Farsangi jelmezek

Farsangi jelmezek, kiegészítők

Jelmezek, és kiegészítők farsangra, szilveszterre, vagy akár napi használatra a gyerekek és felnőttek számára. Mi szeretnél lenni? Elza, Pókember, Dart Wader? Vagy a klasszikusok tetszenek jobban, mint Zorro? Szeretnél esetleg egy nyuszika bőrébe bújni? Nézz körbe nálunk!

Farsangi jelmez vásárlás

Mit gondolsz, hogyha megveszel egy farsangi jelmezt, azt csak egy alkalommal fogja a gyermeked felhúzni? Felméréseink szerint, egyre gyakrabban fordul elő az, hogy a napi játék részévé válik a farsangi jelmez, csak innentől kezdve nem farsangi jelmeznek, hanem simán szerep játszós ruhának hívjuk ezeket. A gyerekek napi szinten bújnak bele a hercegnő vagy a Szuperhős bőrébe. Előfordulhat az is, hogy gyermekünk egy foglalkozást szeretne kipróbálni, ilyenkor vehetünk neki tűzoltó felszerelést, orvosi ruhát, fodrász szettet. A gyerekek játék babája pedig beülhet a fodrász székbe, a játék macit meglehet műteni vagy bekötözni a sebeit, a kiscicát pedig le lehet menteni a fa tetejéről. 

Még régen, valóban az volt a bevált gyakorlat, hogy a jelmezt csak farsangkor húztuk föl, most már egyre gyakoribb az, hogy a gyerekek akár egy születésnapi zsúrra is jelmezben érkeznek. A Pindur palota ezen kategóriájából igyekeztünk összeszedni az aktuális trendek maszkjait, ruháit, öltözékeit, de természetesen klasszikus szetteket is meg lehet találni a kínálatban. Külön csoportosítottuk a fiús és a lányos termékeket, vannak azonban unisex szettek, jellemzően ezek valamiféle állat jelmez kiegészítői, mint például kutya, maci, egér, zsiráf. Az ilyen jelmez kiegészítők általában egy fejpántból, vagy plüssel bevont fejpántból, egy farokból és néhány esetben egy kis csokornyakkendőből állnak. Klasszikusnak számít az unikornis és a hercegnős öltözék, a kisfiúknál pedig a tűzoltó, vagy rendőr jelmez.

A party kiegészítőknél és a konyhafelszereléseknél gyermek készleteket is találhatunk, valamint lufikat, amivel a farsangi bál hangulata még tovább fokozható. 10-ből kilenc gyermeknek, a farsang a harmadik kedvenc ünnepe, természetesen a karácsony és a saját születésnapja után. 

Farsangi játék ötletek

Fánkevő verseny

Ha már farsangi bált vagy mulatságot szervezünk, érdemes a vendégseregnek játék ötletekkel is készülni. Hagyományos farsangi játéknak számít a fánkevő verseny, itt általában a középen lyukas fánkot egy madzaggal felakasztjuk, és a gyerekeknek hátrakötött kézzel kell minél hamarabb a fánkot lerágni. Az nyer, akinek a fánkja előbb jön le.

Farsangi mulatós

A farsangi mulatós játéknak az a lényege, hogy minden meghívott, aki a karneválon részt vesz, a saját öltözéke szerint megpróbál kitalálni egy táncot. Ennek a táncnak vagy mozgásnak zenére kell történnie és bele kell képzelnie magát a gyerekeknek abba, hogy az adott szereplő, akinek a bőrébe bújt, hogyan táncolna: pl. egy süni hogyan táncolna, vagy egy pingvin, stb.


Farsangi maskara készítés

Ennek inkább a farsangi bált megelőzően van szerepe és létjogosultsága, hiszen ilyenkor a gyerekek előszeretettel beszélgetnek és készülnek a közelgő ünnepre. Beszélgetés közben elő vehetünk nekik egy papírt, amire egy arcformát rajzolunk, de természetesen ilyen formákat az interneten vagy a Pinterest-en is fogunk találni, amit aztán később a gyerekek kivághatnak, beszínezhetnek, vagy akár kicsi darabokra tépett színes papírokkal be is ragaszthatják mozaikszerűen.