Tortuiga társasjáték - Clementoni

Utolsó darab
Tortuiga társasjáték - Clementoni
Tortuiga társasjáték - Clementoni
Tortuiga társasjáték - Clementoni
Tortuiga társasjáték - Clementoni
2 350 Ft
A vásárlás után járó pontok: 35 Ft

Tortuga társasjáték - Clementoni

 

A Tortuga társasjáték a tenger szerelmeseinek, és a kalózrajongóknak remek választás lesz! Tortuga bizony ismert hely a kalózok számára, és ahol kalózok vannak, ott bizony kincsekre is lehet számítani! Ebben a játékban minden játékos épp ezeket a kincseket igyekszik megszerezni. A Tortuga egy tökéletes kártyajáték, amely kalózos kalandokra invitálja a játékosokat, nagy kincseket reményében. A pakliban vagány kalózhajókat és persze értékes kincseket találunk, és a játékot természetesen majd az a kalózkapitány, akarom mondani játékos nyeri, aki a legtöbb és legértékesebb kincsekkel fog rendelkezni.

Tortuga kártyajáték tartalma:

 •  132 kártya
 •  játékszabály

 

Játékosok száma 2-6 fő
Játékidő kb 15-20 perc

Részletek

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TORTUGA Játék
Cikkszám: 16567 TORTUGA – KALÓZOS KINCSKERESŐ JÁTÉK!
Javasolt korosztály: 8-99 éves korig, 2-6 játékos részére
Elkezdődött a vadászat a kalózok kincse után! Okosan vonultasd fel a flottád, hogy megszerezd a legjobb kincseket és bombát dobhass a többi kalózra!
Tartalom: 60 hajókártya, 72 kincskártya
Előkészületek
Válogassátok szét a hajó- és kincskártyákat, és keverjétek meg minkét paklit. Tegyétek az asztal közepére a kincskártyákat, majd fordítsatok fel néhány kincskártyát és rendezzétek el egymás mellé. A játékosok számától függ, hogy hány kincskártyát kell felfordítani. Az erre vonatkozó utalást a táblázat tartalmazza (2 játékos esetén 5 kincskártyát kell felfordítani, egyéb esetekben eggyel többet kell felfordítani, mint ahány játékos játszik).
Játékosok száma
2 3 4 5 6
Ennyi kincskártyát kell felfordítani
5 4 5 6 7
Minden játékos 6 hajókártyát kap (5 hajókártyát, ha hatan játszanak), a többi kártyát a kincskártya pakli mellé kell tenni.


