Orvosos játékok

"Ha nagy leszek orvos leszek! Sztetoszkóp lesz a nyakamban, belenézek spatulámmal a betegek torkába, orvosságot fogok nekik felírni, és mindenkinek szurit adok!" Sok gyermek játszik el ezekkel a gondolatokkal, és szívesen talál ki orvosos történeteket. Ebben a kategóriában a Pindúr Palota összeszedte a kis dokiknak szükséges felszereléseket, és a legjobb orvosos játékokat.

Nézet:
Sorrend:

Orvosos játékok

Az orvosos játék az első olyan szerepjáték lehet, amiben a gyerekek nem a közvetlen otthoni környezetet utánozzák, hanem a tágabb környezetüket. Az emberek születésüktől kezdve rendszeresen találkoznak orvosokkal, sok kisgyereket meg is rémítenek. Egy rossz emlék, egy fájdalmas injekció, vagy csak a legyengült, bágyadt állapotban lévő kiszolgáltatottság érzését átélő gyermek emiatt a rossz emlék miatt, néha be sem akar lépni az orvosi rendelőbe. Ezt a szorongást fel lehet oldani például egy-egy doktoros játékkal. 

Játék webáruházunkban nagyon sokféle játék orvosi szett közül lehet válogatni, melyek funkcionalitásukban, tartalmukban, és minőségükben is eltérhetnek egymástól, nem beszélve arról, vagy vannak kifejezetten lányos játékok, és fiús játékok is közöttük.

 

Játékötletek az orvosos játékokkal

Ha a gyermek fél az orvostól -  orvosos játékok a félelem ellen

Komplexebb szerepjátékokra is vállalkozhatunk az orvosos játékok segítségével. Például eljátszhatjuk, hogy a maci beteg, és nagyon fél a doktor bácsitól. (Ilyet csak akkor játszunk a gyermekkel, ha ő is fél, amúgy nem illdomos ilyen jellegű gondolatot ébreszteni a fejecskéjében.) A Maci összeszedi minden bátorságát, és belép a rendelőbe, majd a doktor bácsi megnézi a torkát, megméri a lázát, ad egy matricát, és megdícséri. A Maci ráébred, hogy nem is kell félni, ha elmegyünk a rendelőbe.

Játékok 2 éveseknek - orvosos játékok, ahol a gyerek az orvos

A kicsik önmaguk szeretnének általában a főszerepben lenni. Szóval a legtöbb esetben gyermekünk lesz az orvos, mi pedig a betegek, akikről gondoskodni kell. Hagyjuk, hogy megmérje a lázunkat, lefektessen, betakarjon, hozzon a játék konyhájából teát a számunkra. Kaphatunk vitaminokat, és gyógyszereket is tőlük. Általában ezeket az eszközöket az alap játék orvosi készletek tartalmazzák.

A 2 évesekkel való játék úgy néz ki, hogy ugyanazt a folyamatot nagyon-nagyon sokszor eljátsszuk, hogy minden részletet érthessen, megismételhessen, ezáltal megtanulhasson a gyermek. A szívünk ritmusát képesek meghallani a lábunkon, a homlokunkon, és a gyomrunkon keresztül is, így sok megmosolyogtató szituáció adódhat a játék folyamán.

Játékok 3 éveseknek és nagyobbaknak - orvosos játékok, ahol a gyerek a beteg

Nagyobb gyerekekkel akár már szerepcserét is végezhetünk, ahol ő lesz a beteg. Eljátszhatja a súlyos beteget, aki mindenkit leköhög, mert nem tud viselkedni, emiatt karanténba kell zárni. Persze ez a játék csak addig jó móka, ameddig móka, ha elfajul, gyorsan állítsuk le. Az orvosos játékok folyamán eljátszhatjuk a nagybeteget, és végre kiszolgáltathatjuk magunkat. Nagyszerű szórakozás nagyobb gyerekekkel is.

Doktoros, orvosos játékok fajtái

Ha a gyermek műtéti beavatkozásra készül - Műtős játékok

Amikor egy gyermek nagyon beteg, biztos, hogy félni fog a beavatkozástól, főleg ha már több kellemetlen vizsgálaton is túl van. A piciknek még nincsenek rossz tapasztalataik, emiatt ők inkább attól kezdenek el bepánikolni, ha rajtunk is ezt tapasztalják. Próbáljunk nyugodtak maradni és reális képet alkotni a műtős játékok folyamán arról, hogy mi fog történni vele, többször is átbeszélhetjük, eljátszhatjuk a várható eseményeket, ha a gyermek igényli ezt. Ha nagyobbacskák a gyerkőcök, akkor a műtős társasjátékokat ajánljuk figyelmükbe, melyeknek lényege, hogy precízen, sikeresen kioperálják a test megfelelő szerveit.

