készítő készletet lesz a tökéletes választás, amiben minden benne van ami szükséges egy scrapbook készítéséhez. Található benne egy kemény borítású napló, aminek sima, fehérek az oldalai. Ezen felül még egy csillogós lila zseléstoll, egy cikcakkos éllel rendelkező olló, ragasztó, strasszkövek, flitterek, matricák és sok-sok kreatív alapanyag, amivel díszíteni lehet az emlékeket, vágyakat, ötleteket tartalmazó oldalakat. 

A Készíts rókát! kreatív horgoló készlet egy remek szórakozást nyújtó alkotómunka, amelynek révén bárki megtanulhatja a horgolás fortélyait, és ráadásul egy szép kis rókát is készíthet saját kezűleg. Ez a készlet 12 éves kor felett mindenki számára ideális, akinek van kézügyessége és szívesen adja át magát egy hosszabb, kreatív elfoglaltságnak. A doboz tartalma mindent magában foglal, amire szükség lehet a róka elkészítéséhez. A készletben megtalálhatók a szükséges fonalak, a speciális horgolótűk, kis tartozékok és egy részletes, könnyen érthető útmutató, amely lépésről lépésre vezet végig a horgolás folyamatán. Akár kezdőként, akár már tapasztaltabb horgolóként kezdünk neki a projekthez, garantáltan élménydús időt töltünk majd az alkotással.

12 éves lányoknak ajándék ötletek karácsonyra

Írószerek 12 éves lányoknak

Az iskolában mindig szükség van új füzetekre és tollakra. A 12 éves lányok már egyedi ízléssel rendelkeznek, így válassz hozzá illőt az írószerekből is. Egy divatos tolltartóval egy különleges füzettel biztos örömet tudsz okozni neki. A Stranger Things sorozat első évadának ikonikus jelenete ihlette a Világító Notebook A5 jegyzetfüzet tervezőit. Az ötletes jegyzetfüzet borítóján lévő égősor három eleme még világít is, ha megnyomjuk a borító belső oldalán lévő gombot. A színes kis lámpákkal ugyan mi nem tudunk üzenni szeretteinknek, de igazán különleges megjelenése lesz a fekete jegyzetfüzetnek. A belső lapok csíkosak és mindegyik alján látható a Stranger Things felirat. Nagyszerű választás a sorozat rajongói számára.

A kisméretű bedobálós tolltartó nagyszerű választás, ha csak néhány ceruza vagy toll tárolására van szükség. A kiváló minőségű, puha tapintású tolltartó selyembéléssel van ellátva és cipzárral zárható. Egyik oldalán a "Pusheen the Cat" felirat mellett egy szilikonból készült fánk és egy fagyis kehely is van, a cipzár húzókája pedig egy szilikon csillag, amin Pusheen cica látható. A bedobálós tolltartó nagyon szép pasztell színekből készült, és akár sminkes kistáskának vagy napszemüveg toknak is használható. A füzethez választhatsz különleges tollakat is. A 12 darabos zselés toll készletben 8 db neon színű és 4 db sima zselés toll van, amikkel a gyerekek különleges rajzokat készíthetnek. A zselés tollakkal vékonyabb vonalakat lehet húzni, így inkább írásra vagy körvonalak rajzolására alkalmasak. A világító neon színek segítségével extra hatású alkotások készülhetnek.

Pipere cuccok 12 éveseknek

A tini lányok már érdeklődnek a szépségápolás iránt. Ugyan ennyi idősen még nem sminkelhetik magukat, de a megfelelő frizura és a szép körmök már fontosak lehetnek számukra. Például ezt a praktikus zseb tükröt könnyedén magunkkal tudják vinni az iskolába vagy akár utazások során is. Egyik oldalon egy kis hajkefe is van benne, amit kinyitás után egyszerűen kinyomhatjuk a tartóból. A kefét kézzel is visszanyomhatjuk a helyére, de becsukva automatikusan visszamegy magától is. Egy neszeszer is jól jöhet neki a suliban, amiben el tudja rejteni a szükséges pipere cuccait.

Társasjátékok 12 éves lányoknak

A játékok mindig jó ajándékötletet jelentenek egy 12 éves lány számára. Kérdezzük meg tőle, hogy milyen játékra jószívvel adna, és meglephetjük vele az ünnepen. A Catan telepesei társasjáték Piatniktól egy díjnyertes társasjáték, A Catan telepesei a legtöbb társasjáték rajongónak az első lépés, ami túlmutat a gyermekkori klasszikus "dobok és lépek" játékokon. A játék célja Catan szigetén megszerezni az uralmat. Az első telepesek egy ismeretlen sziget partjaihoz érnek. Településeket és utcákat építenek, településeiket városokká fejlesztik. Egyszer téglából bőséges a készlet másszor pedig ércből az élénk cserekereskedelemmel új lehetőségek nyílnak meg mindenki előtt, ami nagy interakciót eredményez a játékosok között! Hamarosan szűkössé válik az élet a szigeten, és egy verseny veszi kezdetét a nyersanyagok és a hatalom megszerzéséért.

Adventure Games 3: Grand Hotel kooperatív társasjáték - Piatnik. Ebben a kooperatív játékban szállóvendégek vagytok a titkokat rejtő Grand Hotel Abaddon szállodában. Különböző okok miatt érkeztetek ide, a célotok mégis egy: megfejteni a Grand Hotel Abaddon rejtélyét. Vajon igaz lehet, amit a többi vendég és a hotel személyzete állít, hogy szellemek munkálkodása áll a rejtélyes esetek mögött? Vagy van ésszerűbb magyarázat is? Rajtatok múlik, hogyan bontakozik ki a történet!


Ez csak néhány ötlet, hogy beindítsák a fantáziádat, amikor a tökéletes karácsonyi ajándékról gondolkodsz egy 12 éves lány számára. Ne feledd, hogy az ajándék az odafigyelést és a szeretetet közvetíti, így minél inkább személyre szabott, annál jobban fogja értékelni.