Kiddo fejlesztő foglalkoztató füzetek

Kiddo fejlesztő foglalkoztató füzetek 

A Kiddo foglalkoztató füzetek olyan iskolaelőkészítő feladatokat tartalmaznak, melyek megkönnyítik a gyerekek tanulmányait, iskolába való beilleszkedését, rávezetik őket a helyes feladatmegoldásokra. A teljesség igénye nélkül választhatunk logikai, finommotorikus, esztétikai és egyéb típusú foglalkoztatók közül.

Fokozatossággal nagyban hozzájárulhatunk gyermekünk sikeres iskolai integrációjához, már 3 éves kortól korosztályra szabott feladatokat kínálunk a leendő iskolásoknak. Lépésről lépésre fejlesztünk!

 

Nézet:
Sorrend:

Iskolaelőkészítő, fejlesztő foglalkoztató füzetek

Az Iskolaelőkészítő feladatlapok nagyszerűen hozzájárulnak ahhoz, hogy óvodás korú gyermekünk iskolába illeszkedését megkönnyítsék. A korosztályonként csoportosított, feladatkörönként bontott gyakorló füzetek remek lehetőséget biztosítanak a gyerekeknek arra, hogy logikai, írás, és motorikus készségeiket fejlesszék.

Sokan keresnek olyan iskolaelőkészítő könyveket ovisoknak, melyek segíteni fognak a matekban például. Egy 3 éves gyermeknek az esetek nagyrészében nincs a számolási tudománya mögött mennyiség fogalom. Ne tévesszen meg bennünket amikor a gyermek 2-3 évesen el tud számolni 10-ig, 20-ig. Ez náluk még csak egy mondóka, nincs mögötte mennyiség fogalom, és ez természetes is így. Nem tud még számlálni, és nem tudja a szavakhoz kötni a mennyiségeket. Erre a legalapvetőbb bizonyíték, amikor egy alacsony széles pohár tartalmát egy keskeny magasfalúba töltjük.  Melyik a több? A magas! Hát nem. Egyformák. A változás nem mennyiségi, hanem alaki. 

A természetes élettani gondolkodásukból adódóan őket nem úgy kell a matematikára felkészíteni, hogy az összeadást gyakoroltatjuk velük, hanem megismertetjük őket a sorozatokkal, lefektetjük a logikai gondolkodás alapjait, halmazokat, különbségeket, kisebb, nagyobb, kevesebb több fogalmakat gyakoroljuk. Az iskolaelőkészítő matek feladatokkal rendkívül sok fejlesztő játék foglalkozik, de lehetőséget biztosítanak a meglévő játékok is. Amitől azonban a Kiddo fejlesztő feladatsorai különlegesek, hogy otthoni körülmények között, pedagógus segítsége nélkül is tarthatunk gyakorló Iskolaelőkészítő foglalkozást. A Kiddo foglalkoztató munkafüzeteit pedagógusok állították össze, a gyerekek életkori sajátosságait figyelembevéve. 

A feladatok megoldásával a matematikai alapok lefektetésén túl, íráselőkészítést is végez a gyermek, mikor nekiáll a fejlesztő feladatokat megoldani. Természetesen ő azt nem érzékeli, hogy ő most éppen a matematika órára készül, csak azt, hogy valmi szépet csinál, amiért anya büszke rá, és még ő is élvezi. A gyerekeknél nagyon fontos a fokozatos bevezetés, rávezetés a megoldásokra, emiatt mindig olyan iskolaelőkészítő könyveket, foglalkoztató mesekönyvet válasszunk számukra, ami nem haladja meg értelmi képességeiket, de saját kereteiken belül a maximumot kell nyújtaniuk ahhoz, hogy elvégezzék őket. 

Írásgyakorlás a Kiddo foglalkoztató füzeteivel

Az Íráselőkészítő feladatok nem arról szólnak, hogy egy épp csak hogy rajzolni kezdő kisgyereket megpróbálunk rávenni arra, hogy ő most mindenáron betűket kezdjen el formázni, hanem arról, hogy mindezt megalapozzuk, első körben színezéssel. 

A 3 éveseknek szóló Kiddo foglalkoztató füzetek első verziója pusztán csak a ceruzához való hozzászoktatást hivatott elérni. Ezeknél a füzeteknél jellemzőek a vastagabb kontúrok, hogy a gyermek sikerélménye meglegyen, és vonalon belül maradhasson. Ráadásul, mivel az ő türelmük még rövidebb ideig tart, ezért a képek egy része előre ki van színezve. A színválasztásban, a hasonlóak megtalálásában, maguknak a színeknek a felismerésében a színes kontúros füzetek segítenek. 

Nézd meg a teljes kínálatot, és találd meg a gyermek fejlettségi szintjéhez passzoló foglalkoztató füzetet!