Pindurpalota Blog

101 ajándékcsomagolási ötlet szülinapra

Pindurpalota
Pindurpalota
2021.01.06 17:35
101 ajándékcsomagolási ötlet szülinapra

Szeretnéd a gyerekek számára vásárolt ajándékokat kreatívan becsomagolni? Az ajándékozás fontos részét képezi a bontogatás, a csomagolás is! Ha nincs ötleted, mi szívesen segítünk: összegyűjtöttünk 101 jópofa ötletet, hogyan varázsold a legegyszerűbb ajándékot is különlegessé.

Ajándékcsomagolás ötletek: így csomagold be a szülinapi ajándékot

Egy kis anegdotával szeretnénk érzékeltetni, hogy mennyire fontos voltaképpen is a csomagolás. Egy 3 éves kisfiú a születésnapja másnapján reklamált, hogy mikor kapja meg végre az ígért ajándékokat?! A szülei csodálkozva emlékeztették, hogy már előző nap több ajándékot is kapott, vonatot, autót, stb, mire a kis ovis bejelentette, hogy “Én nem kaptam ajándékot, egyet se, amiket kaptam, azok nem ajándékok voltak, mert nem voltak becsomagolva!”

 

Az érvelés tiszta és érthető.:-) A szülinapi ajándékot be kell csomagolni, mert az ajándék akkor ajándék, ha megkapó a körítés is.
 

 

Mire figyeljünk, és mitől lesz egyedi a születésnapi ajándék csomagolás?

Masni, és egyéb díszítő elemek a születésnapi ajándék csomagoláson

 

Nagy kedvencem a témában Mr. Bean ajándékcsomagolása az Igazából szerelem című filmben:

 


A szép csomagolás elmaradhatatlan része az a kontrasztos kiegészítő, amit egyszerűen a szem követel. Átadsz egy dobozt, amit nagy nehezen görbecelluxoztál, egy darab csomipapírban nem fog jó érzést kelteni. Ha azonban erre ráteszel egy szalagot, egy darab raffiát, bármi egyebet, akkor máris egy plusz mosolyt, és jó pontot szereztél az ünnepelttől.

 

Oké, de nem minden ajándék téglatest! Merül fel a kérdés. Válaszom, aki kevésbé ügyes, keressen egy dobozt, és tegye bele. 

 

A natúr dobozt szépen lehet csomagolni, vagy akár decoupage technikával is díszíthetjük, amit mellesleg már egy 3 éves gyerek is meg tud csinálni. (Tudjátok amikor a szalvéta felső rétegét tapétaragasztóval felragasztjuk egy felületre.)

 

Kisfiúk csomagolásán masni helyett ragaszthatunk fel szürke szalagot, és egy kisautót.


Születésnapi ajándék csomagolási ötletek kisfiúknak

Kislányoknál kaphat egy sima fehér csomagot, pár zsírkrétával, hogy magának díszthesse ki. A gyerek hálás közönség, bár ha ajándékról van szó, türelmetlen, és azonnal tép.:-) De azért legyen becsomagolva! 

 

Mindkét nemnél osztatlan sikereket érhetünk el, ha kisállatot formázunk a dobozból, pár szemmel, néhány állatra jellemző kiegészítővel. Róka fül, farok, stb.

 

Aranyos ajándék csomagolási ötletek gyerekeknek

 

Ha több ajándékot is kap a gyerkőc, csinálhatunk az ajándék dobozokból házikókat. Ehhez simán csak ablakokat, és ajtókat kell rá ragasztani, és máris egy város épül fel a csomagokból. 

 

Nagylányoknál, ahogyan Roan is csinálta az előbbi filmrészletben, jöhet egy levendula, fahéj a csomóhoz, a masni alá. 

 

Ha a gyereknek segítünk becsomagolni az általa készített ajándékot, ne felnőttesítsük el a csomagolást, viszont adhatunk tippeket, például, hogy masni helyett fűzzön egy cérnára száraz tésztát, 3 db-ból legyen egy szirom, és máris kész a virág. Vagy fűzzön fel pár színes gyöngyöt spárgára, és azzal kössétek át a csomagolást.

