0-6 hónapos korig

Játékok gyerekeknek 0-6 hónapos korig

Bébi játékot keresel egy csöppnyi fiúcskának? Jó helyen jársz! Ebbe a kategóriába beletettük az összes játékot, ami neki való. A gyermek játszva ismeri meg a körülötte lévő világot. Ebben a korban eleinte ők még csak megfigyelők, de a megfelelő játékok kiválasztásával segíthetjük őt ebben a folyamatban. 

Mi való a babának? Erről részletesebben írunk a kategória alján....

 

Nézet:
Sorrend:

Mi való a babának? 

Egy újszülöttnek például a puha, mikroplüssből készült játékok valók ( 0 hónapos kortól ). Mikor ébren van, ezek felkeltik az érdeklődését. Megtanul fókuszálni, ha odébb tesszük ezeket, utánafordítja fejét, ezzel ösztönözhetjük a mozgásra is.

Szórakoztathatjuk az ágya fölé lógatott forgókkal, vagy a babakocsira akasztható játékokkal is. Később, mikor már tud nyúlni, fogni, akkor jönnek a rágókák, amire szüksége is  lesz, hogy enyhítse a fogzás kellemetlenségeit ( 3 hónapos kortól ).

A tükröt tartalmazó játékok felkelthetik a babák érdeklődését, miközben segíti a saját kép felismerését.

Különféle textúrájú, anyagú játékkal ösztönözhetjük a kicsiket a tenyér nyitására. 

A nagymozgások, a hallás, a fókuszálás ösztönzése, a gőgicsélés a babával mind-mind hozzájárulnak a későbbi fejlődéshez. 

Segítségünkre lesznek a fürdőjátékok a kötődés és a fogás kialakításában, a játszószőnyegek a nyúlásban, a csörgők, a zenélő játékok a hangok szelektálásában, a gurítható játékok pedig abban, hogy forogjanak. A mesekönyvek és a mondókák pedig segítenek a csöndes időszakok megtöltésében, ha már mindent elmeséltünk neki az összes rokonról, és szomszédról.