Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma

Nincs raktáron
Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma
Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma
Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma
Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma
Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma
Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma
Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma
Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma
Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma
Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma
5 490 Ft
A vásárlás után járó pontok: 82 Ft

Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla - Bonzsi varázsálma

A Bonzsi Fejlesztő és Foglalkoztató mesetábla az iskolát megelőző évben igyekszik a gyermeki képességek összetett működését segíteni, és a fejlesztésüket szolgáló eszközrendszereket gazdagítani. Fejleszti a részképességek önálló, és egymással komplex módon való működését egyaránt, melyek az alap-kultúrtechnikák: írás, olvasás, számolás elsajátításához szükségesek.

A tábla tartalma:

 • Egy meserészlet, a Bonzsi című irodalmi anyagból.
 • A történethez kapcsolódó, és azt feldolgozó 10 feladat.
 • Társasjáték, mely játékos módon igyekszik begyakoroltatni a különböző feladatok rutinszerű végzését, hozzásegítve így a gyermekeket az örömteli iskolai kezdetekhez.
 • A mesetábla feladatai egyszer végezhetőek el, de a hozzá tartozó társasjáték újra és úja felkínálja a lehetőséget a megoldott feladatok ismétlésére, gyakorlására.

A tábla jellemzői:

 • Anyaga: papír
 • 5-7 éves korosztály számára ajánlott, akik az iskolai örömök előtt állnak, esetleg már meg is kezdték ismerkedésüket a betűk és számok világával
 • A csomagolás mérete: kb. 31.5 x 23 x 3 cm.

A játék sorozat alapvetően az iskolát megelőző 1-1 hónap gyakorló feladatait tartalmazza.

A Nagy Csilla fejlesztőpedagógus nevével fémjelzett játék 8 évnyi kiscsoportos iskolaelőkészítő, fejlesztő pedagógiaia kiscsoportos munka tapasztalatai alapján lett kifejlesztve. Hiánypótló, összetett munkát igénylő kiváló manufaktúrás termék.

Részletek

Nagy Csilla fejlesztőpedagógusról

Körülbelül 20 évvel ezelőtt kezdődött közös munkám a gyermekekkel egy fővárosi óvodában. Óvodapedagógusként ismerkedtem meg a fejlesztés területével, és mikor megszületett első gyermekem fokozódott igényem, hogy minél jobban tudjam és értsem azokat a fejlődési folyamatokat, melyek gyermekkorban végbemennek.

Így hát tovább képeztem magam a fejlesztőpedagógia területén, és igyekeztem magam felvértezni minél több módszer megismerésével, melyek közül a legnagyobb hatással Lakatos Katalin TSMT mozgásterápiás módszere, és Meixner Ildikó diszlexia prevenciós módszertana volt.

8 éve váltam ki az óvodai csoport életéből, és kezdtem meg munkámat kizárólag a fejlesztőpedagógia területén egyéni és kiscsoportos foglalkozások keretében.

Tapasztalataim azt mutatják, hogy a fejlesztés szóra az emberek többsége úgy reagál, mint egy, a gyermekben felmerülő probléma megoldási lehetőségére, kezelésére, és az ellátás során is zömében ez valósul meg. De a fejlesztés irányának jellege nem csak korrekciós lehet. (A már meglévő eltérő területet fejlesztése.) A köztudatban kevésbé ismert és az ellátásban kevésbé alkalmazott a preventív jellegű fejlesztés, mely a problémák kialakulását megelőző, a gyermeki fejlődést támogató, és az óvodai nevelést kiegészítő tevékenység.

