18 hónapos kortól - 3 éves korig

Lányos játékok 18 hónapos kortól 3 éves korig

Lányos játékaink széles választékát itt megtalálod  másfél évestől a 3 éves korosztályig. A gyerekeknél ebben a korban kezdenek igazán elkülönülni a szerepek a lányok és a fiúk között.

Milyen játékok valók a tipegőknek? Erről részletesen a kategória alján írutunk...

 

Nézet:
Sorrend:

Milyen játékok valók a tipegőknek?

A lányok elkezdenek érdeklődni az babák, és a lányos foglalkozások iránt. Érdekli őket, amit anya csinál, a főzés, a takarítás, és a mindennapi tevékenységek, ezért hasznosak a szerepjátékok, melyekkel szociális és kommunikációs készségük is fejlődik.

Fogékonyabbak a formák, színek iránt, szeretik a színes formabedobó, rakosgató, golyóvezető, és montesszori játékokat. Fontosak a téri orientációt, és a logikus gondolkodást fejlesztő játékok.

A zenélő játékok ebben a korosztályban is nagy szerepet játszanak a gyerekek körében, ugyanis a különböző dallamokra elkezdenek táncolni, és dúdolják, utánozzák a különböző hangokat.

Elkezdik gurítani, vagy rugni a labdát, mely a nagymozgások fejlesztésében segíti őket. Szeretnek mindent a kezükbe venni, szívesen firkálnak, ezért érdemes a kisebb, finommotorikát fejlesztő játékokat is beszerezni.

Fejlesztő hatással van rájuk a képes könyvből való mesék felolvasása, ugyanis az ismerős tárgyakra már rámutatnak, egyes szavakat ki tudnak mondani.