Pindurpalota Blog

Ingyenesen letölthető karácsonyi foglalkoztatók

Pindur Anett
2023.11.07 14:08
Ingyenesen letölthető karácsonyi foglalkoztatók

Ingyenesen letölthető karácsonyi foglalkoztatók

Ahogy közeledik az ünnepi szezon, egyre többen kezdenek karácsonyi foglalkoztatók után kutatni. A karácsonyi foglalkoztatók nem csak a rossz időben jelentenek remek időtöltést, hanem az ünnepre való hangolódásban is segíthetnek. A feladatlapokon található karácsonyi motívumok, mint például a hóember, rénszarvas és mikulás, hozzájárulnak az ünnepi hangulat megteremtéséhez. Míg a gyerekek színes ceruzákkal ülnek az asztal mellett és színezgetnek, feladatokat oldanak meg, lassan megtelik a lakás a karácsony szellemével.

Az ingyenesen letölthető karácsonyi foglalkoztatók rengeteg mókát és szórakozást rejtenek magukban. Ahhoz, hogy megszerezd az összes sablont, a letöltés gombokra kell kattintanod. A foglalkoztatók segíthetnek a gyermekek kreativitásának fejlesztésében, hiszen a színezés, feladatmegoldás során lehetőségük van saját elképzeléseiket megvalósítani. Számos képességüket fejlesztik, így például a finommotorikát, koncentrációt és szem-kéz koordinációt, logikus gondolkozást, halmaz alkotást, sorrendiség felismerését.

Ingyenesen letölthető karácsonyi feladatlap: Mi a következő?

Az első ingyenesen letölthető feladatlap a "Mi a következő?". Ennél a feladatnál a négyzetbe kell a soron következő motívum számát beírni. A feladat megoldása logikus gondolkodást és koncentrációt kíván a gyermekektől. A játékos feladatban karácsonyfával, rénszarvassal, adventi koszorúval, és a Mikulással kell dolgozniuk. Az is jó megoldás, ha nem a számot írják a négyzetbe, hanem a kisebbek odahúzzák egy vonallal a jó megoldást, vagy a nagyobbak megpróbálják lerajzolni a soron következő képet.

Ingyenesen letölthető karácsonyi foglalkoztató Ingyenesen letölthető karácsonyi foglalkoztató Ingyenesen letölthető karácsonyi foglalkoztató

 

Karácsonyi foglalkoztató

Ingyenesen letölthető karácsonyi feladatlap: Labirintus játék

Mikulásnak el kell indulnia a hosszú éjszakai útjára, de nem találja a szánhoz vezető utat. Segíts neki eljutni a szánhoz a labirintusban, hogy elvihesse a gyerekeknek szánt ajándékokat. Ez a feladat segít a gyerekeknek helyes vonalvezetés kiakalulásában. Vonalon belül kell maradniuk, nem csak a finommotorika, hanem a tér irány érzék is fejleszthető vele. A feladatlapokat adogathatjuk nekik az Adventi időszakban is, minél több elkészített feladatlap, annál hamarabb érkezik a Mikulás. (Persze biztos lesz olyan Pindurka, aki rögtön meg is kérdezi majd, hogy mi van akkor, ha egy nap alatt megcsinálom az összeset, holnap jön a Mikulás?;-))

Letöltés Letöltés

Ingyenesen letölthető karácsonyi feladatlap: Párkereső játék

A Karácsonyi párkeresőben karácsonyfáknak, manóknak és mézeskalács figuráknak kell megtalálni a párjukat és összekötni őket. Ezzel a feladatallap jól fejleszthető a gyerekek megfigyelőképessége. A nehézségét az adja, hogy a képek kissé elfordítva, és különböző méretekben is megjelennek a karácsonyi figurák. Bónusz feladatként megkérhetjük, hogy vágja ki a képeket, amiket kis kartonlapok hátára felragasztva akár memória játékot is lehet belőlük csinálni.

Letöltés Letöltés Letöltés



Ingyenesen letölthető karácsonyi feladatlap: Pontról pontra játék

Kösd össze pontról pontra a számokat növekvő sorrendben, és megkapsz egy karácsonyhoz kapcsolódó mintát. Ha elkészültél, ki is színezheted a képet. A feladat megoldása során a gyerekek megtanulhatják a számokat növekvő sorrendben, a vonal húzása során fejlődik a finommotorikus készségük. Az ilyen feladatok jók az irányított ceruzamozgás begyakorlására. A végén természetesen a Mikulás figurát ki is színezhetik. A letöltés gomb megnyomásával máris tied az ingyenesen letölthető karácsonyi feladatlap!

