Pindurpalota Blog

Amikor az ex bekavar

Pindurpalota
Pindurpalota
2021.01.06 17:45
Amikor az ex bekavar

Ismerős történet, amikor a válás után a szülők elkezdik a rózsák háborúját. A sértett fél ahol lehet, bekavar a másiknak, aminek leginkább a gyerek issza meg a levét. Sokszor a  gyereket pajzsnak, vagy túsznak használja az ex... ez a történet talán Neked is megoldást kínál, ha hasonló helyzetben vagy! 

A gyerek egy korábbi házasságból valljuk be, néha megnehezíti az új párkapcsolat kialakítását, főleg, ha az ex direkt “szivat is”. Íme egy megtörtént eset és megoldása.

Gergő története – randizni elvált szülőként

Gergő 3,5 éve jár kisfiával a játszóházunkba, szeret velünk beszélgetni, ezért jól ismerjük a történetét, amit az ő engedélyével osztunk meg. Eleinte még a felesége is járt hozzánk, majd egyszer csak hosszú időre eltűntek. Később amikor újra eljöttek elmesélte, hogy válnak, mert a felesége “minden ok nélkül” közölte, hogy már nem szereti, és új életet akar kezdeni. 

Gergőben egy világ omlott össze. “Miért? Mindent megtettem. Folyton azt csináltuk amit ő akart. Mindent megadtam neki. Persze előlállt az igényeivel is, hogy mikre van szüksége neki, meg a gyereknek. Persze az igényei enyhén szólva is túlzóak voltak, mert ő úgy gondolta, mindent megkap anyagilag tőlem ahogy eddig, csak én nem kellek. Aztán úgy döntöttem, hogy jó, akkor boldoguljon egyedül, de én elzárom a pénzcsapot, csak a törvény által előírt összeget fogja megkapni. Mivel jól keresek ez így is elég kell, hogy legyen. Természetesen, ha a gyerek nálam van éppen, megkap mindent amire szüksége van.”

Randizni elvált szülőként? Van, hogy nem egyszerű feladat…

Az asszony ezek után magához vette a gyereket, és ahol lehetett akadályozta, hogy találkozzanak. Fél évvel később, mikor már kezdett rendeződni a helyzet, új játszmába kezdett. Mivel én imerkedni kezdtem, direkt a randi időpontjaimra talált ki valamit, és rámbízta a gyereket. Természetesen a gyereknek örültem, de a sorban lemondott randevúk nehezítették a kapcsolat kialakítását.

Alternatív randi helyszín elvált szülőknek – a megoldás

“Aztán rájöttem, hogy mivel általában a nők szeretik a gyereket, legalábbis mivel nekem már van, olyat kell találnom aki szereti őket, tulajdonképpen ha nem is az első randin, de ha megtetszik egy nő, és már ott tartunk az ismerkedésben, hogy komolyan gondolom vele, akkor akár játszóházban is találkozhatunk, és nem kell választanom a gyerekem, és az új életem között, ahogyan az exem ezt el akarta érni.”

Aztán eljött ez a pillanat is, és Gergő, valóban randit beszélt meg egy másik nővel, akinek volt egy 3 év körüli copfos kislánya. Egy társkereső oldalon ismerkedtek meg, és mielőtt először találkoztak, sokat beszélgettek. Kb 1 hónapja találkozgattak, mikoris kitalálták, hogy a Pindurpalotában fognak találkozni.

Mind a ketten hasonló ruhában érkeztek, anyuka, és kislánya, és Gergő a kisfiával is csinibe vágta magát.  Szorongva, és félve a találkozótól, mit fognak szólni egymáshoz a gyerekek, és különben is… A gyerekek azonban nagyon hamar feloldódtak, és játszani kezdtek. Eleinte egymás mellett, nézve a másikat, majd később együtt is. Ők pedig leültek. Rendeltek 2 jegeskávét, és beszélgetni kezdtek, és ahogy a gyerekek, ők is feloldódtak. 

Majd egyre gyakrabban kezdtek közös randikat megbeszélni, most jelenleg ott tartanak, hogy heti egyszer eljönnek, mind a négyen hozzánk.

Ildi - időközben az ő nevét is megtudtuk - azt mondta, korábban sosem járt játszóházban. Úgy gondolta, hogy a játszóházban mindig sötét van, dzsuvás lehasznált játékok, és az ő félénk kislányát a nagy gyerekek csak fellökdösnék. Amikor Gergő bedobdta, hogy itt találkozzanak, nagyon nem akart eljönni, de aztán nagyon pozitívan csalódott, mivel itt világos van, a játékok elfogadható állapotban vannak, és látszik, hogy a tisztaság kiemelten van kezelve. A gyerekeket pedig még akkor is látja, ha ő éppen leül megenni egy lepényt^, vagy megiszik egy teát.