Pindurpalota Blog

Szerdai Csendes doboz - foglalkoztató és fejlesztő ötletek gyerekeknek

Pindurpalota
Pindurpalota
2022.03.17 07:01
Szerdai Csendes doboz - foglalkoztató és fejlesztő ötletek gyerekeknek

Szerdára is sok-sok remek játékot készítettünk be Csendes dobozunkba. Színezővel, számolós- és kirakós játékokkal foglalhatjuk le gyermekünket, hogy hasznosan töltse el az időt, amíg mi elvégezzük otthoni feladatainkat.

Szerdai csendes doboz

Szerdai Csendes doboz

Szerdai Csendes dobozunkba a fejlesztő játékok mellett ügyességi játék is került, hogy a játszva tanulást meg lehessen szakítani egy kis mozgással. A szórakoztató és vicces feladatok ezen a napon is hasznos elfoglaltságot fognak nyújtani a gyerkeknek.

Fa szortírozó játék:

A szortírozó játék segít megismertetni a gyerkekkel a számokat, gyümölkcsöket, formákat, járműveket, tárgyakat, állatokat, zöldségeket és ruhaneműket. Minden kategóriánál 10-10 tárgy van egy kis falapra nyomtatva, például az állatoknál: leopárd, oroszlán, tigris, zebra, süni, juh, majom, zsiráf, páva és panda. A feladat, hogy ezeket a tárgyakat felismerje a gyermek és megkeresse a kis lapocskákon lévő párját, majd azt a dobozon lévő megfelelő résbe betegye. A játékot egyedül is játszhatják és ha végeztek, akkor leelenőrizhetjük, hogy minden elem a megfelelő helyre került-e. A hátoldalon angolul szerepel a képek megnevezése, így nagyobb korban szókártyaként is használhatók. A játék során fejlődik a gyerekek szem-kéz koordinációja, kognitív képessége, fantáziája és megfigyelőképessége.

Puzzle 30 Paw Patrol - Clementoni:

Egész kicsi korban is remek elfoglaltságot jelent a puzzle kirakóssal való játék. Sok kisgyermek kedvenc meséje a Mancs őrjárat. A főszereplők: Chase, Marshall, Skye és társaik egytől-egyig szerepelnek ezen a képen, amit 30 darabból lehet összeállítani. A színes kép kirakása hosszabb ideig tartó, koncentrációt igénylő feladat a gyerekek számára, miközben kézügyességük is fejlődik. A büszkeség és a sikerélmény viszont garantált, ha elkészült a mű. A kirakott képet akár be is lehet keretezni és felakasztani a falra és utána egy új puzzle kirakásába kezdeni. Az olasz Clementoni cég kitűnő minőségű, részletgazdag képeiből készült puzzle kirakók nagy választékban megtalálhatók webáruházunkban. Ide kattintva tudtok válogatni közöttük. 

Háziállatos mesekocka fajáték:

Ennek a mesekockának a segítségével hat különböző háziállat képét lehet kitenni. Ha sikerül megtalálni, hogy a kocka melyik oldala illik a másikhoz, akkor egy kutya, egy kacsa vagy akár egy nyuszi képe is összeállhat végül. A kirakott rajzokon lévő aranyos állatok segítségével pedig még egy mesét is ki lehet találni, amit gyermekünk elmesélhet nekünk, amíg mi a zöldséget pucoljuk az ebédhez. 

Leaves Blocks - Lapelemes építőjáték 180 db - Wader:

A lapelemes építőjáték variálhatósága miatt kimeríthetetlen teret biztosít a gyermekek fantáziájának. A jól ismert retro játék a Hópehely vagy Csillag építőjáték továbbfejlesztett verziója, ami által a formák és alakzatok már sokkal élethűbben és valóságosabban felépíthetők, még nagyobb sikerélményt nyújtva ezzel a gyermekeknek. Végtelen a lehetőség különböző épületek, állat- és növényfigurák, járművek és sok más építmény megalkotására a 180 db elemből. Az építőelemek kialakításának köszönhetően könnyen egymásba kapcsolhatók, ezáltal nagyobb térszerkezetek létrehozását is lehetővé teszi. Élmény vele a játék, emelett pedig fejleszti a gyermekek szín és formavilágát, finommotorikus készségét is. Órák hosszat el tudnak játszani vele akár egyedül is.

