Adventi naptárba

Nézet:
Sorrend:

Mi kerüljön az adventi naptárba?

Az adventi naptár egy hagyományosnak számító elem az adventi időszakban, amelynek célja a várakozás, az izgalom és az ünnepi készülődés fokozása egészen karácsonyig. Ehhez általában egy speciális naptárat használunk, amely 24 vagy 25 ablakkal rendelkezik, és mindegyik mögött meglepetés vagy ajándék található. Az adventi naptárba rejtett apró játékok különösen népszerűek, hiszen ezek a dobozok minden napra valami újdonsággal lepik meg a gyerekeket, néha a felnőtteket is.

Ha nem szeretnél külön naptárat venni, dönthetsz úgy is, hogy zoknikba, vagy pici dobozokba teszed az ajándékokat.

Az adventi kalendáriumot általában már november végén felállítjuk, és minden nap az ablakaiból kibontjuk a meglepetéseket. Az apró játékok sokféle lehetőséget kínálnak: ezek lehetnek apró puzzle-k, logikai játékok, építőelemek, mini autók, felfedező készletek vagy éppen radírok. Nézd meg milyen apróságokat lehetne beletenni az adventi naptáratokba.  A kiválasztás során érdemes figyelembe venni a gyermek érdeklődési körét és korosztályát, hogy a játékok mindenki számára élvezetesek legyenek.

Ha egy üres adventi kalendáriummal rendelkezünk, rengeteg lehetőség van arra, hogy egyedi és személyre szabott ajándékokat helyezzünk el benne. Először is, választhatunk különböző apró ünnepi dekorációkat, mint például apró karácsonyi díszek, mikulás figurák vagy csengettyűk. Emellett dönthetünk arról is, hogy a dobozokba kis ünnepi üzeneteket, idézeteket vagy verseket rejtünk el, így minden nap egy kis inspirációt kaphatunk a várakozás ideje alatt, de kerülthetnek bele a játékok mellett időnként édességek is.

Egy másik lehetőség az üres adventi kalendáriummal az, hogy különböző kis szívességeket vagy tevékenységeket helyezünk el benne. Ez lehet például egy séta a friss levegőn, közös süteménykészítés vagy éppen egy esti meseolvasás. Az adventi kalendárium tehát egy kiváló lehetőség arra, hogy minden nap valami különlegeset éljünk át az adventi időszakban, és hogy együtt érezzük a várakozás örömét.