Letöltés

Ingyenesen letölthető karácsonyi feladatlap: Számolj és színezz!

Számolj és színezz! Számold meg a karácsonyhoz kapcsolódó motívumokat és színezd ki a megfelelő számot! Ez a feladat akkor jó, ha a gyermek már ismeri a számalakokat, nem csak számlálni tud, azaz felismeri, hogy hogy néz ki a hármas, a négyes, és a többi számjegy. Ha a négyzeteket kivágjuk, gyakorolhatjuk tovább a számok felismerését, és a számlálást, például, ha megkérjük, hogy tegye őket csökkenő sorrendbe. Később egymás mellé téve megkérhetjük, hogy adja össze őket. 

Letöltés Letöltés Letöltés

Ingyenesen letölthető karácsonyi feladatlap: Tükrözés!

A következő feladatlapon a képeket kell letükrözni és lerajzolni a másik felüket. A feladat nagy koncentrációt, kézügyességet és megfontolságot igényel a gyerekektől. Még felnőtt fejjel is nehézséget okoz tükörképben megoldani a feladatokat, gondoljunk csak arra, amikor parkolni szeretnénk tükörből, vagy a hajunkat próbáljuk befonni, mikor 2 tükörből kell összeraknunk a képet. Ezeknél a feladatoknál, ha a gyermek nagyon elakad, pár főbb pontot előre berajzolhatunk neki. Az utolsó feladatlapnál akár egy Mikulásvirágot is rajzolhatnak pluszban az ablakba.

Letöltés Letöltés Letöltés

 

Ingyenesen letölthető karácsonyi feladatlap

Ingyenesen letölthető karácsonyi feladatlap: Ujjfestés, pontozás!

Az ujjbegyedet, vagy egy fülpiszkálót festékezz be, és pöttyözz a körökbe, díszítsd kedved szerint a betűket. Ha készen vagytok, rakjátok egymás mellé úgy a betűket, hogy egy értelmes szót kapjatok. Mi lett a megoldás? Ez egy több lapból álló feladat, minden lapot érdemes kinyomtatni hozzá. Ha elkészült, egy madzagra felfűzve, vagy felragasztva dekorációs elemként is használhatjuk. Bár az ovisok még nem ismerik a betűket, de érdekli őket az írás, mert valamiféle titkos felnőttes tudásként gondolnak rá, emiatt az olvasni még nem tudó gyerekek is sokszor szeretnek a betűkkel játszani. A letöltés gomb megnyomsával már jöhet is egy kupac újabb ingyenes felatlap.

Letöltés

Ingyenesen letölthető karácsonyi feladatlap: Színezz szám szerint!

Töltsd le a "Karácsonyi színezz szám szerint" feladatlapot is ingyenesen. A számoknak megfelelően színezd ki a hangulatos, ünnepi képet. (Persze lehet más színűre is festeni, ha a színfelismerése még nem biztos a gyermeknek.) Az elékszült képet aztán ajándékba oda lehet adni a nagyinak, vagy az óvónéninek is.

Letöltés Letöltés Letöltés

 

Ingyenesen letölthető karácsonyi feladatlap: Vonalvezetési gyakorlatok

A vonalvezetési játék segítségével a gyerekek ráhangolódhatnak az írásra. Az íves, szögletes, hullámos, ovális és egyéb alakzatok gyakoroltatása könnyebbé teszi majd számukra a betűk, számok írását. A vonalvezetési feladatokkal fejlődni fog gyermeked koncentrációja, finommotorikus- és megfigyelő képessége. Figyelem, a feladat megoldás során minden ajándékot be kell tenni a karácsonyfa alá. Töltsd le mind a 3 karácsnyi feladatlapot!

Letöltés Letöltés Letöltés




Az ingyenesen letölthető karácsonyi foglalkoztatók nem csak az ünnep alkalmával nyújtanak szórakozást, hanem hosszabb távon is fejleszthetik a gyerekek készségeit. Emellett segítenek az ünnepre való hangolódásban és az otthoni időtöltésben is remek alternatívát nyújtanak. Tehát ha szeretnél valami új és izgalmas tevékenységet amely karácsonyra hangol, ne habozz letölteni a karácsonyi foglalkoztatókat!