Pindurpalota Blog

12 Karácsonyi ajándék ötlet 1 éves lányoknak

2023.10.05 09:38
12 Karácsonyi ajándék ötlet 1 éves lányoknak

12 Karácsonyi ajándék ötlet 1 éves lányoknak

Ahogy közeledik az ünnepi szezon, mindenki izgatottan készül a karácsonyra. Azonban ha egy 1 éves kislány ajándékozásáról van szó, akkor sokan elbizonytalanodhatnak. Nem tudják, hogyan találják meg a megfelelő ajándékot ebben a korban, mivel a kisgyermekek igényei és érdeklődése gyorsan változik. Ebben a cikkben néhány karácsonyi ajándék ötletet szeretnénk megosztani egy 1 éves kislány számára.

Első és legfontosabb dolog az, hogy a biztonság mindig az első helyen álljon, amikor karácsonyi ajándékokat választunk az aprócska gyerkőcnek. Kerüljük az olyan tárgyakat, amelyek könnyen eltörhetnek, széteshetnek vagy kis darabokra szakadhatnak, mivel a kicsik még minden tárgyat a szájukba vehetnek. Emellett fontos, hogy figyeljünk az ajándék anyagára is. Íme néhány ötlet, és indoklás, hogy miért ezeket a termékeket ajánljuk.

Karácsonyi ajándék ötlet 1 éves lánynak

Készségfejlesztő játékok

A pici babák a játék tevékenységük közben észrevétlenül is fejlődnek, de vannak olyan játékok, amik segítik bizonyos részképességek fejlődését. Amikor egy 1 éves pinduri kislányt meg szeretnénk ajándékozni, érdemes olyan játékokat választani, ami hosszabb távon is hozzájárul a kézügyességéhez, logikai készségeihez, egyebekhez.

Eichhorn színes labdaválogató - motorikus készségfejlesztő ügyességi játék. A kiváló minőségű készségfejlesztő játék tökéletes választás a kisgyermekek számára. Segítségével könnyedén megismerhetik a színeket, valamint fejlődik szem-kéz koordinációjuk, kognitív képességeik és koncentrációjuk. A picik szeretik a guruló tárgyakat, ösztönözhetjük őket, hogy utána menjenek, megfogják, és észleljék a különbségeket a golyó, és a labda között. (Puha, kemény). A készségfejlesztő játék többféle feladatot adhat a kicsik számára. A játéktáblán látható színek alapján párosíthatják azokat a megegyező színű golyókkal. Nem is igazán a színeket, hanem az egyezőségeket, vagy különbségeket keressük ezekben a játékokban. Tornyot építhetnek a fa golyókból a táblára, de akár a különböző színeket is szét tudják válogatni külön halmazokba később. Ezeket akár meg is számolhatjuk együtt velük, így a matematikai készségeik is fejlődnek, bár ebben a korban ez még nagyon korai, inkább csak a szavak megismertetésére koncentráljunk, és az 1 vagy sok viszonyára.

Montesszori torony - kicsi békás. A színek és formák megismerése mellett az építés örömében is részesülnek a gyerekek. Tapasztalatszerzés útján fejlődik és tanul a gyermek. Tartós és hosszantartó játék. Önmagában is hívogatóak, így könnyen felkeltik a gyermek érdeklődését. Fából készült, zöld színű, tetején béka figura található. A fogalmak kialakításában is nagy szerepe van ennek a játéknak (kisebb, nagyobb). 

Babakönyvek

A babakönyvek a szókincs, képzelettársítás, beszédfejlődés nélkülözhetetlen darabjai, de emellett az esti megnyugvás, napi rutin kialakulásának fontos részei. A könyvek megszerettetése, a kíváncsiság felkeltése elengedhetetlen ahhoz, hogy a gyerekek megszeressenek olvasni, és tanulni. Mindezt már egy 1 éves kislány esetében is vegyük igen komolyan!

