18 hónapos kortól - 3 éves korig

Játékok fiúknak 1.5 éves kortól 3 éves korig

Fiús játékaink széles választékát itt megtalálod  másfél évestől a 3 éves korosztályig. A gyerekeknél ebben a korban kezd igazán elkülönülni a fiú, és a lány szerep. A fiúk elkezdenek érdeklődni az autók, a szerelős játékok, a fiús foglalkozások iránt. Ettől függetlenül az is érdekli őket, amit anya csinál, a főzés, a takarítás, és a mindennapi tevékenységek. Fogékonyak a formák, színek iránt. 

Arról, hogy milyen játék való egy tipegőnek a kategória alján írunk részletesebben....

 

 

Nézet:
Sorrend:

Milyen irányba induljunk, ha egy bölcsis kisfiúnak keresünk ajándékot?

Fejleszthető területek: Téri orientáció, nagymozgások, finommotorika, kommunikációs készség, logikus gondolkodás...stb. Menjünk sokat a szabadba vele, labdázzunk, motorozzunk, autókázzunk vele. Megrajzolhatjuk előre az autópályát, nagy papírra, hogy a vállából kiindulva gyakorolja az irányított mozgásokat, vagy vehetünk neki autópályát is, ugyanezzel a céllal.

A zenélő játékok ebben a korosztályban is nagy szerepet játszanak, a gyerekek elkezdenek táncolni, és utánozzák a különböző hangokat, dúdolnak.

Elkezdik gurítani, vagy rugni a labdát, mely a nagymozgások fejlesztésében segíti őket. Szeretnek mindent a kezükbe venni, szívesen firkálnak, ezért érdemes a kisebb, finommotorikát fejlesztő játékokat is beszerezni.

Ebben az időszakban nagy hangsúlyban jelen vannak a szerepjátékok, utánozós játékok, ugyanis a gyerekek jelentősebben elkezdenek érdeklődni a környezetük iránt, amivel szociális, és kommunikációs készségük is fejlődik. Jellemző, hogy  a képes könyvekben az ismerős tárgyakra már rámutatnak, egyes szavakat ki tudnak mondani.