Állatorvosos játékok

Az állatorvosos játékoknál általában egy bajba jutott kisállatot kell megmenteni, aki csapzott, bolhás, és valószínűleg elcsavaroghatott otthonról. Ezeket a kisállatokat meg kell mosdatni, kifésülni, ellátni a sebeit, amit menekülés közben szerzett, és meg kell őket etetni.

Fogorvosos játékok

Fogorvoshoz menetel előtt, vagy után szokták általában igényelni a gyerekek a fogorvosos játékokat. A ték orvosi táskák általában nem tartalmaznak minden szükséges eszközt, amit a fogorvosnál láthat a gyermek, de szuri, sokszor szájpadlás vizsgáló tükör megtalálható bennük.

Kórházas orvosos játékok

A kórházas játékokhoz általában már komolyabb felszerelés szükségeltetik, nem lesz elég egy sima orvosi táska, hiszen be kell rendezni több betegágyat, lehetőség szerint infúziót kell keríteni, esetleg egy kis nővérkocsit, amin be lehet tolni a szükséges eszközöket, injekciós tűket, gyógyszereket, spatulákat, amikre a beteg babáknak, plüssöknek szüksége lesz. Általában ezt már a nagyobb gyerekek szokták játszani.

Mentős játékok

A gyerekek figyelmét általában először a mentős játékok kötik le, mivel az utcán közlekedve is sokszor hallják a mentőautók szirénáját, és a kinézetük is felkeltik a figyelmüket, ráadásul a kisfiúk odavannak a járművekért. Ennek okán a játék mentőautó sem hiányozhat az orvosi készlet kiegészítőjeként, hiszen valamivel el kell szállítani a betegeket a kórházba!

Dr. Plüssi és a mentős mesefilmek

A kisebbeknek a különböző mesefilmek is meghozhatják a kedvét az orvosos és mentős játékokhoz. Ilyen például Dr. Plüssi, Sam a tűzoltó vagy a Mancs őrjárat mentőcsapata, melyekhez különböző játékok is készültek, hogy a gyerekek ezekkel a szerepjátékokkal is eljátszhassák a bajbajutottak megmentését vagy a sérültek ellátását, gyógyítását.

Az orvosos játékok fejlesztő hatása

Az orvosos játékok számos fejlesztő hatása ismert. Egyrészt szerepjáték közben a gyerekek utánozzák az orvosokat, mentősöket, beleképzelik magukat a szerepükbe, mely a szociális készségeket fejleszti. A játék orvosi szettekkel a kicsik megismerik az általános vizsgálatokat, az orvosi eszközök nevét, és rendeltetését, emellett megismertethetjük velük az alap betegségeket pl. láz, megfázás, hogy ne legyen idegen számukra a későbbiek során. A játékok segítségével is tudathatjuk velük, hogy mi az ami mérgező, mit szabad és mit nem szabad megenni és nem utolsó sorban, hogy miért fontos a kézmosás? Másrészt a valóságban és az orvosos mesékben egyaránt azt láthatják a gyerekek, hogy a betegeket a doktor néni vagy bácsi meggyógyítja, szükség szerint ellátja. A látottak empátiát váltanak ki a gyerekekből, ezáltal szívükön viselik, ha valakinek baja esik vagy megsérül, ők is szeretnének segíteni a bajbajutottakon. A különböző orvosos, tudományos vagy társasjátékokkal fejlődik a gyerekek biológiai és egészségügyi ismerete pl. anatómiai játékok, operációs játékok.

Orvosos játékok vásárlása online

Rendeld meg most a Pindurpalota webáruházból a legmegfelelőbb orvosos játékok egyikét, és mi a lehető leghamarabb összekészítjük a csomagodat. Probléma esetén Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésedre, barátságos kollégáink minden megrendeléssel kapcsolatos kérdésben segítenek. Válaszd ki a legmegfelelőbb szállítási és fizetési módot rendelésedhez, miután a választott termékeket a kosaradba tetted.