Pindurpalota Blog

Halloween-i jelmezes buli játékötletekkel

Pindur Anett
2023.09.06 09:44
Halloween-i jelmezes buli játékötletekkel

Halloween-i jelmezes buli játékötletekkel

Sokan szeretnek bulizni Halloweenkor, és mi sem lehetne jobb módja a buli fokozásának, mint egy olyan jelmezes buli, ahol az emberek izgalmas játékokat játszhatnak egymással? Ha te is szervezel ilyen jelmezes bulit, de nincsenek ötleteid, hogy milyen játékokkal szórakoztathatnád a vendégeket, akkor jó helyen jársz! Ebben a blogcikkben olyan ijesztő jelmez ötleteket, dekorációs tippeket és pár izgalmas játékötletet osztunk meg veled, amik garantáltan emlékezetessé teszik a Halloween bulidat.

Halloween party

Ijesztő Halloween jelmez ötletek

A jelmezek az egész Halloween-i jelmezes bulinak a központi elemei, ezért fontos olyat választani, amelyik igazán ijesztő és figyelemfelkeltő. Íme, néhány jelmez ötlet, amelyekre építheted a bulidat:

  • Csontváz: A csontváz jelmez klaszikus és mindig hatásos választás Halloweenkor. Ha szeretnél egy kicsit extra izgalmat vinni a jelmezbe, készíthetsz olyan csontváz jelmezt, amely világít a sötétben.
  • Boszorkány: Egy klasszikus boszorkány jelmez soha nem megy ki a divatból Halloweenkor. Készíts hozzá ijesztő sminket, dobd fel a ruhádat kiegészítőkkel, és már készen is vagy!
  • Démon: Ha igazán ijesztő jelmezre vágysz, akkor gondolj a démon jelmezre. Vegyél fel egy fekete ruhát ami az arcodat is takarja, kedved szerint feldobhatod az öltözékedet fekete szárnyakkal is. Ha még rémisztőbb külsőt szeretnél, fogj a kezedbe egy kaszát is, garantált lesz a félelem! Ezzel a megjelenéssel tökéletesen meg is testesítetted a halloween-i démont.
  • Ragadozó: Ha valami igazán félelmetesre vágysz, akkor választhatsz olyan jelmezt, amely egy híres horror film karakterét idézi. Például az Alien, Predator vagy Freddy Krueger jelmeze mindig garantáltan sikeres választás.
  • Szellem: A klasszikus jelmez soha nem fog kimenni a divatból. Szellem jelmezt könnyedén tudtok készíteni egy fehér lepedő segítségével is. A gyerekeknek könnyedén barátságossá tehetitek a jelmezt mosolygó arccal, de a nagyobbaknak ijesztővé is varázsolhatjátok a megjelenést.

A jelmezek mellett vannak különféle kiegészítők is, amikkel fel tudjátok dobni a külsőtöket. A mű seb tetoválás például olyan valódi hatást kelt, hogy aki hirtelen ránéz máris megijed a látványától.

Halloween-i dekoráció

Vigyél bele egy kis rémületet a jelmezes buliba a megfelelő dekorációs elemekkel! Itt van néhány díszítési ötlet, amelyek még inkább hangulatossá teszik a bulit:

Fények és ablakmatricák

Használj tök lámpásokat és gyertyákat a szobában és a ház körül! A lilás, narancssárga vagy zöld színű lámpák kiválóan megjelenítik a Halloween hangulatot. Ablakzselék közül választhatsz kevésbé ijesztőt, például aranyos boszisat vagy tököset, de ha valóban rémisztgetésre vágysz Halloween estékén, akkor a véres kezek ablakmatricára lesz szükséged! Ha a lámpákat le akarod valami textil anyaggal teríteni, figyelj arra, hogy az izzóra ráhelyezett textil tűzveszélyes!

Halloween tök lámpás


Pókháló

Hálós anyagból könnyedén lehet készíteni pókhálót, de akár vehettek is kifejezetten erre az ünnepre készített textil pókhálót, amit elhelyezhettek a bútorokon, ajtókon, vagy akár le is lógathatjátok őket a plafonról, lámpáról. Ha szeretnétek még valósághűbbé tenni, akkor helyezettek el bele műanyag pókokat. Ezek a díszek igazán látványosak lesznek a Haloweeni bulin.

Ha sok időtök van, és szerettek magatok elkészíteni mindent, akkor vékony cérna, vagy kötél csomózással is megoldható a pókháló.

Csontvázak, girlandok

A csontvázak kötelező elemei a Halloween-i dekorációknak. Kihelyezhetsz csontvázakat az ajtók mellé, a falra, vagy akár a megterített asztalra is. A papír csontvázat le is lógathatjátok valamelyik lámpáról. Szerszámos, vagy véres testrész girlanddal is fel tudjátok dobni a buli helyszínét. A lelógatott véres szerszámok és testrészek garantáltan megborzongtatják a vendégeket. 

Halloween-i teríték

A megfelelő teríték kiválasztása roppant fontos egy buli alkalmával. Véres terítő, vagy inkább koponyás illene a dekorációhoz? Aranyos tökös vagy véres tányér az, ami leginkább passzol a helyszín atmoszférájához? A csontvázas boros poharak, a terítékhez illő szalvéták mind elengedhetetlen kellékei egy Halloween-i partynak. A megfelelő terítékkel, és a különlegesebbnél különlegesebb ételekkel megalapozhatjátok a party hangulatát, így erre mindenképp fektessetek nagy hangsúlyt!

