Malinos írószerek kreatív varázs

Barkácsolás
Kreatív játékok
Tippek szülőknek
Szűrés törlése

Malinos írószerek - Kreatív varázs

Malinos írószerek

Miért ajánljuk jó szívvel a Malinos írószereket?

A Malinos kreatív varázs írószercsaláddal igazán különleges hatásokat érhetünk el. A papíron a Malinos filctollak, festékek valóban varázslatra képesek! A teljesség igénye nélkül néhány különlegesség, ami megtalálható a szortimentben:

  • Ujjfesték
  • Festékszórós filctoll
  • Varázs filctoll
  • Textil filctoll akár szóró fejjel
  • Aquarell hatású filcek
  • Festékek
  • Temperák
  • Sablonok

Nézd meg ezt a videót, hogy megismerhesd a Malinos festékszórós varázs filckészleteit, amivel akár textilre, polóra is festhetsz:

Mit tudnak a Malinos kreatív varázs írószerek?

Malinos Ujjfelsték

A Malinos ujjfestékek mérgezőanyag mentesek. Kifejezetten kicsi gyermekek részére kifejlesztett tégelyben árusított festékekről van szó, melybe bátran belemárthatják csöpp kis ujjacskáikat. A festékes ujjukkal utána szabadon rajzolhatnak. Ha a szabad festés élményét tovább szeretnénk fokozni, készíthetünk krumpliból nyomdát, vagy sima bélyegzőket is befoghatunk. Akár egy mosogató szivícsra kenve a festéket felvehetjük vele a nyomdaformára a festéket, és már kezdődhet is a pecsételés.

Malinos nagy méretű vízfesték

A gyerekek imádnak festeni, de aki festett már pici gyermekkel, láthatta, hogy a kicsi gombfestéknél nagyon nehéz számára, hogy felvegye az ecsetére a festékanyagot, mert nem tudja a gombon tartani azt. A Malinos emiatt kifejezetten számukra alkotta meg a nagy gombos festékpalettáját, hogy még inkább kedvet csináljon a bölcsis, ovis korosztály számára a festéshez, és alkotáshoz.

Malinos varázsfilcek

A Malinos nem csupán filceket készített, hanem tökélyre fejlesztette a filcek világát, hogy kihozhassuk ebből a tevékenységből is a maximumot. Természetesen megtalálhatóak a kínálatban szimpla filctoll készletek is. Aztán ezt követik az egyel különlegesebb képességgel bíró rajzeszközök, azok a filctollak, amikhez van egy fehér színű plusz filctoll, ami megváltoztatja a színét annak, amit már lerajzoltunk. Ezt követik azok a filctollak, amik fognak egymáson is, és megváltozik a színük, ha egymáson áthúzzuk őket. 

Itt azonban még nincs vége annak, hogy miket is lehet ezekkel a varázslatos filctollakkal csinálni, ugyanis, sima filcként használható íróeszközeinket egy mozdulattal festékszóróvá alakíthatjuk egy biztonságos kiegészítő segítségével, melyet szívni nem lehet, csak fújni. Ahogyan a fenti videón is látszik, nagyon különleges hatásokat érhetünk így el. Főként, ha sablonokat is használunk, majd kombináljuk a korábban már leírt színváltoztató filcek tulajdonságaival a festékszóróinkat. 

Még mindig van tovább! Ha mindez nem lenne elegendő, a pindurpalota.hu kínálatában elérhetőek ezek a filctollak textilre fogó verzióban is! Álmodd meg, alkosd meg, szerezz vele örömet!

Kinek ajánljuk megvételre a Malinos varázslatos kreatív írószereket?

Sokat gondolkoztunk a célközönségen, de a helyzet az, hogy mégcsak nem is lehet kiemelni egyetlen korosztályt, vagy nemet sem, mert a Malinos kreatív varázs írószerek mindenkinek adható kiváló eszközök. Aki szeret rajzolni, festeni, írni, annak azért, mert szereti. Aki nem szeret, annak azért, hogy megszeresse. Az írószer fogyóeszköz! Emiatt minden alkalommal, legyen az születésnap, névnap, karácsony, ballagás, jó bizonyítvány, vagy egyéb jeles esemény, kitűnő, és hasznos ajándék lesz szinte bármelyik Malinos írószer készelet. 

Akinek van gyermeke, nagyon jól tudja, hogy az írás, a rajzolás, a festés és az alkotás mennyire fontosak a gyermekek életében. Már egészen kicsi kortól elkezdjük ránevelni gyermekeinket az alkotásra, hogy később az iskolában, majd a valóéletben is ügyesek legyenek. Rosszul teszi, aki elbagatelizálja ennek a tevékenyégnek a súlyát, mert talán az egyik legfontosabb részképesség, amit nagyon jól tudunk otthon is fejleszteni, és amiben a szülő is nagy mértékben tudja segíteni a gyermekét. 

