Pindurpalota Blog

Apák napjára ajándék ötlet gyerekekkel

Pindurpalota
Pindurpalota
2020.06.17 14:38
Apák napjára ajándék ötlet gyerekekkel

Levendula Szörp Apák napjára a gyerekektől

Minden évben nagy fejtörést okoz, hogy mi lenne az a jópofa ötlet, amivel Apák napján meglephetjük Apát, a gyerekek is el tudják készíteni - legalábbis hathatós közreműködésük szükséges - de mégis hasznos. Nem egy újabb olyan ötletre van szükségeünk, amivel Apa - valljuk be őszíntén - nem tud mit kezdeni. Hosszas gondolkozás után, megtaláltuk a kiváló megoldást a gyerekekekkel: Egyedi feliratos Levendula Szörp Olvasd el, mire lesz szükséged cikkünkben!

Az ötlet rém egyszerű volt, tegnap amikor sétálni mentünk, csak úgy tündökölt a kertben a Levendula. Nagyon szeretjük az ízét is, és az illatát is. Kár lenne elhervadni hagyni. Kéne belőle Levendula szörpöt készíteni! Közben pedig a gyerekekkel azon gondolkoztunk, hogy Apát meg kéne lepni valamive Apák napjára, végül így kötöttük össze a két dolgot, a kellemest, a hasznossal. 

Mindezt meg kéne bolondítani egy édes kis üveggel, amire egy kedves feliratot ragasztanak majd a srácok, esetleg színezhetnének is. Vagy akár, ha már úgyis van otthon quilling gépünk, készíthetnének hozzá egy kis etikettet, amit az üveg tetejére fognak tenni. 

Összeszedtünk néhány ötletet, hogy amennyiben ti is szeretnétek apát meglepni, akkor már ne kelljen ezekkel bajlódnotok, csak nyomtatás, ragasztás. Meg azért mutatunk pár bajlódósat is. 

Szerencsére a receptek fent vannak a neten. Be is teszek ide egy videót, hogy nektek még keresgélni se kelljen: 

 

Levendulás Quilling képeslap ötlet Apák napjára:

Aki nem ismeri a technikát, annak álljon itt pár szó a quillingről.Tulajdonképpen papírcsíkokat kell feltekercselni, és azokat különböző formákra hajlítani. Így készülhetnek például cseppek, amikből virágszirmokat tudunk csinálni. (A Pindurpalota weboldalán természetesen ehhez is találtok alapanyagokat.)

Quilling képeslap levendulás

 

Íme egy egyszerű palack felirat:

Legjobb Apa Levendula szörpje palack felirat

Avagy egy másik lehetőség:

De akár színezhetnek is, és írhatnak saját szöveget is:

levendulas szinezo

És az üveg, amire gondoltunk:

Levendula szörp apák napjára

 

Fülpiszkálós festék nyomdázás apák napjára

Egy másik remek ötlet, amivel képet, vagy cimkét csinálhatunk a Levendula szörp palackjára, az a fülpiszkálós nyomdázás. A lényege, hogy a gyerekeknek csak 2-3 arnyalatú lila színt kell kikeverni, és a fülpiszkálókkal, pöttyözős technikával tudnak gyönygörű virágokat csináni. A rétegezés, rész-egész viszonya, a finommotorika és a monotóniatűrés fejlesztése is kipipálható ezzel a technikával erre a napra.

Levendulás fülpiszkálós kép