Tili Toli – Nyuszó Muszó elvesztette a maciját. Ideje lefeküdni, de Nyuszó Muszó nem találja Mackót. Gyermeked segíthet megtalálni neki a strapabíró könyvecske segítségével. A Tili Toli könyv oldalain vannak tologatható elemek, amik különböző képeket takarnak. A történet mellett ezek izgalmas meglepetéseket rejtenek a kicsik számára, míg végül rábukkanhatnak Mackóra is. A színes kis könyv segít megismerni a színeket, a formákat, a mindennapi használati tárgyakat, valamint az állatokat, a tili-toli elemek használata pedig fejleszti motorikus készségeiket, erősíti, ügyesíti egy egy éves lány pici kezecskéit, ezért kiváló ajándék a számára, akár karácsonyra is.

Építőjátékok babáknak

Ha egy egy éves kislánynak keresünk karácsonyi ajándék gyanánt építőjátékot, akkor tényleg az elsődleges szempont a biztonság legyen, hiszen egy ilyen csöppség még dobálja a játékokat, és a szájába veszi. Ráléphet, magára ránthatja, megbotolhat benne. A Clemmy építő elemei ideálisak 1 évesek számára is, mert puhák, strapabíróak, rághatóak, vízbe tehetőek. Ilyen például a Farmos Clemmy puha építőjáték - Clementoni. Egy farm házikó boci és kutyus állatfigurákkal és puha építőkockákkal. A házon levő ajtó nyitható, valamint a tető is. A belsejében tárolhatók a kockák, ami anyagát tekintve teljesen bababarát, játék során nem okoz sérülést, könnyen tisztítható. A nyitogatás, a kockák egyéb helyekre való pakolgatása fejleszti a babák motorikus készségeit, a tapintást. Színes, ami vonzza a babák tekintetét, ezáltal még érdeklődőbbek lesznek a játék iránt. 

Játékbabák 1 éveseknek

Ha 1 egy éves kislánynak játékbabát szeretnénk választani, semmiképpen se vegyünk neki hajasbabát, mert lenyelheti, fulladásveszélyes. Nagyon figyeljünk arra, hogy milyen korosztályi jelölés van a termék címkéjén. A legalkalmasabbak talán a rongybabák, de vannak olyanok is, amik méretben, súlyban megfelelnek nekik, de kemény testűek, mint például LUCAS kicsi játékbaba 21cm - Paola Reina. Lucas egy ázsiai vonásokkal rendelkező baba, cuki kis pofija és vidám öltözéke mosolyt csal a gyerekek arcára. Strandolni készül, így már fel is vette fürdőnadrágját, amin apró kis sünik és almák vannak. Fejét szürke sapka védi az erős napsütéstől. Kezei, lábai mozgathatók, így könnyedén lehet őt öltöztetni. A finom illatú játékbaba élethű kidolgozása nemcsak a gyerekeket varázsolja el.

Interaktív játékok 1 évesnek

Ahogy a baba növekszik, egyre több minden érdekli. Folyamatosan kell figyelni őt, segíteni támogatni, de közben törekedni is arra, hogy elmélyülhessen a megismerési tevékenységben, ráadásul néha a szülőknek is kell pár perc. Az interaktív bébi játékok, mint például a Készségfejlesztő zenélő fotel - Baby Clementoni. lekötik a gyerekek figyelmét. Ez a babajáték egy szórakoztató, többfunkciós interaktív fotel, amely a zenéje ritmusával örvendezteti meg a kisgyermekeket. Szuper hangszerekkel ismerkedhetnek meg, köztük maracas-szal, zongorával, érintőgombos minikonzollal és világító képernyővel. Az ülésbe épített speciális érzékelő észleli, ha a gyermek leül és lebilincselő zenét és interaktív táncokat ajánl, mozgással teli játékra invitálja. A Baby Clementoni készségfejlesztő zenélő fotel olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek hangokkal és zenével gyakorolnak hatást a gyerekekre. Fejleszti a koordinációját, a kézügyességét, a hallását és a ritmusérzékét is. 

Baby unikornis magyarul éneklő interaktív plüss Clementoni. A felfedezésre kész csöppségek most elkalandozhatnak egy mesebeli vidékre a Clementoni új, magyarul éneklő interaktív baby unikornisával! A puha tapintású bájos plüssjáték hang- és fényhatással szórakoztatja a gyerekeket, miközben játszva ismerteti meg őket a számok, a színek, a formák és a betűk világával. A játék használata serkenti a látást és hallást, fejleszti a nyelvi készségeket.

