Pindurpalota Blog

Minőségi időtöltés az ovisommal - Kihívás 6.nap - Bunki, vagy sátor?

2023.06.13 10:54
Minőségi időtöltés az ovisommal - Kihívás 6.nap - Bunki, vagy sátor?

Minőségi időtöltés az ovisommal kihívás 6.nap

Ma bunkerezni, sátrazni, kuckózni fogunk a gyerekekkel, a "Minőségi időtöltés az ovisommal kihívás" hatodik napján. Ne szomorkodj, ha nincs otthon sátratok, mutatjuk miket lehet csinálni.

Bunker építés, sátrazás, mint minőségi idő

Nyáron, télen, bármikor jó ötlet a bunker, vagy sátor készítés a gyerekekkel. Ne aggódj, ha nincs otthon beltéri gyereksátratok, lepedők segítségével az asztal alá is be tudtok kuckózni. Node nézzük, miket lehet a sátorban csinálni?

Bunkerépítés, sátrazás

Ha bent vagytok a sátorban, uzsizhattok, olvashattok mesét, vagy akár árnyjátékozhattok is. Ha nem vagytok túl jók árnyjátékozásban, akkor itt egy-két hasznos kézmozdulat. Az árnyakkal való játék során a gyerekek megtanulják, hogy nem kell félni a sötétben, és az árnyékokat mi irányítjuk:

 

Ha több gyermek van, vagy vendégeket hívtok ottalvós bulira, akkor az ágyakat, vagy a kanapét is be tudjátok építeni, mint ahogy mi csináltuk korábban. Ezen a bulin a gyerekek popcornoztak mesehallgatás közben, mindenkinek volt egy papírpohárban saját kukoricája. Vittünk be lámpásokat a jó hangulat megteremtése érdekében. A sátorba csak meghívóval lehetett érkezni, amit előtte a gyerekek készítettek. 

Mit csináljunk a bunkerben?

Ha nincs tesó, vagy nem szeretnétek vendégeket hívni, akkor jöhet egy plüss mackó is vendégségbe, aki elmesélheti, hogy egy hasonló bunkerben lakott eddig, csak ott neki az anyukája nem pattogatott kukoricát, hanem málnát, és mézett hozott, ha bulizni akartak. 

A sátor összeállításánál jól jön a kötegelő, amit a barkácsolós napi kihívásban már megtanultak használni a gyerekek, kellenek majd olyan helyek, amire rá lehet csomózni a lepedőket. Ne felejtsétek el elővenni a karácsonyi izzósort, szintén a hangulat miatt. 

A bunkit használhatjuk eladó sátornak is, ahova jönnek a vásárlók portékáért, és máris lehet egy jó kis boltos játékot játszani. Meg tudjuk tanítani a gyermeknek hogy hogyan kell viselkedni például egy játékboltban, mit mondunk az eladónak, és az eladó hogyan viselkedik illedelmesen a vásárlókkal.

Sátrazás

Éneklés a "tűz körül"

Ha nyáron sátrazunk kint, akkor nyilván kell egy tábortűz is a jó hangulathoz, meg egy kis szalonnasütés, bográcsozás. Ha azonban bent vagyunk, akkor se maradjanak el a tűz körüli dalok. 

Ha nem tudsz gyerekdalokat, és egy mondókára sem emlékszel, akkor napközben akár együtt is tanulhattok dalokat. Gyerekdalokat és mondókákat szép illusztrációval találsz itt a youtubeon.