Pindurpalota Blog

Focis szülinapi zsúr ötletek

Pindur Anett
2023.06.23 10:55
Focis szülinapi zsúr ötletek

Focis szülinapi zsúr ötletek

Ha gyermeked imádja a labdarúgást, biztosan örülne egy foci témájú szülinapi bulinak. Ha valamilyen téma köré építjük fel az ünneplést, garantált lesz a siker az ünnepelt és a vendégek számára is. Nézzük meg, hogy varázsolhatunk egy klassz focis bulit (anélkül, hogy Cristiano Ronaldo-t meghívnánk. :) )

Az alábbiakban ötleteket adunk a focis szülinapi zsúrra, amelyek garantáltan izgalmakkal teli rendezvényt eredményeznek. Nézzük először is azokat, amik általában eszébe jutnak a szülőknek, és a végén jöjjenek az egyedi ötleteink is.

Focilabda torta és cupcake-ek

Az ünneplő sportrajongó számára a torta nagyobb jelentőséggel bírhat az ajándékot kapott meglepetésekkel szemben. Készítsünk egy nagyméretű focilabda tortát, amit feltehetünk egy középen elhelyezett állványra. Az ízvilág, az összes díszítés mind-mind a mi kreativitásunkon múlik.

Focis születésnapi dekoráció

Focilabdás dekorációk

A dekoráció megemeli a születésnapi buli hangulatát. Lógassunk le labdás lampionokat, helyezzünk ki focilabdás párnákat. A dress code lehet a vendégek és az ünnepelt számára egy focimez.

Labdarúgás

Egy focis bulin kihagyhatatlan program a labdarúgás. Állítsunk fel 2 csapatot, helyezzük ki a kapukat és már indulhat is a focimeccs a kezdő sípszó elhangzása után. Akkor lesz igazi a hangulat, ha a szülők a pálya szélén szurkolnak a csapatoknak.

Focis születésnap

Célba rúgás

A játék lényege most nem a gólszerzés, hanem a kijelölt cél eltalálása. Helyezzünk ki a kertbe célokat, vagy jelöljük ki a focikapu egyik sarkát. Azt kell eltalálni. Ha sikerül, egy pontot szerez a játékos. Értelemszerűen az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjti össze. Az is jó ötlet, ha egy kartondobozba vágtok egy lyukat, és a lyukba kell a labdát berúgni.

Akadálypálya

Készítsünk akadálypályát a kertben. A pályát úgy készítsük el, hogy lehessen a pályán labdát is vezetni. Ezzel a megmérettetéssel a gyerekeknek több dologra is kell koncentrálniuk, javul a testtudatuk a feladat teljesítése közben. Ha versenyt szeretnénk belőle csinálni, mérjük le minden gyermek idejét, aki kevesebb idő alatt teljesíti a pályát, az nyer.

Dekázó verseny

Egy focistának a levegőben kell tudnia tartani a labdát, akár lábbal, akár fejjel. A dekázó versennyel megmérettethetik magukat a kis labdarúgók. Aki tovább tartja fent a labdát, az nyer.

Foci születésnap

Kvíz

Ez a program nagyobb rákészülést igényel a szülők részéről. Találjunk ki labdarúgáshoz kapcsolódó kérdéseket, amire valószínűleg tudják a választ a gyerekek. Pl.: Ki nyerte a 2022-es labdarúgó VB-t?, Milyen származású Cristiano Ronaldo?, Nevezz meg az Aranycsapatból egy személyt!

Sztár focisták

Melyik gyermek ne örülne annak, ha kedvenc magyar focisátja megjelenik a szüeltésnapi buliján? Ha van rá lehetőségünk, hívjunk meg egy ismert, kedvelt labdarúgót. Meglehet, hogy a sportoló megjelenése fogja okozni a legnagyobb örömöt a szülinapos számára.

Pókfoci

Labdarúgás kicsit másképp. A gyerekeknek pókjárásban kell a labdát vezetniük, majd gólt szerezni. Ez másfajta mozgásformát igényel a gyerekektől, mint a rendes labdarúgás. Nehezítésként rakhatunk mindenki ölébe egy plüssállatot, ami nem eshet ki a játékosok öléből. Így egyszerre több mindenre is kell figyelnie a játékosoknak.

Pókfoci

Szukolói dal írása

A 2 focicsapatnak most saját szurkolói dalt kell írni. Fontos, hogy énekelhető, rímelő legyen. A dalok megírására szabjunk meg egy max. időt, utána a csapatoknak elő kell adnia a saját dalukat. A zsűri (szülők) választják meg a nyertes csapatot. A feladatot nehezíthetitek úgy, hogy megadtok a focihoz egyáltalán nem kapcsolódó néhány szót, amiket a dalba bele kell szőni.

A focis szülinapi zsúr remek alkalom arra, hogy aktívan töltsük el a gyermek születésnapját. Az egész napos mozgás, az izgalom az ajándékok miatt és a finom torta mind emelik a party hangulatát. Ha gyermeked szereti a labdarúgást, egy ilyen tematikájú partyval biztosan felejthetetlen élményt szerzel neki.

Képek forrása: Freepik