Pindurpalota Blog

Ingyenesen letölthető húsvéti foglalkoztatók

Pindur Anett
2024.03.21 13:39
Ingyenesen letölthető húsvéti foglalkoztatók

Ingyenesen letölthető húsvéti foglalkoztatók

Ahogy közeledik a Húsvét, egyre többen kezdenek olyan foglalkoztató feladatlapok után kutatni, amelyek a fejlesztő hatásuk mellett a húsvéti hangulatot is megteremtik a gyermekek számára. A húsvéti foglalkoztatókon megjelennek a Húsvét szimbólumai, mint a nyuszi, csibe és természetesen a színes tojások is. Míg a gyerekek színes ceruzákkal ülnek az asztal mellett és színezgetnek, feladatokat oldanak meg, lassan megtelik a lakás a Húsvét szellemével.

Ingyenesen letölthető húsvéti foglalkoztató feladatok

Az ingyenesen letölthető húsvéti foglalkoztatók rengeteg mókát és szórakozást rejtenek magukban. Ahhoz, hogy megszerezd az összes feladatlapot, a letöltés gombokra kell kattintanod. A foglalkoztatók segíthetnek a gyermekek kreativitásának fejlesztésében, hiszen a színezés, feladatmegoldás során lehetőségük van saját elképzeléseiket megvalósítani. Számos képességük fejlődik a feladványok megoldása során, mint például a finommotorika, koncentráció, szem-kéz koordináció, logikus gondolkodás, halmaz alkotás és a sorrendiség felismerése.

Ingyenesen letölthető húsvéti feladatlap: Melyik a következő?

Ennél a feladatnál a négyzetbe kell a soron következő motívum négyzetét odahúzni. A feladat megoldása logikus gondolkodást és koncentrációt kíván a gyermekektől. A játékos feladatokban nyuszikkal, tojásokkal és csibékkel kell dolgozniuk, ezzel fokozódik az ünnepi hangulat a gyermekekben. A nagyobb gyerekeknek nehezítés képpen adhatjuk azt a feladatot is, hogy rajzolják le a soron következő motívumot a négyzetbe.

Melyik a következő? Melyik a következő? - Nyuszi, csibe Melyik a következő? - Tojás

Ingyenesen letölthető húsvéti feladatlap: Labirintus

Segíts a nyuszinak eljutni a répákkal teli zsákhoz a kanyargós útvonalon. A gyerekek sem találják a megfelelő utat a színes tojásokhoz, nekik is elkél a segítség. Ez a feladattípus segít a gyerekeknek a helyes vonalvezetés kialakításában. Vonalon belül kell maradniuk, így nem csak a finommotorika, hanem a tér irány érzék is fejleszthető vele.

Labirintus - Nyuszi Labirintus - Kisfiú és tojás Labirintus - Gyerekek és tojás

 

Ingyenesen letölthető húsvéti foglalkoztatók

Ingyenesen letölthető húsvéti feladatlap: Keresd a párját

A húsvéti párkeresőben nyusziknak, csibéknek és tojásoknak kell megtalálni a párjukat és összekötni őket. Ez a feladat nagy koncentrációt és megfigyelőképességet igényel a gyermekektől. Bónusz feladatként megkérhetjük a gyerekeket, hogy vágják ki a képeket, amiket kis kartonlapok hátára felragasztva akár memória játékot is lehet belőlük csinálni.

Párkereső - Nyuszi Keresd a párját - Tojás Keresd a párját - Csibe

Ingyenesen letölthető húsvéti feladatlap: Pontról pontra játék

Kösd össze pontról pontra a számokat növekvő sorrendben, és megkapsz egy húsvéthoz kapcsolódó mintát. Ha elkészültél, ki is színezheted a képet. A feladat megoldása során a gyerekek megtanulhatják a számokat növekvő sorrendben, a vonal húzása során fejlődik a finommotorikus készségük. Az ilyen feladatok jók az irányított ceruzamozgás begyakorlására. A letöltés gomb megnyomásával máris tied az ingyenesen letölthető húsvéti feladatlap!

Pontról pontra feladatlap

Ingyenesen letölthető húsvéti feladatlap: Számold meg!

Ebben a feladatban a képen látható ugyan olyan mintákat kell összeszámolni, majd a megoldást beírni a négyzetbe. Ha esetleg a gyerekek még nem tudják a számokat leírni, nyugodtan jelölhetik pöttyökkel is a megoldást. Ezzel a feladattal remekül fejlődik a gyermekek matematikai készsége.

Számold meg - Tojás Számold meg - Nyuszi Számold meg - Csibe

Ingyenesen letölthető húsvéti foglalkoztatók

Ingyenesen letölthető húsvéti feladatlap: Mi a megoldás?

Számold össze a húsvéthoz kapcsolódó szimbólumokat, végezd el a matematikai műveleteket és írd a megoldást a négyzetbe. Ezzel a feladattal szintén a matematikai készségeket fejleszthetik a gyermekek játékos formában.

Mi a megoldás? Mi a megoldás - összeadás, kivonás Mi a megoldás - szimbólumok

Ingyenesen letölthető húsvéti feladatlap: Színezz szám szerint

Színezd ki a húsvéti tojásokat a megadott színeknek és számoknak megfelelően. A feladat nagy koncentrációt és megfigyelőképességet vár el a gyermekektől. Színezés során fejlődik a ceruzafogás és a szem-kéz koordináció. Az elkészült színes tojásokat akár ki is vághatjátok, szuper dekoráció lehet az ünnep során.

Színezz szám szerint - Tojás Színezz szám szerint - Húsvét Színezz szám szerint - Húsvéti tojás

Ingyenesen letölthető húsvéti feladatlap: Vonalvezetési gyakorlatok

A vonalvezetési feladatok segítségével a gyerekek ráhangolódhatnak az írásra. Az íves, szögletes, hullámos, ovális és egyéb alakzatok gyakoroltatása könnyebbé teszi majd számukra a betűk, számok írását. A vonalvezetési feladatokkal fejlődni fog gyermeked koncentrációja, finommotorikus- és megfigyelőképessége.

Vonalvezetés - Nyuszi tojás Vonalvezetés - Nyuszi répa Vonalvezetés - Gyerekek tojás

Húsvéti foglalkoztató feladatok

Ha szeretnéd az idei húsvéti ünnepet még emlékezetesebbé tenni, ne hagyd ki a húsvéti foglalkoztató feladatlapokat! Töltsd le az ingyenes feladatlapokat, majd nyomtasd ki őket a gyerekeknek. Ezekkel a játékos feladatokkal garantáltan remek időtöltést biztosítasz nekik az ünnep alkalmával.

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Képek forrása: Freepik