 

Nagymamák esetében masni helyett foghatunk egy újságot, amiből egyforma méretű pillangókat vágunk ki, amit középen megfogatunk. Vagy a masni alá tehetünk egy kis csipke szalagot. Gyerekek, ha a nagymamának készítenek ajándékot, akkor szép lehet, ha egy papírból “csipkét” vágnak ki. Tudjátok, több félbe hajtjuk a vékony papírt, és pl kis háromszögeket vágunk ki rajta.

 

Színharmónia a születésnapi ajándék csomagolásban

Egy szép ajándékdoboz elkészítéséhez kétségkívül kell kézügyesség, és jó ízlés. Ezek hiányában 2 segítő kéz.:) De komolyra fordítva a szót, van pár egyszerű szabály amit be kell tartani. Válasszunk ki egy tetszőleges csomagolópapírt, dísztasakot. Majd keressünk hozzá megfelelő kiegészítőt. Dísztasak esetén pl kibélelhetjük krepp papírral, selyem papírral úgy, hogy kicsit túllógjon, kilógjon a zacsiból.  Itt jön képbe a színharmónia. Nagyjából az alapokkal mindenki tisztában van, hogy melyik színhez mi illik.

 

Egyes színegyüttesek kellemesen hatnak ránk, míg mások iránt közömbösek vagyunk, és vannak olyanok is, amelyeknek zavaró, nyugtalanító, izgató hatásuk van. Azok a színek hat­nak kellemesen, amelyek között törvényszerű összefüggés van, vagyis valamiféle rend van közöttük, ellenkező esetben a színegyüttesek kellemetlenül hatnak, vagy közömbösek. A kel­lemes hatású színcsoportokat harmonikusnak nevezzük. A har­mónia tehát rend.

 

Milyen színű születésnapi ajándék csomagolást válasszunk?

Több elmélet is létezik ennek a rendnek a kialakítására, de azt hiszem nem kell ennyire elmélyednünk a tudományos megközelítésben, mert ezt muszáj érezni. Ránézel, és jó érzést kelt. Ha nem kelt, akkor kezd előről. A színharmónia nem azt jelenti, hogy egy színnek több árnyalatát használod, (Ezt csak azért írom le, mert egy barátom rendszeresen a piros gatyájához más ^árnyalatú piros felsőt vesz, a zöld gatyájához zöldet, ami egyszerűen bántja a szememet) bár csomagolásnál az is szép lehet. Tehát akár egy piros ajándékot becsomagolhatunk egy piros szalaggal, de ahhoz nagyon el kell találni a színeket. Piros-rózsaszín esetében nem tudok elképzelni olyan árnyalatokat, amik jól mutatnak együtt, de ha nektek sikerül eltalálni, küldjétek be.:)

 

Szóval szerintem a legjobb, ha kontrasztokat keresünk. Natúr papír, színes szalag. Mintás papír, egyszerű fehér szalag. 2 féle színű papír mintás szalag. Ami nem igazán szokott jól mutatni, bár erre is van ellenpélda a mintás a mintással. 

 

Szülinapi ajándék csomagolás ötletek

A 101 ötletért kattints a képre, és nézd meg Pinterest oldalunkon! 

 

Üdvözlőkártya az ajándékon – apró kedvesség a szülinapi ajándék csomagolásán

Az ajándék csomagolását feldobhajuk kísérő kártyával is. Ha gyerkőc készít ajándékot, és még kicsi, akkor egy ujjfestékkel készült tenyérlenyomat. 

Erre ráírhatjuk a szülinapos nevét. 


De ő maga is készíthet üdvözlő kártyát, amiket feldobhat quilling papírcsíkokkal, amiből nagyon egyszerűen lehet egy kis virágot vagy bármi mást megformázni.

 

Ha nincs otthon kész üdvözlő kártya, akár egy darab meglévő papírra ragaszthatunk egy aranyos matricát, vagy szalagot, sőt láttam már olyat is, hogy valaki egy meglévő drótból tekercselt nonfiguratív mintát egy kartonpapírra, a klasszikus csiga, és görög mintákkal. Nagyon szép tud lenni, ha ügyes kezű ember csinálja, a többieknél pedig az ünnepelt az igyekezetet fogja értékelni!?;-) 

 

Csak bátran!