Mega Bloks kukucskockák - papagáj. Itt az ideje a szórakozásnak a Mega Bloks kukucskockák sorozat kis papagájával! A játék 1 éves kortól adható a kisgyerekeknek, akik imádni fogják  ahogy a  cuki papagáj kukucsosat játszik velük. Ahogy a gyerekek rárakják az állatfigurát a kockára, az rögtön szétnyitja szárnyait és kikukucskál rejtekhelyéről. Az aranyos állat produkcióját biztos, hogy nevetéssel fogadják majd a kicsik. Játék közben fejlődik a gyerekek szem-kéz koordinációja, finommotorikus készsége és az ok-okozati összefüggések megértésének készsége. Gyűjtsétek össze az összes állatot, és állítsatok össze egy mini állatkeretet a tigris, majom, róka, boci, bálna és papagáj segítségével. Minden csomag 1 aranyos állatot és 1 építőkockát tartalmaz.

Játék baba mobiltelefon pink - Hola. Interaktív, oktató játék mobiltelefon, pink színben gyerekeknek, mely új hangok felfedezésére ösztönzi őket. A gyermek első telefonjaként tökéletes lesz. Nagy örömet nyújt egy kisgyermek számára, ha saját telefonja van. Ahogy egy igazi okostelefonhoz illik, vannak színes ikonok-gombok. Egy gomb több különböző hangot szólaltat meg.

Bébi plüssök

Nem csak az egy éves kislányoknak, hanem minden gyermeknek szüksége van olyan tárgyakra, amik a biztonságot, az otthont, a vígaszt és a megnyugvást jelentik számukra. Ezt a szerepet leginkább a plüss állatok szokták betölteni az életükben, vagy a puha figurák, mint a Cotti Motti Nicky - Puha cica - Orange Toys. Egy aranyos cica figurát kap, aki Nickyt választja az Orange Toys Cotti Motti kollekciójából. A 100% organikus pamutból készült puha figura ölelgetni való a gyerekek számára. Pamut, sárga színű kantáros nadrágot és csíkos garbót visel, amihez kék sapkát kapott. A figura kiváló minőségű anyagból készült, mosható minden része. Remek választás a gyerekeknek, nyugodtan adható már újszülött kortól. 

Plüss bagoly - Mini Twini - Orange Toys. A Mini Twini bagoly egy igazi csillogó szemű plüss figura, mely egy baba állat kollekció jelentős darabja, amit az Orange Toys álmodott meg! A Mini Twini minden tagja, így a plüss bagoly is egy csillogó szemű plüss állatka. A kialakításának köszönhetően éppen pici gyerekeknek, babáknak válhat egy életre örök barátjukká ez a csillogó szemű plüss bagoly.

Fürdőjátékok babáknak

A napi rutin része az esti pancsi. Karácsonyi ajándékként a Pindurpalotában számtalan fürdőjátékot találhattok, de vajon, gondoltatok-e rá, hogy a kádban is lehet könyvet nézegetni? A Karácsonyi lapozós pancsolókönyv - csipogós nevű termékünkkel pancsolás közben akár mesét is mondhatsz gyermekednek ezzel a lapozós pancsolókönyvvel. A könyv lapjain egy karácsonyi történet jelenetei elevenednek meg, amit érdeklődve fognak nézni a kicsik. A színes rajzokon vidáman játszanak a gyerekek, vagy éppen a karácsonyi ajándékoknak örülnek. A könyv egyik lapjában egy csipogó lett elhelyezve, ami plusz játéklehetőséget kínál a gyerekeknek.

 

Mindig fontos, hogy figyeljünk a 1 éves kislányunk érdeklődési körére. Figyeljük meg, mi foglalkoztatja a legjobban, és próbáljunk olyan ajándékokat választani, amelyek segítenek a fejlődésében, emellett szórakoztatják is, így biztosan sokszor fog az ajándék a keze ügyébe kerülni. Legyünk kreatívak és személyre szabott ajándékokat válasszunk a kicsinek az első karácsonyán.