Pindurpalota Blog

Minőségi időtöltés az ovisommal - Kihívás 5.nap - Kézzel készített ajándék

Daniella
2023.06.13 10:54
Minőségi időtöltés az ovisommal - Kihívás 5.nap - Kézzel készített ajándék

Minőségi időtöltés az ovisommal kihívás 5.nap

Ajándékot készíteni remek móka, és általában minden hónapban van valaki, akit meg kell ajándékozni! A Minőségi időtöltés az ovisommal kihívás ötödik napján az ajándékozásé, kreativitásé a főszerep, lássuk mire taníthatjuk a gyermekünket kézművesség terén.

Készítsünk meglepetés ajándékot közösen a gyermekünkkel

Ezen a napon nézzetek körbe az otthonotokba, és keressetek bármit, amiből lehet kézműveskedni egy kicsit. A Pinterest oldalunkon sok remek gyerekekkel közösen elkészíthető ajándékötletet gyűjtöttünk össze egy táblában

Origami készítés gyerekkel

Ha más nincs otthon, csak papír, abból lehet például origami virágot készíteni. Tegyétek nyugodtan magatok elé ezt a videót, de ha te tudsz fejből akár csak egy papírcsákót is hajtogatni, arra bíztatlak, hogy tanítsd meg rá a gyermekedet. Utána pedig tollal, csillámos ragasztóval, matricával díszítsétek ki az ünnepelt részére.

 

@pindurpalota Origami papír, vagy sima papír mindenkinél van otthon, mégha nincs is pénzed ajándékot venni, hamarosan itt a Pedagógus nap, ne felejts el megemlékezni azokról az emberekről, akik ott vannak, tanítanak, inspirálnak, fejlesztenek, vígasztalnak! Boldog pedagógus napot! #pedagógusnap #origamitutorial #írószer ♬ Happy Ukulele

 

Quillingezés a gyerekkel

Kipróbálhatjátok a quillingezést is. Ehhez sem kell első körben profi szett, simán papírból is ki tudtok vágni csíkokat, amiket akár egy hurkapálca segítségével fel kell tekercselni, megragasztani, majd megformázni. Ha van decoupage ragasztótok, akkor még tartósabbá tehetitek az alkotást. 

@pindurpalota Quilling ötlet, ha kreatív közös elfoglaltságot keresel a nyárra a gyermekednek. #quilling #papírtekercselés #kreatívgyerek ♬ Jungle Vibes

 

Kavicsfestés gyerekkel

A kavicsfestéshez legjobb, ha van otthon akrill festék, körömlakk, vagy tempera. A kövekről az apró homokszemeket el kell távolítani, mert különben nem lesz egyenletes a festés. A festés veszélyes tevékenység, mindig szülői felügyelettel történjen!

Egy különleges technika, ha fogtok egy kis eldobható edényt, amibe langyos vizet tesztek, és a tetejére csöpögtettek körömlakkot, különböző színekbe. Mivel ez a víz felszínén marad, a követ rárakva szépen a lakk réteg rákerül a kőre. 

Kavicsfestés

Emellett készíthettek karkötőt gyöngyből, vagy fonálból, pachworközhettek hungarocellel, és textillel, gyöngyfestőzhettek, számfestőzhettek, készítettek spatulákból tárolót, pomponok segítségével virágos képet, zsenília figurákat, decoupazsolhattok szalvétával kis fadobozokat. A lehetőségek száma végtelen. A közös alkotás a gyerekekkel az egyik legcsodálatosabb minőségi időtöltés a beszélgetésen, és a közös játékon kívül. 

 

Kézzel készített ajádnék gyerekekkel