Pindurpalota Blog

Karácsonyi Story kockák - Ingyenesen letölthető sablon

Pindur Anita
2023.11.13 21:53
Karácsonyi Story kockák - Ingyenesen letölthető sablon

A Karácsonyi Story kockák kreatív és interaktív módon nyújtanak szórakoztató élményt a gyermekek számára az ünnepi készülődés során. Az ingyenesen letölthető sablonok segítségével elkészíthető Story kockák új és izgalmas történeteket kínálnak minden napra, ráadásul nagyszerű eszközök az iskolai felkészítésben, segítve a beszéd fejlődését, illetve a helyes mondatszerkezet begyakorlását. A kockákon különböző képek és szavak találhatók, amelyekből érdekes történeteket alkothatunk. Mutassuk meg gyermekünknek hogyan működik, és hagyjuk, hogy ők is saját sztorikat találhassanak ki és mesélhessenek el. Töltsd le ingyenesen a Karácsonyi Story kockák sablonjait, és hozzatok létre egyedülálló és emlékezetes történeteket gyermekeddel!

Legyen szó kisebb vagy nagyobb gyermekekről, a Karácsonyi Story kockák minden korosztály számára nagyszerű szórakozást nyújtanak, miközben segítenek a kommunikációs készség fejlesztésében, illetve javításában. Az ingyenesen letölthető sablonokon színes és érdekes képek találhatók, amelyek inspirációt nyújtanak a történetekhez. A kockákon látható szavak és képek különböző témákat és helyzeteket elevenítenek meg, amiket a gyerekek saját fantáziájuk szerint kombinálhatnak. Ez a módszer segít abban, hogy fejlődjön gondolkodási folyamatuk, és megtanuljanak körmondatokban beszélni.

 

@pindurpalota Töltsd le ingyenesen a Story kocka sablonokat a Pindurpalotából. Ha a blogubkra mész, ott találsz még ezen felül ingyenesen letölthető karácsonyi foglalkoztatókat is. Ha nem tudsz a kistesódnak mit adni, akár ezeket a kockákat is adhatod ajándékba, ha összeraktad őket. #ingyenes #letöltendő #storykocka #ajándék #karácsony ♬ Carol of the Bells Piano Arrangement(1381917) - soundweaver (S.O)

                                                      

A letöltés gombra kattintva ki tudjátok nyomtatni a színes képeket. A kockák tartósabbak lesznek, ha kicsit vastagabb karton lapokat használtok ehhez. Vágjátok ki a körvonalak mentén a hat kockát, majd a behajtható fülecskék segítségével ragasszátok össze őket. Amint megszáradt a ragasztó, már indulhat is a játék! Rakjatok ki hat teszőleges képet, vagy dobjatok a kockákkal, mintha dobókockák lennének, majd a hat kép segítségével alkossátok meg saját, izgalmas történeteiteket. Eleinte valószínűleg segíteni kell a gyerekeknek példamondatokkal, de később már ők is szívesen beszállnak a játékba, így akár felváltva is beleszőhetitek az egyes kockákon lévő képeket a sztoriba. Végül már saját történeteket találnak majd ki egyre szövevényesebb sztorikkal.

A Story kockák végtelen lehetőséget kínálnak a különböző történetek kitalálásához, hiszen egy-egy kép többféle jelentéssel is bírhat. A gyerekek kreativitásának és fantáziájának fejlődése segíti a jobb kifejezőképességet, ráadásul a sok gyakorlással berögzül a mondatszerkezetek helyes alakítása is. Mindeközben a gyerekek remekül szórakoznak, így nem tanulásként fognak tekinteni a játékra.

                                                          

Persze ahhoz, hogy minél többet kihozzuk a Karácsonyi Story kockákból, fontos, hogy időt szánjunk a gyerekekkel való együtt játszásra. Beszéljük meg velük a történetüket, bátorítsuk őket, hogy újabb és újabb ötletekkel álljanak elő, amivel önbizalmat adhatunk számukra. Dícsérjük meg az általuk kitalált történeteket, így a gyerekek szívesen folytatják majd a játékot. A kockák kiválóan alkalmasak összetett mondatok kialakítására, miközben a helyes nyelvtani szabályokat is gyakorolhatják a gyerekek. Segítsünk nekik olyan példamondatokkal, amiknek van alanya, állítmánya és tárgya. Ahogy minket utánoznak, egy idő után berögződnek a mindennapi beszéd során is ezek. 



A Karácsonyi Story kocka remek eszköz a kretaivitás és a beszédkészség fejlesztésére, így nagyszerűen segít az iskolai felkészítésben is. A játékban különösen teszeni fog a gyerekeknek a közös program és a szülőkkel együtt eltöltött idő. Az ünnepi időszakban különleges történeteket alkothattok a story kockákkal, így hangolódva Karácsonyra. Használd ki az eszközt, hogy rávezesd gyermekedet az olvasás és írás szeretetére, és segíts neki a nyelvi fejlődésben. Ez később a könnyebb tanulásban is segíteni fog.