Pindurpalota Blog

Minőségi időtöltés az ovisommal - Kihívás 3.nap - Szerelős játék

Daniella
2023.06.13 10:48
Minőségi időtöltés az ovisommal - Kihívás 3.nap - Szerelős játék

Minőségi időtöltés az ovisommal kihívás 3.nap

A szerelés, barkácsolás is lehet minőségi idő, amikor hasznos tudást adhatunk át az ovisunknak. Nézzük, milyen játékokat játszhatunk együtt, miközben a szerszámhasználat, és kézügyessége fejlődik. 

Szereljünk meg valamit, ami elromlott!

A Minőségi időtöltés kihívás 3. napjához érkeztünk, és ma a szerelés és barkácsolás lesz a közös program alapja. Elsőként keressetek valamit a lakásban, amit már régóta néztek, hogy meg kellene javítani. Összeszerelhetitek az Ikeás bútort, felfúrhattok egy képet, bekalapálhattok egy szöget. Megtaníthatjuk a szerszámok nevét, kalapács, fúró, fűrész, stb. Megszerelhettek egy biciklit, befújhatjátok olajjal.

Minőségi időtöltés az ovisommal - Szererlés

Meg tudjuk mutatni a csavarhúzó használatát. Amit már ő megtud csinálni, azt hagyjuk neki, hogy próbálkozhasson. Ha van saját barkácskészlete, megint játszhatjuk azt, hogy mi a saját készletünkkel, ő pedig a sajátjával szerel, és mi pedig kollégák vagyunk. Kérdezzük meg tőle, hogy szerinte a kollégák hogy viselkednek egymással a munkahelyen, és 2 szerelőnek milyen lehet vajon egy napja? Lehet az a szerelő akár autószerelő is, és megmutathatjuk a gyermekünknek az autó motorját, hogy hol kell tankolni, és mesélhetünk neki a régi autókról, járművekről, vagy az első szerszámokról, és az ősemberekről. 

Csavarozás és a rajzolás kapcsolata 

Sok kisgyermek nem igazán szeret rajzolni. Ennek több oka is lehet. A megoldás, hogy kedvet csináljunk hozzá, önbecsülés önértékelés növelésével, megerősítsük a kezét, és a lehetőségekhez mérten akár egyéb tevékenységekkel begyakorolhatjuk a helyes ceruzafogást. Csipesszel, vagy akár egy vastag csavarral, amire anyát kell csavarozni, hiszen itt is ugyanazt a háromujjas fogást alkalmazzuk.

Szerszámhasználat

Adjunk lehetőséget arra, hogy a gyermek ezen a napon minél több szerszámot kipróbálhasson. Például smirgli, csiszolópapír, gyorskötöző. A szobájában például a gyorskötözők összefűzésével készíthet magának egy kis láncot, amibe plüssöket fűzhet. 

A vízmértékkel megtaníthatjuk az irányokat, a vízszintes, és a függőleges fogalmát. 

barkácsoló gyerek

Vágjunk együtt!

Ha a gyermek már tud vágni, akkor kivághat például egy fényképet, amit fel tud ragasztani egy családi kollázsra, és közben beszélgethetünk a családról, vagy a fényképen lévő helyszínről, emlékről. 

Ha még nem tud vágni, akkor az alábbi gyakorló lapon kezdhet gyakorolni. Ha még gyenge a keze ahhoz, hogy széthúzza az ollót, akkor vehetünk olyan barkácsollót is, ami megkönnyíti a vágást.

Gyakorló lap letöltés

@pindurpalota Barkácsolás, szerelés, fúrás-faragás mint közös program? Hát persze! A gyerekeknek minden játék. A minőségi időtöltés az ovisommal kihívás 3. napján mindent megreparálunk! #szerelősjáték #kihívás #minőségiidőtöltés @Pindur Palota játék webáruház @Pindur Palota játék webáruház ♬ eredeti hang - Pindur Palota játék webáruház