Pindurpalota Blog

Gyerekzsúr tippek otthonra, a karantén idejére - ötletek és tippek egy felejthetetlen party-hoz

2020.04.15 11:42
Gyerekzsúr tippek otthonra, a karantén idejére - ötletek és tippek egy felejthetetlen party-hoz

Születésnapi party a gyereknek otthon, családi körben? Hiszen a születésnap a legtöbbször éppen arról híres, hogy rendhagyó, hogy átjöhetnek a barátok, és aznap szinte mindent szabad! De hogy szervezzünk a gyereknek zsúrt a kijárási korlátozás ideje alatt? Mi is éppen születésnapra készülünk, ezért összegyűjtöttük a legjobb party ötleteket, amiket Ti is felhasználhattok otthon, ha most lesz a gyerek születésnapja!

„Ez a nap más, mint a többi…”

A születésnapnak legalábbis erről kéne szólnia… De hogy lehet más, mint a többi, ha most is otthon vagyunk és még vendégek sem jöhetnek? Hogyan tehetjük felejthetetlenné a napot anélkül, hogy egy klasszikus érelemben vett party-t rendeznénk, sok-sok kis vendéggel?

Természetesen a dekoráció ebben az esetben fontos szerepet tölt be. Egy szépen előkészített születésnapi zsúr dekorációval máris különlegesebbé tehetjük ezt a napot! Jöhetnek a lufik (akár világítós lufik), a szerpentinek, a zsúrkalapok, partyszemüvegek, óriás buborékfújók, és más party dekorációk.

Ezek beszerzéséhez sem kell boltba menned, hiszen webáruházunkból mindent megtalálsz a zsúr dekorációktól kezdve a születésnapi gyertyán át a szülinapi terítékekig. Kattints IDE az összes zsúrhoz kapcsolódó termékünkért.  Ha teheted, dekoráld ki a házat mire a gyerkőc felébred! Az lesz ám az igazi meglepetés, hiszen innentől kezdve már tudni fogja: ez az egész nap szuper móka lesz!

Ami csak „buliban” szabad!

Van egy csomó olyan játék, sőt, „felnőttes” dolog is, ami a hétköznapokra annyira nem jellemző, pedig a gyerekek valósággal rajonganak érte. Egy otthon töltött születésnap alkalmával ezek szuper lehetőséget adnak rá, hogy igazán felejthetetlenné tedd az ünnepet! Mikre gondolunk?

Egy egész napot jelmezben tölteni szuper móka!

A legtöbb gyerek nagyon szeret jelmezbe bújni, és abban játszani. Bár ez a hétköznapokban is abszolút kivitelezhető, mégis jó ötlet lehet már reggel megbeszélni, hogy minek szeretne beöltözni? Lehet hercegnő, szuperhős vagy kisállat – dolgozzatok bátran abból, ami otthon van – vagy akár beszerezhettek kész jelmezeket is, IDE kattintva.

Kislányoknak akár egy kedves gyermek sminkszettel is kedveskedhettek, amit rögtön reggel a szülinapi öltözék részeként együtt ki is próbálhattok!

Csillámtetkó és arcfestés, hajkréta

Mi az első, ha vidámparkba, állatkertbe, nyaralni mentek? Naná, hogy a csillámtetkó vagy az arcfestés. Játszóházunkban is rengeteg születésnapi party-t rendeztünk, és ez a kettő szinte minden alkalommal fontos szerepet kapott. Ezekhez pedig egyáltalán nem kell sok és drága felszerelés, vagy profi kézügyesség (na jó, az arcfestéshez nem árt egy kicsi :) )!

További szuper ötlet egy színes hajkréta beszerzése, amellyel még vidámabb lesz a buli – na pláne, ha apa haját is be lehet festeni.

Jöhet minden, ami „rumlisabb” annál, hogy minden hétköznap csináljuk!

Mit szeretnek legjobban a gyerekek? Maszatolni, koszolni, sarazni, szétszórni – tulajdonképpen rumlis dolgokkal játszani. Természetes, hogy ezt a mindennapokban igyekszünk egy picit háttérbe szorítani, de egy szülinap egészen más. Találjatok ki olyan játékokat, amiben „mindent szabad”

Íme néhány ötlet:
Szórjatok például két kupacba lisztet egymással szemben, és tegyetek a tetejére pingpong labdát. Jöhet a verseny! Egy szívószál segítségével a feladat az, hogy „átfújjátok” a másik térfelére a labdát. Védőszemüveg ajánlott, egy jó porszívó meg egyenesen kötelező – de hidd el, a hatalmas kacajok kárpótolnak majd érte!

Vagy tölts meg néhány lufit konfettivel, esetleg egy-két cukorkával, csokival – és már jöhet is a móka! A feladat, hogy úgy pukkasszátok ki a lufit, hogy kézzel nem értek hozzá! Aki nyer, azé a benne rejlő ajándék! :)

Csomagolni, csomagolni, csomagolni! – Legyen az egész nap egy ajándékeső… vagy ajándék kereső?