Feldobhatjátok a terítéket például azzal, hogy gumikesztyűbe vizet tesztek, és lefagyasztjátok. A piros bóléba beletéve olyan lesz, mintha egy levágott kéz úszkálna a vérben. 

Halloween-i étel

Halloween-i játékötletek

Egy jó jelmezes bulihoz hozzá tartoznak az izgalmas játékok is, mutatunk pár ötletet, de a játékoknak csak a ti képzeletetek szabhat határt.

@pindurpalota Megmondtam, hogy party lesz, vagy megmondtam, hogy party lesz? ???? Halloween party, sok kisgyerekkel, még több játékkal! :-) Csináltunk quizt, a nyomógombokkal, bátorságoróbát, jelmez bemutatót, kincskeresést. (Dekorációt és gyerek jelmezt is találtok a Pindurpalotában). ???????????? szuper kis este volt! #halloween #halloween2022 #party ♬ Halloween ・ cute horror song - PeriTune

Múmia készítés

Alkossatok 2 fős csapatokat, és válasszatok ki mindegyik csapatból 1-1 embert, aki a múmia lesz. Hosszú fáslival a másik csapattag kezdje el betekerni a múmiát. Aki előbb elkészül a tökéletes múmiával, az nyeri a versenyt. Bónusz feladatként a múmiának a szoba másik oldalán lévő tárgyat meg kell szereznie minél gyorsabban, például, úgy, hogy a társa odagurítja, húzza, vagy a saját lábán odaugrálva. A társa segít az egyensúly megtartásában. Csak óvatosan! 

Halloween-i kincsvadászat

Csinálj egy kincsvadászatot a házban vagy a kertben, ahol a vendégeknek nyomokat kell követniük, hogy megtalálják a kincset. Még izgalmasabb lesz a játék, ha a nyomokat kutatva különböző rémisztő effektus borzolja meg a vendégeket, pl.: bokorból előugró személyek és rémisztő sikoly hangok.

Ha nincs kert, akkor egy adag homokot, vagy homokgyurmát is tehetünk egy kincses ládába, amiben játék műanyag bogarakat rejtünk el, és közé tesszük a kincset. 

Természetesen itt is csak a képzelet szabhat határt, valamint a vendégek vérmérséklete. 

Pókos Arcade játék

Egy fém tésztaszűrő lyukaiba toljatok be spagetti tésztákat, majd helyezettek egy műanyag pókot a tetejére. A feladat az, hogy úgy húzzátok ki a tésztákat a szűrőből, hogy a pók minél tovább fennmaradjon, ne essen le!

Tökfaragó verseny

Klasszikus program Halloweenkor a tökfaragás. Megszabhatjátok, hogy egy bizonyos témakörnek megfelelően készüljön el a tök, pl.: állatok, de akár témakör nélkül is lehet alkotni. Érdemes díjazni az elkészült alkotásokat valamilyen édeséggel. Ne felejtsetek el mécsest venni, és terítsetek le a földre egy nagy műanyag fóliát, vagy pvc terítőt.

Halloween tökfaragás

Halloween Kvíz

A Halloween témaköréhez kapcsolódóan tegyetek fel kérdéseket a vendégeknek. Mikor tartjuk a Halloweent? Milyen hagyományokból ered? Horror filmekhez, vagy gyerekek esetén mesefilmekhez kapcsolódóan is találhattok ki kérdéseket, lényeg, hogy jól szórakozzatok. Mesék: Addams Family, Wensday, Hotel Transilvania, Coco.

Halloween pong célbadobó játék

Készítsetek mű szemeket ping-pong labdával és dobjátok őket célba a csoki gyűjtő üstbe. Ha a gyerekek beletalálnak, kapjanak egy csokit díjként, a felnőttek pedig ha elvétik a dobást, alkoholt kell inniuk.

4D Puzzle összeépítése

A 4D puzzle elemeit rejtsétek el egy tál lisztben. Először a darabokat kell megkeresnie a gyerekeknek, utána pedig összeépíteni az élőlényeket. Ezzel a játékkal később is tudnak játszani, ami majd mindig eszükbe juttatja a csodás Halloween-i bulit.

Nyomozás a Hotelben - szellem történet

Piatnik Adventure Games játék egyértelműen egy felnőttes, de legalábbis 12 évnél idősebb társaságban a Halloweeni party fénypontja lehet. Alapvetően a helyszín egy szellem hotel. Vagy mégsem? Járjunk utána! A vendégek mind különböző okok miatt érkeztek a hotelba, de a végén a cél mégis egy lesz: megfejteni a hotel rejtélyét. 


Reméljük, hogy ezek az ötletek segítenek, hogy egy igazán emlékezetes jelmezes Halloweenn-i bulit tartsatok. Ha minden a tervek szerint megy, a vendégek biztosan arról fognak beszélni, hogy mennyire félelmetes volt a Halloween-i jelmezes bulitok.

Képek forrása: shutterstock, freepik