Pindurpalota Blog

Halloween-i buli étel- és italötletek

Pindur Anett
2023.10.04 09:16
Halloween-i buli étel- és italötletek

Halloween-i buli étel- és italötletek

Hamarosan itt van az év legfélelmetesebb éjszakája, a Halloween, és vele együtt érkeznek a rémséges jelmezek, a szörnyek és természetesen az izgalmas és különleges ételek és italok, amik passzolnak ehhez a különleges ünnephez. Ha idén te is szeretnéd elhívni a barátaidat egy Halloween-i partira, vagy esetleg csak szeretnél egy különleges vacsorát készíteni a családnak, akkor az alábbiakban találsz néhány ötletet, hogy hogyan teheted még felejthetetlenebbé a bulit.

Kezdjük a Halloween-i ételekkel. A Halloween-i partin a rémület és a vicces, riasztó dolgok az ételekben is megjelenhetnek. Készíthetsz például olyan fogásokat, amelyek rémisztően néznek ki, de valójában finomak és mókásak.

Virslis falatkák. Egyik klasszikus példa Halloween-i fogásnak az ujjakat formázó virslis falatkák. Ehhez egyszerűen használj hosszú virslit, vágd legyűrűzött formára a végeit, és késsel emelj ki kis darabkákat a tetejéről. Süssd meg a virslit a szokásos módon, és tálald ketchuppal, hogy úgy nézzenek ki, mintha vér lenne rajtuk. A vendégeid biztosan el lesznek ragadtatva ettől a vicces és mégis kicsit ijesztő ételtől.

Virsli és fasírt múmia. A virsliket könnyedén múmiává is varázsolhatod, ha tésztába tekered őket, és úgy sütöd ki. Készíthetsz akár múmia fasírtot is, itt nem kell mást tenned, mint a húsgolyót tésztába tekerni, és úgy kisütni. Ezt a gyerekek szívesen fogják majd megenni, de akár a készítésébe is bevonhatod őket.

Halloween virsli múmia

Tök kőrözött. Vendégváró falatkának a tököt formázó kőrözöttel nem tudsz mellélőni. Ez a fogás ugyan nem rémisztő, de mégis jól passzol a Halloweenhez és az őszhöz is. Vágd félbe a főtt tojásokat és szedd ki a sárgájukat. Töltsd meg a már elkészített kőrözöttel, majd villa segítségével húzz bele csíkokat, hogy hasonlítson egy tök külsejére. A tetejére illesz kis uborka darabkát, ez fogja a tök szárát adni.

Boszorkány seprű. Másik nagyon látványos előétel a boszorkány seprűt idéző falatkák. Ezt a jópofa fogást  roppant egyszerű elkészíteni. Nem lesz másra szükséged, csak ropira, cheedar sajtra és valami fehér színű sajtra, pl.: trapista. Vágj kis téglalapokat a sajtokból, vágdosd be őket félig, mintha seprű lenne, egy snidling segítségével kösd a ropihoz, és már kész is van a boszorkány seprű falatka.

Sült oldalas és kolbász. Fő fogásnak a sült oldalas kolbásszal lesz a legjobb választás, a megfelelő tálalással. Helyezz el egy koponyát, majd rakj alá 2 db oldalast, ami a "halott" bordáinak felelnek meg. A kolbászt helyezd el az oldalas fojtatásaként, mintha egy bélrendszer lenne. Jó étvágyat hozzá!



Egy Halloween-i parti sem lehet teljes a különleges desszertek nélkül. A desszertek szintén lehetnek rémisztőek, és a halloween-i dekorációval még izgalmasabbá teheted őket.

Keksz. Nézzük a legegyszerűbb süteményt. Süss linzert, esetleg mézeskalácsot, de a Halloweenhez passzoló motívumokkal szaggasd őket, pl.: szellem, tök, boszorkány kalap, denevér. stb. Színezett cukormázzal díszítsd őket, hogy még látványosabbak legyenek a sütemények. A sütemények készítésébe vond be nyugodtan a gyerekeket is, vagy akár a sütés lehet a Halloween-i party egyik programja is.

