0-6 hónapos korig

Lányos játékok 0-tól 6 hónapos korig

Bébi játékot szeretnél ajándékozni egy újszülött kislánynak? A megfelelő helyen jársz! Ebbe a kategóriába beletettük az összes játékot, ami neki való. A gyermek játszva ismeri meg a körülötte lévő világot. Ebben a korban eleinte ők még csak megfigyelők, de a megfelelő játékok kiválasztásával segíthetjük őt ebben a folyamatban. 

Mi való a babának? A kategória alján részletesen írunk erről...

 

Nézet:
Sorrend:

Mi való a babának? 

Egy kisbabának például a puha, mikroplüssből készült játékok valók, melyek nem sértik meg pici kezecskéit, nem bolyhosodnak, így nem lesz káros hatással, ha a szájukba vennék ( 0 hónapos kortól ). A baba megtanul fókuszálni, ha odébb tesszük ezeket a figyelemfelkeltő játékokat, utánafordítja fejét, ezzel ösztönözhetjük a mozgásra is.

Szórakoztathatjuk az ágya fölé lógatott, nyugtató zenét hallató forgókkal, vagy a babakocsira akasztható játékokkal is. Később, mikor már tud nyúlni, fogni, akkor következnek a rágókák, amire szüksége is  lesz, hogy enyhítse a fogzás kellemetlenségeit ( 3 hónapos kortól ).

A tükröt tartalmazó játékok felkeltik a baba érdeklődését, miközben segíti a saját kép felismerését.

A nagymozgások, a hallás, a fókuszálás ösztönzése, a gőgicsélés a babával mind-mind hozzájárulnak a későbbi fejlődéshez. 

Segítségünkre lesznek a fürdőjátékok a kötődés és a fogás kialakításában, a játszószőnyegek a nyúlásban, a csörgők, a zenélő játékok a hangok szelektálásában, a gurítható játékok pedig abban, hogy elkezdjenek forogni.

A mesekönyvek és a mondókák segítenek a csöndes időszakok megtöltésében, és az altatásban.