0-6 hónapos korig

Lányos játékok 0-tól 6 hónapos korig

Bébi játékot szeretnél ajándékozni egy újszülött kislánynak? A megfelelő helyen jársz! Ebbe a kategóriába beletettünk sok remek játékot, ami egy újszülött babának való. A gyermek játszva ismeri meg a körülötte lévő világot. Ebben a korban eleinte ők még csak megfigyelők, de a megfelelő játékok kiválasztásával segíthetjük őt ebben a folyamatban. 

Mi való a babának? A kategória alján részletesen írunk a baba játékokról, amik lányoknak valók...

 

Nézet:
Sorrend:

Mi való a babának? 

Plüss alvóka játékok babáknak 0 hónapos kortól

A mikorplüssből készült nyálkendők, zenélő plüssök babáknak, plüss állatok nyugodtan odaadhatóak 0 hónapos kortól a babák számára. Nyilván ilyen pici korban inkább még csak szemléli a játékot, de fontos, hogy a megszokott tárgyak, kedves arcok biztonságossá teszik számára a nagyvilágot, ami telis tele van idegen, és érthetetlen dolgokkal. Ha a kiságyába beleteszünk bébi plüssöt, vagy plüssöket, ez megteremti számára az érzelmi biztonságot. Az már csak egy ráadás, ha ezt lehet csócsálgatni majd később, vagy huzogati. Egy dologra érdemes figyelni, hogy mindenképpen jó minőségű plüsst válasszunk, amelyik hosszú éveken át bírja majd a strapát, gyűrődést, együtt alvást, nyálazást, mosást. Ilyen lehetnek például az Artesavi plüss baba játékok, melyeket nyugodt szívvel adhatunk 0 hónapos kortól a babánknak. Ilyen lehet még a Teddykompainet, vagy a Ks Kids bébi játékok. 

Egy újszülött kisbabának a puha, mikroplüssből, másnéven bébiplüssből készült játékok valók, melyek nem sértik meg pici kezecskéit, nem bolyhosodnak, így nem lesz káros hatással, ha a szájukba vennék ( 0 hónapos kortól ). A mikroplüss akkor kap 0+ hónapos biztonsági minősítést, ha a kihulló szöszök, szőrszálak nem érnek el egy bizonyos alacsony mennyiséget.

A baba ahogy növekszik, megtanul fókuszálni, ha odébb tesszük ezeket a figyelemfelkeltő játékokat, utánafordítja fejét, ezzel ösztönözhetjük akár mozgásra is.

Zenélő bébijátékok 0 hónapos kortól

Szórakoztathatjuk a újszülött babáinkat az ágya fölé lógatott, nyugtató zenét hallató forgókkal, vagy a babakocsira akasztható játékokkal is, melyek zenélnek, lágy dallamokat játszanak. Az ilyen zenélő bébijátékok a fókuszálást, a figyelem felkeltést hivatottak szolgálni, és nyugodtan oda tehetők a kiságyhoz 0 hónapos kortól. A felhúzható, zenélő plüss babáknak való szintén, ahogyan ezt már fentebb is írtuk.

A csillagokat vetítő zenélő játékok szintén betehetőek az újszülött baba szobájába. A zenélő nyomkodható játékok azonban már inkább 6 hónapos kortól ajánlottak, de természetesen a baba fejlettségi szintjétől függően az ajánlott korosztály lejebb csúszhat. Az egyik legnépszerűbb zenélő játék 2020-ban a zenélő pingvin baba játék.

Csörgők rágókák baba játékok 3 hónapos kortól

Később, mikor már tud nyúlni, fogni, akkor következnek a rágókák, amire szüksége is lesz, hogy enyhítse a fogzás kellemetlenségeit ( 3 hónapos kortól ). Egy 3 hónapos baba az orális korszaka kellős közepén igencsak szeretne mindent a szájába tömni, és megrágycsálni. A jó rágóka masszírozza a sajgó ínyét a babának. A vizes rágókák általában hűtőszekrényben hűthetőek, így ez még egy plusz, amivel enyhíthetjük a szenvedését. A csörgők leginkább a figyelem, fejforgás, fordulás ösztönzés, azaz a mozgásösztönzés eszközei. 

Játszószőnyeg babáknak 0 hónapos kortól

A játszószőnyeg beszerzése majdhogynem kötelező eleme a babavárásnak. Ez lesz a napközbeni helye a babának. Itt játszik, tanul, nézelődik, és manipulálja a fölé lógatott tárgyakat. A Pindurpalota webáruház általános kínálatában többféle játszószönyeg közül választhatod ki újszülött babádnak a legmegfelelőbbet. Ahogy hazajöttök a kórházból, azaz 0 hónapos kortól már rá lehet fektetni a picit, hogy ismerkedhessen a nagyvilággal. A játszószőnyekekről a hidat érdemes 5-6 hónapos koruk körül levenni, mert ebben az időszakban már nem a fölfelé nyúlást, hanem a szőnyeg szélére helyezett baba játékokkal a forgást kell ösztönözni. A legjobb talán olyan játszószőnyeget választani, ami például labdatengerrel van egybekötve, mert így egyből 2 játékot kapunk egyben.

Pihenőszékek babáknak

A pihenőszékekre azért van szükség, mert mikor például otthon vagyunk a babával, és ki kell mennünk a konyhába, vagy a mellékhelyiségbe, ebbe bele lehet tenni a babát, és ő máris nincs felügyelet nélkül. A pihenőszék könnyen mozgatható, általában összezárható, feltehető az asztalra is akár. A jobb fajta pihenő székek zenélnek a babának, vagy akár ringatni, vagy rezegtetni is lehet őlet. 

Ha a baba tápszeres, és a hozzátáplálása hamarabb kezdődik meg, mint ahogy ülni tud, érdemes számára olyan pihenőszéket beszerezni, ami kis étkező tálcával egybe van kötve. Etetőszékbe ugyanis ilyenkor még nem tudjuk beleültetni. A legmodenrnebb pihenőszékekhez baba játékok is vannak. 

Babaváró ajándékok

Ha babajátékra gondolunk, legtöbbünknek a csörgő, és a rágóka jut eszébe, de ezen felül ott vannak a mozgást ösztönző baba játékok, a zenélő bébijátékok, a tükröt tartalmazó játékok, melyek felkeltik a baba érdeklődését, miközben segíti a saját kép felismerését.

A nagymozgások, a hallás, a fókuszálás ösztönzése, a gőgicsélés a babával mind-mind hozzájárulnak a későbbi fejlődéshez. Minden olyan játék, ami a fejlesztő játékok kategóriánkban van, egy, vagy több nélkülözhetetlen készség fejlődésére kihatással van, érdemes tehát fejlesztési területenként, korosztályonként is megvizsgálni a Pindurpalota játék webáruház kínálatát. 

Segítségünkre lesznek például a fürdőjátékok a kötődés és a fogás kialakításában, a játszószőnyegek a nyúlásban, a csörgők, a zenélő játékok a hangok szelektálásában, a gurítható játékok pedig abban, hogy elkezdjenek forogni.

A mesekönyvek és a mondókák segítenek a csöndes időszakok megtöltésében, az altatásban, a szocializációban, a fantázia, emlékezet fejlesztésében, a ritmusérzék kialakulásában, a beszédészlelésben, később a beszéd kialakulásában.