Lányos játékok

A korosztály nem számít, itt minden kislánynak lehet megfelelő szülinapi, névnapi, karácsonyi vagy húsvéti ajándékot találni. Babázós játékok, baba kellékek, játékkonyhák, bevásárlós játékok, takarító eszközök, sminkelős vagy fodrászos játékok? A te gyermekedet melyik lányos játék érdekli a legjobban? Itt mindenegyiket megtalálod! Nézz körül bátran kínálatunkban!

Nézet:
Sorrend:

Lányos játékok 

A lányos játékok általában olyan témákat és tevékenységeket fednek le, amelyek a kislányok számára szórakoztató elfoglaltságot jelentenek és fontosak érzelmi fejlődésük szempontjából is. 

Az egyik legnépszerűbb lányos játék a babázás, aminek segítségével a kislányok átélhetik és eljátszhatják az anyaság szerepét. Ezt a típusú szerpjátékot a gyerekek óvodás kor környékén kezdik el játszani. Beleképzelik magukat valakinek a szerepébe és különböző történetet találnak ki képzeletük segítségével. A játék fejleszti fantáziájukat, nyelvi- és kommunikációs készségeket, valamint szociális érzékenységüket. A gyerekek félelmeiket, szorongásaikat is fel tudják dolgozni a babázás során, de a konfliktusok kezelésében is segítséget nyújt a játék. Kínálatunkban különböző méretű és típusú babák vannak, így biztos, hogy minden kislány megtalálja a számára legmegfelelőbb játszótársat.

A baba kellékek szintén fontos részét képezik a lányos játékok kínálatának. Ezek a játékok olyan tartozékokat és kiegészítőket tartalmaznak, amelyekre a babák gondozása során szükség lehet, például cumisüvegek, pelenkák, babaágyak, babakocsik vagy etetőszékek, amelyek mind hozzájárulnak a babázós szerepjáték élethűbbé tételéhez.

A játékkonyhák is rendkívül népszerűek a lányos játékok között. Ezek a játékok lehetővé teszik a kislányok számára, hogy saját konyhájukban készítsenek finomabbnál finomabb ételeket. A játékkonyhák főzési felületeket, sütőket, mikrohullámú sütőket és konyhai eszközöket tartalmazhatnak, amelyek használatával a kislányok megismerhetik és gyakorolhatják az alapvető konyhai tevékenységeket. A főzős játékokat remekül kiegészítik a különböző konyhagépek, és a fából vagy műanyagból készült játék ételek. 

A boltos és bevásárlós játékok is előkelő helyen szerepelnek a lányos játékok között. Ide tartoznak a játék bevásárló kocsik, a bevásárlókosarak, a játék pénzek és a játék élelmiszerek is. Vannak olyan készletek is, amik különböző tematikájú mini üzletet formáznak meg. Ilyen lehet például a játék fagylaltozó, amiben minden megtalálható, ami egy valódi fagyizóban is. Ezek a játékok segítik a matematikai készségek fejlődését, valamint a pénzzel való helyes gazdálkodást és a csapatmunkát is.

A takarítással kapcsolatos játékok, mint például a seprűk, lapátok, felmosók vagy porszívók segítséget nyújtanak a kislányoknak abban, hogy megtanulják az önálló takarítás alapjait. Ezek a játékok nemcsak a rendteremtés és az otthoni feladatok megismerését segítik elő, hanem önállóságra és felelősségvállalásra is nevelnek.

A lányos játékok között szerepelnek a sminkelős és fodrászos játékok is, amelyek a gyerekek kreativitását és szépészeti érzékét ösztönzik. A játékok segítségével a kislányok különleges frizurákat készíthetnek maguknak vagy babájuknak, illetve leutánozhatják a felnőttek sminkelési rituáléját. A sminkelős és fodrászos játékok lehetővé teszik a kislányoknak, hogy kísérletezzenek a megjelenésükkel, miközben fejlődik finommotoros képességük és szépérzékük.

A lányos játékok kategóriája számtalan lehetőséget nyújt a kislányok számára kreativitásuk kifejezésére, szerepjátékok eljátszására és különböző készségek fejlesztésére. A játékos tanulással kombinált élményeken keresztül a kislányok megtapasztalhatják a való világ mindennapos tevékenységeit és fontos életviteli ismereteket szerezhetnek.