Játékkonyhák

Játék konyhák, konyhai kiegészítők

Játékkonyhát keresel? Fa kis konyhák, műanyag hangot adó, vagy éppen világító konyhák, evőeszközök, konyhai kiegészítők, játék élelmiszerek tucatjai találhatóak meg ebben a kategóriában. A Pindurpalota babáknak, kisfiúknak, és kislányoknak is kínál nagyszerű konyhai játékokat.

Nézet:
Sorrend:

Főzős játékok

A főzős játékok töretlen népszerűsége annak köszönhető, hogy a gyermekek általában édesanyjukkal vannak otthon, és a legtöbbet látott tevékenység, az a főzés, és a háztartás vezetése. A gyermek pedig utánzás útján tanul, nem csoda hát, hogy a főzőcskés játékok minden gyermek játék táróljában megtalálhatóak.  

Konyhás játékok nem csak kislányoknak készülnek, bár alapvetően lányos játékok közé szokták sorolni őket. Szeretnénk megnyugtatni az aggódó édesapákat, teljesen természetes, ha egy kisfiú főzőcskézik, vagy kiskonyhával játszik, ettől még felnőtt korában elég macsó lesz! :-) 

Természetesen a játékgyártók gondoltak a kisfiúkra, és számukra fiús, például kék játékkonyhák is készülnek. Alapvetően elmondható, hogy az élőlények életében az étkezés mindnig is központi szerepet töltött be, és fog is betölteni. A főzőcskés játékok emiatt nagyságrendileg másfél, 2 éves korú gyerekeknek nagyszerű elfoglaltságot jelentenek. 

A főzős játékok fajtái:

 • Játék edények
 • Szeletelhető játékok
 • Játék teáskészlet
 • játék evőeszköz
 • Játék picknik kosarak
 • Játék étkészletek
 • Gyerekeknek való szakácsruha
 • Kiskonykák, játékkonyhák
 • Játék edényszárító

Játék konyhagépek fajtái:

 • Játék mosogatógép
 • Játék tűzhely
 • Játék turmixgép
 • Játék robotgép
 • Játék kávéfőző
 • Játék teafőző
 • Játék toast sütő
 • Játék kenyérpirító
 • Játék botmixer
 • Játék mikrosütő

Sütős játékok

A sütős játékok ugyanúgy népszerűek, mint a főzösök, hiszen ki ne csábulna el, néhány szeletelhető pizza, egy ínycsiklandozó műanyag süti, fa macaron, vagy egyéb műanyag élelmiszer láttán, amit 2 aprócska kéz egyensúlyoz felénk egy tálcán, mondván épp most sült ki, muszáj megkóstolnunk, hiszen szívből, szivárványból, és szeretetből készült. 

A sütős játékok közé sorolhatjuk a gyúródeszkákat, ebből kifolyólag sokszor a gyurmákat is. A sodrófákat, a rétegezhető játék süteményeket, és minden sütőben elkészülő finom falatot.

Játékkonyhák gyerekeknek

A játékkonyhák gyerekeknek mindig nagy örömet jelentenek, mert talán ez az egyik olyan szerepjáték, amiben ha csak pár percre is, de minden felnőttet be lehet vonni. Megnézzük vele mi készül a sütőben, mi van a hűtőszekrényben, megkérjük, hogy főzzön le nekünk egy kávét, vagy a mikroban melegítse meg nekünk a tegnapit. A Pindurpalotában kapkató játékkonyhák sok esetben tartalmaznak konyhai kiegészítőket, merőkanalakat, leveseskanalat, sószórót, edényeket, esetleg játék élelmiszereket is. Emiatt mindig érdemes alaposan elolvasni a termékleításokat, hogy tudjuk, mi az amire szükség lesz még a főzőcskézéshez, és mit tartlamaznak a főzős játék szettek. 

Játékkonyha fajták

Fa játékkonyha

A fa játékkonyha előnye, hogy általában strapabíró, igényes, könnyen tisztítható. Hátránya, hogy álatalában kissé sematikusak, azaz nem annyira tudnak részletgazdagok lenni, mint műanyag játékkonyha társaik. A fa játékkonyhák is sok esetben tartalmaznak kiegészítőket, mint játék fa edények, evőeszközök, tálalók. Általában van benne mosogató rész, szekrény, és mikrosütő is.

Babakonyha

A Játék babakonyhák általában méreteikben térnek el a többi játékkonyhától, valamint az apró lenyelhető részek szoktak kimaradni belőlük. 

Gyerekkonyha

A Pindurpalota játék webshopban megtalálható gyerekkonyhákat úgy igyekszünk összeválogatni, hogy mindneki számára megtalálható legyen az ízlésének megfelelő gyerekkonyha. A drágább komyolabb darabok már akár 120 kiegészítővel is rendelkeznek, de az olcsóbb egyszerűbbek is tökéletesen megfelelnek a játék tevékenységnek funkcionalitásban.

Miért jó főzőcskézni?

A főzés közös élmény. Az evés mindig is az ünnepek, és a mindennapok része volt. A szerepjátékok révén a gyerekeknek a személyiség fejlődésük lép működésbe. Elsődlegesen az érzelmi intelligencia, a szociális kötődés erősödhet a főzös játékok folyamán. Természetesen a alapszabályok gyakorlására is remek alkalmat teremt a közös főzőcskézés, mivel ilyenkor elmondhatjuk, hogy nem szabad a tűzhelyhez nyúlni, amíg meleg, mert megégethet bennünket. Erre azért is mindneképpen fontos mindig játék közben is felhívni a gyermek figyelmét, mert ez az egyik olyan veszélyforrás, amivel még az egyébként biztonságos otthonokban is találkoznak a gyerekek.

A gyerekek nagyon hálásak tudnak lenni, ha beszállunk a játékukba, főként, ha ők lesznek a főséfek. Eleinte még csak anyát utánozza a gyermek a játékkonyhában, később, ahogy az ismeretei bővülnek, már akár éttermet is berendezhet, leutánozhatja a pincért, a szakácsot, nyithat gyorséttermet. Vendégeket hívhat az asztalhoz. Megetetheti a játékbabákat, plüssmacskókat. Mindekközben észrevétlenük gazdagodhat a szókincse, javulhatnak a kommunikációs készségei. 

Természetesen, mint minden játék, amihez kéz kell, segíti őket a motorikus készségeik fejlődésében. Előbb utóbb, ha sokat főzőcskézik, el fogunk jutni odáig, hogy már nem csak a játék kenyérpirítóval, mosogatóval, játék mikroval akar majd játszani, hanem az igazival is, így ha a gyermek nagyobb lesz, apróbb konyhai feladatokba is bevonhatjuk, képességeinek megfeleően. Kérlek segíts megteríteni, később kérlek tölts inni mindnekinek, kérlek segíts meggyúrni a tésztát, lefejteni a borsót. Főzőcskézni jó!:-)