Fürdetős játékok

Fürdetős játékok kategória

Vizi játékok, esti fürdéshez, strandoláshoz, babáknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Strandra, vagy a fürdőszobába. Spriccelő fürdőszobai játék, vizipisztoly, matrac, minden ami egy jó kis vizi mókához kell. Ebben a kategóriában mindenféle terméket megtalálsz, amely a vízzel kapcsolatos.

 

Fürdőjátékok

Vízi játékok, minden, ami fürdéshez, strandoláshoz kellhet, télen-nyáron

Ebben a kategóriában mindent megtaláltok, amire egy klasz kis pancsoláskor a kádban, a medencében vagy a nyári vízparti nyaraláskor szükségetek lehet. Vízipisztoly, malomjáték, öntözgetős játékok, gumikacsa, vízzel tölthető lufi, hajók, medencék, minden, amiről a gyerekek álmodnak és vidámmá, szórakoztatóvá teszik a fürdést.

Fürdős játékok minden korosztálynak

Vizi játékok 0-9 hónapos kor között

Fürdős játékok már újszülött kortól adhatóak a babáknak, persze eleinte még csak szemlélni fogja, ahogyan a gumikacsa úszik a vizen, vagy ahogyan a kannából locsolgatjuk a kezecskéit. 6 hónapos kortól, amikor már tudnak ülni, adhatóak a kicsiknek, eleinte a puha, gumis, csipógós-spriccelős játékok, fürdős könyvek. Ajánljuk, hogy olyan játékokat válassz, amivel biztonságosan tudnak játszani, nem baj ha megrágcsálják, lekötik a figyelmüket, megkönnyítve ezzel a fürdetést az esti rutin során a szülőknek.

Strandolásra, medencébe a beülős úszógumikat ajánljuk a legkisebb korosztály számára, amikkel biztonságosan fürödhetnek a nagy melegben. Ezeknek az úszógumiknak alul kereszt pántjuk van, ami megvédi a kicsit a kicsúszástól. Az úszógumi pedig alapból szélesebb, ezzel meggátolja, hogy a gyermek a vizi játék, pancsizás közben felboruljon.

Vizi játékok 1-3 éves kor között

Ennek a korosztálynak már funkciós játékokat érdemes adni, amik a szórakozás mellett fejlesztik a szem, kéz koordinációt, motorikus készségeket. Ilyen játékok például a malomjátékok - amire ha vizet öntenek forogni kezd, formabeillesztős játékok - amiknek a formáival akár egymásba is lehet öntözgetni a vizet, a horgászós vagy hálós játékok, műanyag hajók, felhúzós játékok. A kicsik számára is megjelentek az interaktív vízi játékok, amik elemmel működnek, és rögzíthetők a kád aljára, vagy oldalára. Természetesen ezek a jó idő beköszöntével a kerti medencében vagy a vízparton is vidám órákat szerezhetnek a gyerekeknek.

Nyáron a medencében és a strandon, vízben és vízparton is élvezik a gyerkőcök, ha szivacslabdával, vízi pisztollyal, vagy felfújható strandlabdával játszhatnak. Ilyenkor viszont még nagyobb figyelmet kell fordítani a biztonságukra, ami karúszókkal, úszómellénnyel, vagy úszógumi használatával érhető el, de még akkor se hagyjuk őket magukra a vízben! Az úszószemüveg is hasznos kiegészítője lehet a vízparti nyaralásoknak, hiszen a legtöbb gyermek nem szereti, ha víz megy a szemébe, és nem is tesz jót a sok klór.

Vizi játékok 3 éves kor felett

Az eddig használt, jól bevált játékok mellett megjelennek a nagyobb ügyességet, koncentrációt, koordinációt, kézügyességet igénylő vízi és vízparti játékok. Szinte minden vízi játék idetartozik, amivel szívesen játszanak kicsik, nagyok egyaránt: a vízben is használható ütögetős játékok, matracok, felfújható gumicsónak, vízipisztolyok, és a megunhatatlan vízzel tölthető lufik. Minden gyerek és felnőtt kedvence, a labda is ide tartozik, ami számtalan színben, mintával, többféle anyagból, minitől az óriás méretig szórakoztatja a velük játszókat. A kádjátékok között megjelenik a kézügyességet és kreativitást fejlesztő csempekréta, amivel a gyerekek szívesen firkálják össze a kádat és a csempét, és amikkel kiélhetik alkotási vágyaikat is.

Strand játékok vagy fürdőszobai játékok

Fürdőszobai vagy kádjátékot inkább a kisebb korosztályoknak ajánljuk, 6 hónapos kortól, 5-6 éves korig, ezután a kor után nagyobb szerepet kapnak a szabadtéri, strand játékok. A benti, fürdős játékok mérete kisebb, több elemből is állhatnak (összerakhatók, formabeillesztősök), míg a kinti strand játékok már nagyobbak méretűek, több helyre van szükség a használatukhoz. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egy kádjátékkal ne lehetne a medencében vagy a strandon játszani, vagy fordítva, a strandolós játékot bevinni a kádba, ha a mérete megengedi.

Fürdős játékok, mint készségfejlesztő játékok

Mint szinte minden játék a fürdős játékok is többféle készséget fejlesztenek.

Szem, kéz koordináció

Az öntözgetős, horgászós, formabeillesztős kádjátékok segítenek a gyerekek szem, kéz koordinációját fejleszteni, összehangolni a mozgásukat. Erre a későbbiekben többek között írástanuláskor, bizonyos mozgásformákhoz, pl. labdaelkapás, lesz szükségük. Ahogy nőnek, ez a folyamat a koncentrációval bővül, egyre bonyolultabb tevékenységeket tud koordinálni az agy.

Motorikus mozgások

A motorikus, és a finommotorikus képesség is fejleszthető fürdőjátékok segítségével. A motoros képesség a labdajátékokkal, ütögetős játékokkal, míg a finommotorikus képesség a vízi formabeillesztős, különböző malomjátékok, csempekréták segítségével fejleszthető. Az izomzat erősödéséhez, az állóképesség növeléséhez is hozzájárulnak a vízben végzett labdás játékok.

Szociális készségek fejlesztése a vizi játékok segítségével

Amikor a gyerkőc a fürdőszobában becsücsül a kádba, eleinte a csapkodás, habkészítés extázisával van elfoglalva. Azonban, mivel a fürdés éppenséggel arra való, hogy az esti lefekvéséi rutin részeként a lehiggadást, a lecsendesedést elősegítse, érdemes kihasználni a gyermek kádban töltött idejét a szociális kapcsolatok erősítésére. Lehet ez egy megbeszélés az adott napról, konfliktusokról. Lehet egy szerepjáték a kishajókkal. Ha ügyesek vagyunk, akár ez lehet a nap fénypontja számunkra, és számára is.

Miért érdemes fürdőszobai  játékot vásárolni? 

A fürdőszobai vizi játékok:

  • kortalanok
  • strapabíróak
  • szórakoztatóak

Keresd meg a legjobb vizi játékot gyermeked számára!