Halloweeni keksz

Boszorkány ujj. Linzerből és mézeskalácsból formázhatsz ujjakat is, amelyekre mandulát rakva olyan ujjat kapsz, mintha egy boszorkány ujja lenne. Piros ételfilccel rajzolhatsz rá, mintha véres lenne az ujj. Rémisztően egyszerű, de látványos sütemény a Halloween-i asztalra.

A Habcsók szellem talán még egyszerűbb, mint az előző desszertek. Csak menj el a boltba és vegyél kész, fehér színű habcsókot, majd otthon rajzolj rájuk szemet és O szájat ételfilccel, és kész is vagy. Igazi vendéglátó barát desszert!

A Szem kekszgolyó sem igényel nagy konyhai tapasztalatot. Keverd össze a daráltkekszet, vajat, porcukrot, kakaóport, rum aromát, vaníliás cukrot és a tejet. Nedves kézzel formázz golyókat belőle, majd rakd be egy kicsit a hűtőbe, hogy összedermedjen. Ha megdermedtek a golyók, mártsd őket folyékony fehércsokiba, és hagyd a csokit megkötni a golyón. Ha kész a golyó, ételfilccel rajzolj rá ereket, majd a tetejére rakj egy színes smartiest, ez adja a szemgolyó íriszét. Látványos és nagyon egyszerű desszert, amit akár gyerekekkel is el tudtok készíteni.


Az étkek mellett a hangulatos, Halloween-i italok sem hiányozhatnak egy Halloween-i partin. A piros italok különösen nagyszerű hatást keltenek, hiszen ezek a vérre emlékeztetnek, ami tökéletesen passzol a Halloween témájához. Készíthetsz például egy frissítő gyümölcskoktélt, ami vérfagyasztóan finom is lesz. Ehhez egyszerűen turmixolj össze néhány piros gyümölcsöt, mint a málna, áfonya vagy cseresznye, adj hozzá egy kis narancslevet, hogy még intenzívebb legyen a szín. Tálald a koktélt egy stílusosan díszített pohárban, például műanyag csontokkal vagy fodrozott vérfoltokkal ellátott borospohárban.

Halloween ital

Ha szeretnéd feldobni az italt, fagyassz le egy gumikesztyűben vizet. Az elkészült kéz formájú jeget dobd bele a piros lébe, ezzel olyan hatást keltesz, mintha a vérben úszna egy kéz. Nagyon látványos, a vendégeket garantáltan el fogja kápráztatni.

A gyerekeknek dobhatunk gumicukor kukacot, pókot vagy békát az italba, hogy ők is kellőképpen kiélvezhessék a Halloween-i partyt. 



Végül, de nem utolsó sorban, ne feledkezzünk el a Halloween-i terítékről sem, ami megalapozza a buli hangulatát. Meglepődnél, hogy milyen egyszerű eszközökkel és dekorációkkal átváltoztathatod az asztalt egy valódi rémálommá. Használj koponya mintás, fekete terítőt vagy vérfolt mintásat, és helyezz el rajta Halloween témájú díszítéseket, mint például kis denevérek, pókhálók vagy koponyák. A megfelelő szalvéta, tányér és pohár sem hiányozhat az asztalról. Dobd fel a terítéket és a lakást világítással, hogy még hátborzongatóbb legyen a lakás atmoszférája.

Ahogy láthatod, rengeteg lehetőség van arra, hogy különleges és Halloween-i témájú ételeket és italokat készíts a partin résztvevők szórakoztatására. Ha a rémisztő és mókás hangulatot szeretnéd még inkább kiemelni, alkosd meg a különböző ételekhez illeszkedő dekorációt és terítéket is. A buli résztvevői garantáltan emlékezetes élményekkel térnek majd haza, és már izgatottan várják a következő év Halloween-i partiját.

Képek forrása: www.freepik.com