Pindurpalota Blog

Ajándék ötletek Apák napjára

Pindurpalota
Pindurpalota
2021.06.10 10:56
Ajándék ötletek Apák napjára

Ajándékötletek Apák napjára

Közeleg az Apák napja, ilyenkor gondolkodóba esünk, mit is készíthetnénk otthon a gyerekekkel. Számtalan ötlet eszünkbe jut, de nem mindent tudunk egyszerűen és könnyen megvalósítani. Elhoztunk most nektek 3 igazán egyszerű, gyors, otthon elkészíthető ajándékot. Olvasd el cikkünket, hogy megtudd mikre lesz szükséged!

Az ötlet egész egyszerűen jött, hiszen olyan dolgot szerettünk volna magalkotni, amit még évek múlva is tudunk használni és gyönyörködni benne, ami igazi emlék marad majd. Ezért az egyik ajándékhoz a Tenyérlenyomat készítő szett-et hívtuk segítségül és kéz lenyomatot készítettünk gipszből, amit utána kifestettünk a gyerekekkel. Ebben a folyamatban egy nagyobb gyermek szinte már szülői segítség nélkül is könnyen boldogul egyedül. A gipszet a gyerekek bekeverték, tenyerüket beletették és türelmesen, izgatottan várták, hogy megkössön a gipsz. Egy rövid száradási folyamat után kifestették és belefestették azt a szót, hogy "APA"

A festék száradási ideje a gipszen pont elég időt adott arra, hogy elkészítsük apának a bőr nyakláncára a medált, amit egy egyszerűen formázható, 24 óra alatt száradó Gyurma 500g terakotta DAS  segítségével készítettünk. Miután megformázták a gyerekek a medált, egy hurkapálcikával beleírták, hogy "APA" és egy szivecskét rajzoltak bele. Ezt nagyon büszkén fogja hordani :) A gyurma medálba még formázható állapotában egy lyukat furunk (sima pálcikával), amin keresztül majd felfűzhetjük a nyakláncra. 

Közben a gyerekekkel arra gondoltunk, hogy nem hagyjuk abba a meglepi gyártásokat és készítünk egy rajzocskát, amit apa átlátszó műanyag fényképtartós kulcstartójára akasztunk majd. 

Ahogy ígértem is, olyan ötleteket mutattunk be, amiket gyerekekkel is könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Külön öröm, hogy még nagyobb koszolással sem jár. Azt hiszem mondanom sem kell, hogy hatalmas sikert fogunk aratni ezekkel az ajándékokkal.