 

Miért fontos a gyerekek életében a grafomotoros fejlesztés? 

Mi az a grafomotorika?

"Finommozgások koordinációjának, rajz- és íráskészségének a fejlesztése. A "grafomotorikus" szó jelentése írómozgást jelent, de tágabb értelemben használatos. Az összes finommozgás-koordinációt igénylő tevékenység, szűkebb értelemben pedig a rajz- és íráskészséggel kapcsolatos mozgások összefoglaló kifejezése. Szűkebb értelemben diszgráfia/diszlexia prevenció-korrekció."

Miért fontos a grafomotorikus fejlesztés?

A rajz, a festés, az alkotás egyrészt örömforrás, kifejező eszköz, másrészt az írás miatt kommunikációnk elengedhetetlen része. A kreatív ember az élet minden területén hatékonyabban, és könnyedebben mozog. Bár a számítógépek jelentősen átvették a kézírásos kommunikációt, ettől függetlenül az írás alapkészség amire minden embernek szüksége van, és lesz is. A jól kidolgozott finommotorikus készségek egymásra hatnak, akinek jól megy a tollforgatás, annak általában jobban megy a csavarozás, és fordítva is igaz, hisz mindkettőhöz, ahogy a köznyelvben használjuk "kézügyesség" szükségeltetik. 

A gyermek születésétől fogva egyre ügyesebben, és ügyesebben koordinálja testét, egyre összehangoltabb a mozgása. Érdekes tény, hogy minden finommozgás alapja a nagymozgás. Emiatt, ha már kicsi kortól szeretnénk a gyermeket fejleszteni, akár egy lemaradás, akár megelőzés miatt, nagyon kell figyelni, hogy a fontos fázisok ne maradjanak ki. Például ha a gyermek kúszás után egyből feláll, és járni kezd, kimarad a mászás, az okozhat gondokat. Emiatt amikor már kúszik, lehet neki segíteni, hogy a mászás "ízére" is ráérezzen. (Például törölközőt teszünk a pocakja alá, és kissé megemeljük). 

Mivel a nagymozgásokból indulunk ki, azoknak a gyerekeknek, akiknek nem megy, vagy nehézkesen megy a rajzolási tevékenység, nem megfelelő módszer, vagy segítség, hogyha az iskolában rossz értékelést kap az írására, hogy csak a csúnyán írt betűket iratjuk le vele 100-szor. Ha komoly gondolok vannak, természetesen szakember segítségét kell kérni, azonban ha csak meg szeretnénk előzni az esetleges problémákat, segíteni szeretnénk, és van türelmünk hozzá, akkor is inkább komplex feladatokkal próbáljuk meg őt terelgetni. 

Milyen jelei vannak a grafomotorikus zavaroknak?

Például, ha a gyermek kortársaihoz képest ügyetlenebb, fejletlenebb, nehezebben tudja a ruháját begombolni, görcsös kézmozgás jellemzi, nem szívesen rajzol, nem szívesen fűz gyöngyöt, vagy végez olyan tevékenységet, ami aprólékos munkát igényel, elképzelhető, hogy grafomotorikus zavar áll a háttérben. Ha nagy a baj, forduljunk szakemberhez. 

A szakember célzott gyakorlat-sorokkal lehetővé teszi a megfelelő gyorsaságú és erősségű, kontrollált, célirányos kézmozgást, az ujjak differenciált és összehangolt együttműködését, a folyamatos, rugalmas vonalvezetést, pontos vonalkapcsolásokat és jó formaalakításokat különböző méretekben. Természetesen a helyes ceruzafogás, és a ceruzahasználat is kialakul.

Tippek otthonra grafomotorikus fejlesztéshez

Mint azt már korábban is írtuk, a nagymozgásokra kell elsődlegesen fókuszálnunk. Otthon a következő gyakorlat sorokat érdemes gyakorolatni, korosztálytól, fejlettségi szinttől függően, a teljesség igénye nélkül, hogy az iskolára felkészítsük a lehető legjobban gyermekeinket:

Labdajátékok: célbadobás, elkapás

Építőjátékok: használata az építőjátékok körének fokozatos bővítése (kocka, legó, Pötyi, babylon stb.)

Rajz: rajzolás szabadon, ceruzafogás megerősítése, ábrázolás megszerettetése, rajzelemek és mozdulatok utánzással, színezés és kitöltés, témaválasztás irányítása, kreatív rajzolás és alkotás

Zenés mozgások: Szabad tánc, utánzott lábmozgás mozgás, utánzott kézmozgás, egyszerre majd keresztmozgások

Játék a papírral: Papír darabok tépkedése, felragasztása, tér kitöltése, ollóval vágás

Gyurmázás: Szabad gyúrás, később gömbölyítés, sodrás, formázás, állatok megalkotása

Jó munkát, és jó szórakozást kívánunk!