Saját gyermekem különfoglalkoztatása során éreztem ezt a hiányt. Nem találtam olyan külön foglalkozást mely komplex módon összefoglalja és felöleli az ő igényeit, és melyek jövőjére tekintve akár hasznosakká is tudnak válni. Természetesen beirattam minden olyan különfoglalkozásra, melyekre kedvet kapott, és melyekre lehetőségeink voltak úgy, hogy azok ne szorítsák háttérbe szabadidős játékát. Hálás voltam, hogy ezek a programok elérhetőek, és hogy lányom örömét leli bennük. Ugyanakkor megfogalmazódott bennem egy gondolat, hogy tudásomat összefésülve megalkossam programomat, mely kifejezetten a megelőző fejlesztésre orientálódik, felöleli az ebben a korban érő részképességek átfogó preventív fejlesztését, és kielégíti a gyermeki igényeket. Így került bele célzottan felépített fejlesztésmenettel a mozgás, a mese, 1-2 betű, és számismeret, a kézművesség az alkotás öröme, és még sok minden más, mely mind komplex módon kapcsolódik egymáshoz. Olyan tevékenységek összehangolt rendszere melyekben a gyermek örömmel vesz részt, hasznára válik, és tartalmi felépítése igazodik az óvodai neveléshez.

Ennek részeként született meg a Bonzsi mesetábla, mely a program eszközrendszeréhez tartozik, és a szülők számára ad ötleteket, lehetőséget feladattípusokban, játékokban, gyermekeik foglalkoztatására, az iskolát megelőző vagy már megkezdő időszakban.

Ugyanakkor nem feltétlen használnám rá az „iskola előkészítés” kifejezését. Az iskola előkészítése hosszú folyamat, és sokkal összetettebb dolog annál, amit heti 1-2 alkalommal bármilyen különfoglalkozás tudna nyújtani. Az iskola előkészítése az óvodai nevelésben valósul meg, az ott eltöltött 3-4 év alatt a pedagógusok által biztosított nevelő és oktató munka és a gyermekek spontán fejlődése alkalmával.

Azonban ezt az időszakot meg lehet támogatni olyan tevékenységekkel, játékokkal, eszközökkel melyek lehetőséget adnak a tartalmas és hasznos időtöltésre, a gyermek külön foglalkoztatására, ha igénye nyílik rá. 

Természetesen ilyen a Bonzsi foglalkoztató mesetábla is, ahogy maga a program is folyamatosan fejlődik, és igyekszik igazodni az aktuális kihívásokhoz, mind tartalmilag, mind formailag. Mindig van mit tervezni és tenni vele, de szeretném remélni, hogy sokak számára örömöt tud nyújtani, és az általa szerzett ismeretek hozzájárulhatnak az iskolai évek kezdeti sikereihez. 


Mire számíthatsz, ha a Pindurpalota webshopban vásárolsz?

 • Raktárkészletről szolgálunk ki, emiatt aznap összekészítjük a csomagodat!
 • Gyors, akár másnapi kiszállítás GLS-sel Szállítási díjak
 • Házhozszállítás - 30.000.- felett ingyenesen. (A kosárérték növekedésével sávosan csökkenő díjak)
 • 10.000.- feletti vásárlásnál ajándékot is választhatsz (Nem jár automatikusan)!
 • 14 napos elállás
 • Teljeskörű garanciális ügyintézés sorban állás nélkül!
 • Több féle szállítási és fizetési mód: csomagpontok, házhozszállítás, csomagautomata
 • Expressz előresorolást vagy időzített kiszállítást is kérhetsz
 • Biztonságos csomagolás, hogy a termék éppségben megérkezzen. Ha kérdésed van, vagy problémád, barátságos ügyfélszolgálatunk azonnal segíteni fogunk. Több ezer, egyedi termék raktárról! 
Adatok
Gyártó
Tanoda Tekintő
Márka
Bonzsi
Ajánlott életkor
5 – 7 éveseknek
Ajánlott nem
Unisex
Fejlesztési területek, ismeretek

Ikonok jelentése

FinommotorikaKoncentrációLogikus gondolkozásÖsszetett fejlesztésVágás, kézügyességMemória, elmékezet
Cikkszám
7100001
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Még nem írt véleményt a termékről?
Ibolya
Ibolya
2020.07.21
 - 07:38
Szakmai szemmel nézve a játékot, valóban minden részletre kitért benne a kolléga! Elismerésem, látszik, hogy szívvel lélekkel rakta össze a játékot, magam sem tudnék többet hozzá tenni, és ajánlom minden iskolába készülő gyereknek. Mi az unokámnak kerestünk játékot, amikor erre rátaláltunk. Nagyon szeretjük, izgalommal végzi a feladatokat! Öröm vele dolgozni.