A legtöbb gyerkőc imádja a sok apróságot, a rengeteg meglepetést. Ebbe akár a nagyszülőket, a család többi tagját is bevonhatjátok: ha mindenki eljuttatja hozzátok az ajándékokat (amiket akár pár napra „karanténba” helyezhettek, vagy fertőtlenítővel áttörölgethettek, esetleg UVC sterilizáló lámpával is fertőtleníthettek), ezzel összegyűlhet egy nagy kupac meglepetés, amivel az egész nap meglepetésekkel teli lehet.


Idén nálunk a stratégia a következő: nem 1-2 nagyobb ajándékot szereztünk be, hanem sok-sok apróságot, kisebb dolgokat. Ezeket külön-külön csomagoljuk be, és a nap során több alkalommal kapja majd meg a gyerek! A bőség zavara úgyis sokszor problémás a sok ajándék esetében, és így az egész nap egy ajándékozás lesz. Sőt, játékossá is teheted az ajándékozást azzal, hogy egy-egy játék esetében „nyereményként” bonthatja ki az újabb csomagot!

Ajándék tasakokat, dobozokat is találtok webáruházunkban.

Vidámparki hangulat és különleges játékok – nyeremény ajándékokkal!

Az előző gondolatmenetet folytatva akár a vidámparki hangulatot is megteremthetitek! Készíts kreatív versenyfeladatokat, kvízjátékokat, igazi vidámparki játékokat otthon – amellyel a gyerkőc újabb és újabb „ajándékokat” nyerhet meg.

Néhány ötletet erre is összegyűjtöttünk:

Célba lövés, célba dobás ajándékért:

Akár otthon is fellelhető eszközökből is elkészíthetitek a saját célba dobó pályátokat, de egy ilyen célbalövős játék szett ajándéknak is szuper ötlet, amit rögtön be is vethettek. A feladat: kilőni minden dobozt amit kiraktunk – a nyeremény pedig egy újabb meglepetés csomag! Ha panelban laktok, a zajongás elkerülése végett jó ötlet lehet ilyen puha építőkockák beszerzése. Egy szivacslabdával ezzel is szuperül lehet célbadobóst játszani, és a szomszéd sem jön majd fel!

Ha szeretik a gyerekek a lövöldözős játékokat, a Lazer X puskákkal akár egy saját csatateret is berendezhettek!

Építsetek versenypályát!

Szinte bármiből készülhet – és egy kréta segítségével a kertben még az útvonalat is megrajzolhatjátok. Ha a lakásban készítenéd el a pályát, használhatsz például maszkoló szalagot – ezt bárhova felragaszthatod, utána eltávolítható lesz. A versenypályán lévő feladatok leküzdésével újabb ajándékra tehet szert a gyerkőc!

Játék a lufikkal!

Néhány lufi és egy kis kreativitás, és az egész napot eltölthetitek… Csak néhány ötlet:
- A padló láva! Vigyázzatok, nehogy leessen a lufi.
- Vigyétek át a lufit a szoba/kert másik végébe ketten úgy, hogy kezetekkel nem érhettek hozzá!
- Ki tudja gyorsabban felfújni a lufit?
- Tegyétek a lufit egy fakanál végére! Ki tudja messzebbre elvinni anélkül, hogy leesne?

A kincskeresés a legjobb móka!

Minden, tényleg minden gyerkőc imádja a kincskeresést. Akár magukat a becsomagolt kisebb ajándékokat is elrejtheted a házban vagy a kertben, de ha erre nincs lehetőséged, kis „kuponokat” is készíthetsz. Nyomtass vagy rajzolj kis figurákat, vagy akár számokat ha már tanuljátok ezeket, és a papírfecniket rejtsd el különböző helyekre. Ha megtalálja őket, azért ajándék jár!

Társasjátékok és ügyességi játékok, minden, ami kacagáshoz vezet!

A legjobb party játékok persze az otthon töltött szülinapi zsúrokról sem hiányozhat. A legjobb, ha olyan játékokat kerestek ami egy kicsit „rendhagyó”, mókás, és akár anya és apa is pórul járhat…

Mi ezeket szeretjük a legjobban:
- Banana Joe ügyességi játék 

- Harc a létrákkal! ügyességi játék

- Tic-Tac BUMM játék gyerekeknek

Selfie-party, hogy legyen emlék az otthoni családi-zsúrról!

És mi az, amit még imádnak a gyerekek? Ha apa és anya is bolondozik. Van ebben valami olyan móka, amivel még emlékezetesebbé tehetjük a gyermek szülinapját. Öltözzetek be ti is nyugodtan (úgyse lát senki :) ), és vegyetek részt a játékban teljes erőbedobással!

Egy party selfie-szettel pedig szuper fotókat is készíthettek… Ezek elérhetőek fiúsabb, kalózos verzióban, vagy lányosabb, unikornisos kivitelben is.  Pár év múlva nagyszerű emlékként szolgál majd erről a fergeteges napról!