6-18 hónapos korig

Fiús játékok 6 hónapos kortól 1.5 éves korig 

6 hónapos kortól a kisfiúknál, és a lányoknál is egy igazán izgalmas időszak következik. Megtanulnak mászni, ülni, állni, járni, gőgicsélni, esetleg az első pár szót is. Szülőként az a feladatunk, hogy ingergazdag környezetet biztosítsunk számukra. 

Mi való a babáknak?

A 6 hónapos babákat az eddig fentről lelógatott játékok helyett az oldalra pakolt játékokkal tudjuk ösztönözni az oldalra, vagy hasra fordulásra. A hintázó játékok is segítségükre lehetnek.

Aranyos bébi cipőcskékkel, bokára rögzíthető játékokkal motiválhatjuk őket arra, hogy lábfejükkel is játszanak.

Szeretik a zenélő, csörgő, zörgő játékokat, amiket nyomkodhatnak. Ezenkívül különböző textúrájú tárgyakkal, használati tárgyakkal, színes játékokkal, tükörrel kelthetjük fel a figyelmüket, ezzel segítve a szín - és formafelismerést, a saját kép- és a hangok megismerését.

Még dominál az ízlelés is, ezért fontos, hogy bababarát játékot adjunk nekik, ami könnyen tisztítható.

Jellemző, hogy eldobálják a játékokat, emiatt jó minőségű játékokat érdemes választani számukra, amik vízállóak, lehetőleg törhetetlenek. 

A beszédkészség kialakulását sok olvasással, mondókával motiválhatjuk, a nagymozgásokat pedig labda gurigatással.

A műanyagból készült képes könyvekkel, és csipogós játékokkal a szemkontaktust és a szociális készségeket fejleszthetjük.

A sok-sok játék során csodálatos élmény lesz látni, ahogy a kisbabák fejlődnek. Egyik pillanatban oldalra, hasra fordulnak, majd azt vesszük észre, hogy gyerkőcünk mászik, felül, feláll, és megteszi az első lépéseket.

 

Nézet:
Sorrend: