Pindurpalota Blog

Játékok, ha étterembe mész gyerekkel

Pindurpalota
Pindurpalota
2023.04.18 14:26
Játékok, ha étterembe mész gyerekkel

Étterembe készültök, és nem tudod mivel köthetnéd le gyermekedet addig, amíg az étel elkészül? Te is szeretnél nyugodtan megebédelni és közben váltani pár szót a pároddal, barátoddal? Mutatunk pár kártyajátékot, társasjátékot amivel az egész család együtt játszhat, és olyan játékokat, foglalkoztató füzeteket is, amellyel a gyermekek egymagukban is el tudják szépen csendben tölteni az étteremben eltöltött időt.

Ha étterembe megyünk, és gyerekkel vagyunk, akkor nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a kicsik szórakoztatásáról is. Az étteremben nagy a csend, a gyerekek számára ez egy kicsit unalmas lehet. Unalmas még a felnőttek csevelye, és ha egy helyben kell maradniuk.

Ha társasjátékról beszélünk, mindenkinek az egész asztalt elfoglaló, hatalmas játékok jutnak az eszébe. Étterembe célszerűbb kisebb játékot, esetleg kártyajátékot magunkkal vinni. Azért, hogy a többi vendég is nyugodtan tudjon étkezni, mindenképp halkabb játékot válasszunk. 

Számtalan társasjátékot leteszteltünk éttermi környezetben, ezek TikTok oldalunkon érhetőek el a társasjátékok 1 percben kategóriában. 

A mi kedvenceink a teljesség igénye nélkül:

Pic Flip videós játék bemutató

Nagyobb gyerekekkel, felnőttekkel leginkább akkor szórakoztató, ha kicsit csalunk, és megpróbáljuk megdumálni a többieket, hogy miért is jó a mi megoldásunk.

Süti Sapi Taco videós játék bemutató

Kicsi gyerekekkel is jól játszható játék, de a felnőtteknek is élvezetes. Nem volt még olyan passzív, anti-társasjátékozó ismerősünk, aki ne élvezte volna, annak ellenére hogy amúgy váltig állította, hogy nem szeret társasozni.

Memo Match tásrasjáték videós játék bemutató

4 évesnél idősebb gyerekek magukban is tudnak vele játszani egymással. 

Kisebb gyermekek számára remek választás a Fekete Péter típusú kártyajáték, amely már szinte az összes kedvelt mese változatában elérhető. A kislányok élvezettel veszik majd kezükbe a Jégvarázs 2. Mini Fekete Péter játékot, a fiúk pedig a Verdák Mini Fekete Pétert. 

2 éves gyermeket asztalnál tartani igazi kihívás, nekik jók az olyan asztali játékok, mint pl a Járművek puzzle fém dobozban vagy Meg tudom csinálni! - Készségfejlesztő játék 2 éves kortól - Clementoni Első mozaikom - Beillesztős fejlesztőjáték - Háziállatos

Érdemes körbenézni a csendes könyvek között is!

Nagyobbakkal a Dobble Junior egy igazán pörgős asztali játék, amivel értékesen tölthetjük el az időt két fogás között!

Ha olyan játékot keresünk, amivel kicsik is tunak közösen játszani, akkor a klasszikus lépegetős játékok kellenek, mint a Ki nevet a végén , természeteses az úti társas változatban, hogy az asztalon maradjon hely a poharaknak is. A Ki kicsoda úti társasjáték két játékos számára lehet ideális választás. A testvérek ezzel a szórakoztató, gyors játékkal elfoglalhatják egymást, amíg a szülők váltanak pár szót a mindennapokról.

Természetes, hogy mi felnőttek szeretnénk néha úgy is két szót váltani egymással, hogy közben nem kell mondatonként a gyermekre figyelni. Mindenképp vigyünk az étterembe olyan játékot, foglalkoztatót is amivel a gyerekek saját magukat le tudják hosszabb időre kötni, így mi magunknak is kapunk egy kis kikapcsolódási lehetőséget.

Játékválasztásnál az a legfontosabb, hogy olyan játékokat válasszunk, amelyek éppen az adott korosztálynak valóak, így garantáltan leköti majd a figyelmüket. Ha a nagyobb gyermeked szereti a logikai gondolkodást igénylő, önálló játékokat akkor próbáljátok ki az IQ ügyességi játékokat. Ezzel hosszú időre leköti magát telefon nélkül is. A Mandala színezők a kreatív, színezni szerető gyermekek számára jelent majd hosszú foglalatosságot. Természetesen a színes ceruza készletet ne felejtsük otthon!

A Holografikus pontmatrica készlet a ragaszgatni szerető gyerekeket fogja magával ragadni és lekötni az étteremben tartózkodás során. 

Kisebb gyermekek lefoglalására is ideális választás a különböző foglalkoztató füzetek bevetése egy éttermi ebéd vagy vacsora során. Itt is rendkívül fontos, hogy korosztálynak megfelelően válasszunk a foglalkoztató füzetek, színezők sokaságából. Kicsiknek a nagy alakokat ábrázoló, nem túl aprólékos színezők lesznek az alkalmasak, ezek között is garantáltan megtaláljuk a gyermek kedvenc mesehőseit ábrázoló színezőket, pl.: Oroszlánőrség színező. Ha a gyermek szeret ragaszgatni is, válasszunk olyan füzetet amiben lehetősége van színezni és ragasztgatni is, pl.: Micimackó színező, matricás füzet, így még hosszabb időre le tudjuk őt foglalni. 


Összességében, ha egyszer étterembe megyünk gyerekkel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz unalmas az időtöltésünk. A játékokkal és foglalkoztató füzetekkel minden gyerek jól érzi magát és a szülőknek is megkönnyítik az étkezési élményt. Ezért javasolt, hogy ha gyerekkel megyünk étterembe, gondoskodjunk játékokról, mert ezáltal könnyedén megszervezhetjük a gyerekek foglalkoztatását és mi magunk is élvezhetjük az étkezést, társasági életet.