Pindurpalota Blog

Autós szülinapi zsúr ötletek

Pindur Anita
2023.05.18 15:43
Autós szülinapi zsúr ötletek

Autós szülinapi zsúr ötletek

Nagyon sok gyerek szereti az autókat és autós játékokat. Amennyiben kisfiad is közéjük tartozik, akkor egy autós tematikájú szülinapi partinak tuti, hogy örülni fog. Hívja meg a legjobb barátait a bulira, és hogy biztosan ne unatkozzanak a gyerekek, készülj különböző autós témájú játékkal is. Ezekhez adunk most néhány tippet.

Dobozból autó kézműves játék

Ezeket az autókat előre elkészíthetitek, de ha elég ügyesek a gyerekek, akkor nagyszerű szórakozás számukra a dobozautók elkészítése is. Nincs másra szükség, mint nagy kartondobozok, amiben a gyerekek is elférnek, valamint autónként négy darab fehér papírtányér és festék. Az összeragasztott kartondobozok aljára és tetejére is vágjatok akkora lyukakat, ami elég hozzá, hogy beleférjenek a gyerekek. Ragasszatok fel az aljához a négy darab papírtányért, mint kereket és fessék a gyerekek olyan színűre az autót, amilyenre csak szeretnék. A doboz két oldalára is vágjatok egy-egy kisebb lyukat, amin kifér négy ujjuk, így meg tudják tartani a dobozokat. 

Vicces befutó zenére szülinapi party játék

Amennyiben elkészültek az autók, és a gyerekek belebújtak, akkor rendezhettek vicces autóversenyt is. Jelöljétek ki a pályát, ami lehet egyenes vagy akár kacskaringós is és a rajt jelére a gyerekek próbáljanak meg minél gyorsabban célbaérni az autós "jelmezben". Aki előbb átfut a célvonalon, az kapja a győztesnek járó kupát!

Autóverseny - autós partijáték

Keress olyan autókat, amiknek az elejére zsinórt lehet fűzni. Ezekből legalább két darab kellene, hogy a gyerekek versenyezni tudjanak egymással, de ha annyi van, ahány gyerek vesz részt a partin, akkor mindenki egyszerre tud játszani. Köss mindegyik autóra ugyanolyan hosszúságú zsinórt (3-5méter), aminek másik végét egy bothoz rögzíted. Az autókat sorakoztasd fel a rajtvonalnál, a gyerekek pedig álljanak olyan távol tőle, ameddig a zsinór elér (ez egyforma távolság legyen mindenkinél), ez lesz a cél. Fogják meg a bot két végét és tekerő mozdulattal csavarják fel rá a zsinórt. Ezzel az autókat egyre közelebb húzzák magukhoz és az előttük lévő célvonalhoz. Az nyer, akinek az autója előbb beér a célba. Amennyiben egyszerre csak két gyerek játszik, akkor a többiek igazi versenyhangulatot teremtve szurkolhat nekik. Utána cserélhetnek, hogy mindenki sorra kerüljön.

Autóépítés ügyességi játék szülinapi zsúrra

Szétszerelhető kisautó alkatrészeit rejtsd el a homokozóban vagy ha az nincs, akkor egy nagyobb edényben (ezt takard le, hogy a gyerekek ne lássanak bele). Tegyél mellé más apró tárgyat is, hogy a gyerekeknek keresgélnie kelljen közöttük. A kis szerelőknek egyenként kell kivenni az alkatrészeket és azokból minél gyorsabban autót építeniük. A játékot időre is lehet játszani, de ha több ilyen kisautótok van, akkor versenyt is rendezhettek.

Piros-tilos, zöld-szabad szülinapi játékötlet

Legyen a kezedben egy piros és egy zöld tábla és a gyerekeket sorakoztasd fel a rajtvonalhoz. A pályán tyúklépésben kell végigmenniük, úgy hogy a zöld tábla felemelésekor elrajtolhatnak a célvonal felé, de ha pirosra vált a tábla, akkor mindenkinek meg kell állnia. Ezután ismét jöhet a zöld jelzés és haladás, majd a pirosnál az ácsorgás. Aki az araszolás végén elsőként ér célba, az érdemli meg a fődíjat, ami lehet például egy kis játékautó is. 

Szerezd meg a kockás zászlót elsőként - autós kvíz játék

Készíts egy kockás zászlót, amit tűzz ki a célvonalhoz. A gyerekeknek különböző autókkal kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnia és aki elsőként tudja a választ az egy lépéssel előrébb léphet a pályán. A célig vezető úton legyen 5-6 állomás, amit teljesítenie kell a gyerekeknek. A győztesnek ennyi kérdésre kell jól válaszolnia.

Célbadobás autós szülinapi zsúrra

Készíts kartonból egy nagy táblát, amire rajzolj 2-3 autót. Vágd ki az összes kereküket, ezekbe a lyukakba kell majd betalálnia a gyerekeknek kislabdákkal vagy kis homokzsákokkal. Az autókat be is számozhatod és jó találat esetén annyi pontot kapnak a gyerekek, amennyi az autón szerepel. A több pontot érő lyukaknál lehet egy kicsit kisebb a célterület, hogy oda nehezebb legyen betalálni. Minden gyermeknek legyen egyforma számú labdája, a játék közben pedig számoljátok közösen, hogy kinek hány pontot sikerült szereznie. A legtöbb pontot elérő játékos lesz a győztes.

Verseny távirányítós autóval

Örök kedvenc a gyerekek körében a távirányítós autó, így ezzel a játékkal igazán boldog perceket szerezhetsz nekik. Hát még, ha versenyezhetnek is egymás ellen... Jelöljetek ki egy sima felületet, ahol semmi nem akadályozza a versenyt. Tehettek néhány bóját is a pályára, amit meg kell kerülnie az autóknak és már indulhat is a verseny! Határozzátok meg a versenytávot, majd száguldozzanak körbe a pályán az autók egyszer, vagy többször. Akinek az autója elsőként halad át a célvonalon, az ünnepelhet pezsgővel a dobogó legfelső fokán.

Autós szülinapi zsúr