A Tortuga játék menete
Minden játékos egyszerre húz egy lapot, amit nem mutat meg a többieknek, majd egyszerre megfordítják (ha ketten játszanak, akkor a játékszabály végén található kiegészítő szabályokat kell követni). A játékosok ezután, kezdve azzal a játékossal, aki a legnagyobb értékű hajókártyát rakta, vesznek egy-egy kincskártyát az asztalközepére helyezett kártyák közül és egy másik játékos
elé teszik. Az a játékos, aki a legalacsonyabb értékű hajókártyát húzta lesz az utolsó, és ő veszi el az asztal közepén elhelyezett kártyák közül a maradék 2 kincskártyát. Ha bombakártyát húztok, akkor adjátok át egy általatok választott ellenfélnek. Példa: Richardnak volt a legnagyobb értékű hajókártyája (56) és kapott egy nyakláncot. Utána Steve következett (38 értékű kártyával), aki a koronát kapta, majd Matthew következett (25-tel), aki a kék drágakövet kapta, majd utolsónak Simon (7-tel), aki az érmés kártyát és a bombás kártyát húzta, amit Richardnak adott tovább.
A már kijátszott hajókártyákat rakjátok az asztal közepére. Ezekből lesz a használt kártyák paklija. Fordítsatok fel új kincskártyákat és kezdjetek egyúj kört. Ha elfogytak a kezetekből a hajókártyák, minden játékos húzzon 6 új hajókártyát (5 kártyát, ha 6-an játszotok) és folytassátok a játékot. A kincskártyákat válogassátok szét fajtánként és helyezzétek egymásra kicsit elcsúsztatva, az ábra szerint.
A játék vége
A játéknak akkor van vége, ha másodszorra is elfogytak a kezetekből a hajókártyák (tehát 12 forduló volt, vagy 10 forduló,ha hatan játszotok). A kincskártyák alapján számoljátok a pontokat: az nyer, aki a legtöbbet szerezte.
A kincskártyák értéke a következő:
Arany érme: 2 pontot ér
Nyaklánc: számoljátok össze hány nyakláncotok van. 1 nyaklánc 1 pontot ér kettő 2 pontot ér, 5 pont jár három nyakláncért, 10 pont jár négyért és 15 pont öt, vagy annál több nyakláncért.
Drágakő: egymagában nem ér semmit, de szettben 6 pontot ér. Kettesével lehet szettbe rendezni, egy szett 6 pontot ér.
Korona: 1 pontot ér. Ráadásul az a játékos, akinél a legtöbb korona van 5 pontot kap. Ha két vagy több játékosnak azonos számú koronája van, akkor ők 5-5 pontot kapnak.
Bomba: 1 pontot ér. Az a játékos, akinél a legtöbb bomba van, 5 pontot veszít. Ha két vagy több játékosnak azonos számú bombája van, akkor ők mind 5 pontot veszítenek fejenként.
Különleges hajókártyák
Ha valaki különleges hajóval játszik, akkor használhatja a hozzá kapcsolódó akciót (ő dönti el, hogy még azelőtt él vele,hogy húz egy kincskártyát, vagy utána):
Jolly Roger (1-4 kártyák) vedd el az egyik ellenfeled kincskártyáit és adj neki egyet a tieid közül (de ne a bombát).
Fekete Gyöngy (11-14): fordítsd meg a játék irányát, tehát akinek a legkisebb értékű hajója volt, az kezdi a játékot. Ennek a hajónak nincs hatása,ha éppen te következel, de hatályba lép, amint valaki húz egy kártyát.
Fancy (21-24) cseréld ki a kincskártyádat (beleértve a bombát is)egyre a középsők közül. Ha az asztal közepén elhelyezett kártyákból bombát húzol,add tovább az egyik ellenfelednek.
Anna királynő bosszúja (31-34): ha legalább egy ilyen kártyád van, akkor adj egy bombát valamelyik ellenfelednek.
Bolygó Hollandi (41-44): vegyél el egy hajókártyát valamelyik ellenfeled kezéből és adj helyette egyet a te kártyáid közül (ha akarod visszaadhatod azt is,amelyiket éppen most vettél el tőle).
Whydah Gally (51-54): vegyél el középről egy kincskártyát, rakd a paklialjára és húzz egy másikat.
Kiegészítő szabályok 2 játékos esetén
Minden körben 2 fel nem fedett hajókártyával folyik a játék 1 helyett. Aki az alacsonyabb értékű hajókártyával játszik 2 kincskártyát húz (összesen 3-at szemben az ellenfél 2 kártyájával).
FIGYELMEZTETÉS! Apró alkatrészek. Fulladásveszély. 3 éves kor alatti gyermeknek nem alkalmas. Kérjük, őrizze meg a használati utasítást. Származási hely: Olaszország. Gyártja és forgalmazza: Clementoni S.p.A., Zona Ind.le Fontenoce, s.n.c. 62019 Recanati (MC) – Italy. Tel.: +39 071 75811


Mire számíthatsz, ha a Pindurpalota webshopban vásárolsz?

 • Raktárkészletről szolgálunk ki, emiatt aznap összekészítjük a csomagodat!
 • Gyors, akár másnapi kiszállítás GLS-sel!
 • Házhozszállítás - 30.000.- felett ingyenesen
 • 10.000.- feletti vásárlásnál ajándékot is választhatsz (Nem jár automatikusan)!
 • 14 napos elállás
 • Teljeskörű garanciális ügyintézés sorban állás nélkül!
 • Több féle szállítási és fizetési mód: csomagpontok, házhozszállítás, csomagautomata
 • Expressz előresorolást vagy időzített kiszállítást is kérhetsz
 • Biztonságos csomagolás, hogy a termék éppségben megérkezzen. Ha kérdésed van, vagy problémád, barátságos ügyfélszolgálatunk azonnal segíteni fogunk. Több ezer, egyedi termék raktárról! 
Adatok
Gyártó
Clementoni
Márka
Tortuqa
Ajánlott nem
Unisex
Cikkszám
16567
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Margit
Margit
2020.12.01
 - 20:16
Unokáimat leptem meg vele, egész hétvégén csak kártyáztak.