Origami lapok:

Az origami egy nagyszerű elfoglaltság felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Nem csak a kézügyességet, de képzeletünket is fejleszti és végtelen lehetőséget kínál fantáziánk kibontakoztatására. Az origami, a papírhajtogatás japán megfelelője, színes négyzet alakú papírokból készíthetünk mindenféle állatokat, tárgyakat, díszeket, vagy különböző geometriai formákat. Ez a 100 db-os összeállítás 20x20-as színes lapokat tartalmaz, tehát akár száz különböző figurát hajtogathatunk. Akkor sincs baj, ha nem sikerül elsőre amit kitaláltunk, úgy is marad amivel gyakorolhatjuk a helyes technikát. Kérd meg gyermekedet, hogy készítsen különböző állatokat a papírokból és nyissátok meg saját állatkerteteket! Ha szeretnél néhány origami tippet, itt találsz jó párat.

ABC Wood Blocks - Fa építőkocka készlet: 

Szeretnéd gyermekednek játékos módon megtanítani a számokat és a betűket? Ezt a fa építőkocka készletet pont erre találták ki. A színes kockákon lévő számok segítségével a számolást lehet gyakorolni a betűket tartalmazó oldalukkal pedig a betűket lehet megtanulni vagy egyszerű szavakat kirakni. A különböző ismerős tárgyak képeit tartalmazó oldaluk felhasználásával akár saját történetet is alkothatnak a gyerekek és ha megunták a tanulást, akkor hagyományos módon, építkezésre is használhatják a kockákat. A gyermekbarát építőkocka készlet természetes anyagból készült, nem mérgező vízbázisú festékek felhasználásával. Használata fejleszti a szem-kéz koordinációt valamint a finom és nagy motoros készségeket.

Tipp: Ha már barátkozik a gyermek a betűkkel, akkor kérd meg, hogy tegye a különböző tárgyak mellé a gyerekszobában a kezdő betűjét. Például M mint Maci. F mint fóka, és így tovább.

Azokat a gyerekek, akik már barátkoznak az olvasással, megkérhetjük, hogy kezdjenek el kirakni egy szót, vagy próbálkozzanak egyre hosszabb szavakat kirakni a betűkből. 

Ha még nem ismerik a betűket, akkor is jó, ha van egy ilyen kocka készletünk, mert ha mindig a nevén nevezzük az adott kockákat (kérlek add ide a B betűs kockát) akkor segíthetünk nekik a betű alakok könyebb felismerésében.

Mackó bocsok első színezőm - Kiddo Books:

Mackó bocsok színező a legkisebbeknek! Ezzel a Kiddo foglalkoztató füzettel a gyerekek könnyen megtanulhatják a színezés első lépéseit. Az előrajzolt lapokon különböző aranyos mackó figurák láthatók. A rajzok nagy, erős konturokkal vannak megrajzolva, hogy a kicsik is jól lássák a határvonalakat és egyszerűbben menjen nekik a színezés, könnyebben tudjanak a vonalak között maradni. A színezéssel megtanulják a helyes ceruzahasználatot, finommotorikus készségük és kreativitásuk egyaránt fejlődik a használat során. Színes ceruzát vagy zsírkrétát ajánlunk a füzet használatához. Kínálatunkban további érdekes foglalkoztató füzeteket találtok, melyeket itt tudtok megnézni.

Számpárok készségfejlesztő fa játék - Melissa&Doug:

A számpárok készségfejlesztő fa játék segítségével a gyerekek játékosan megtanulhatják a számokat. A készletben 40 darab fából készült elem található, melyekből 20 pár állítható össze. A feladat, hogy párosítsák össze a számot tartalmazó elemeket az azzal azonos darabszámú mintás elemekkel. A minták között ismert tárgyak vagy állatok vannak, mint például a tigris, pillangó, teknős vagy labda, banán, üveggolyó. Mindegyik elemhez csak egyfajta laprész illeszthető, így ha gyerkőcöd elkészült, garantáltan jól végezte el a feladatot. A játék során fejlődik a gyerekek logikus gondolkodása, a szem-és kézkoordinációja, szociális készsége. Megismeri a számokat 1-20-ig és még a színeket is megtanulhatja. 

Ügyességi célbadobás játék vicces arcokkal:

A sok koncentrálás után, levezetésképpen bekerült a szerdai Csendes dobozunkba egy ügyességi célbadobós játék. A vicces arcokkal ellátott konzervdobozokból tornyot kell építeni és meg kell próbálni a 3 textil zsákocska segítségével ledönteni az egészet. A cél, hogy minél kevesebb dobásból sikerüljön mindez. Nagy mozgásos játék, ami fejleszti a koncentrációt, szem-kéz koordinációt és nem utolsó sorban a versenyszellemet is erősíti. Ez a nagyszerű játék remek szórakozást nyújt a gyerkeknek, levezethetik vele felesleges energiájukat.