Játszószőnyeg

Játszószőnyeg babáknak

Egy kisbaba számára a világ éppen csak kinyílt... A színes, mozgó, hangokat adó dolgok pedig olyan izgalmasak! A játszószőnyegek épp ezért a babák kedvencei. Ezek a többfunkciós, általában élénk színekkel készült játszószőnyegek azt a célt szolgálják, hogy az ébrenléti időben a baba figyelmét lekössék. A játszószőnyegen lévő figurák felkeltik a baba figyelmét: fejüket feléjük fordítják, szemükkel követik azt - míg később már feléjük is nyúlnak, akár nyújtózkodnak is, hogy elérjék! A Játszószőnyegek ezzel segítik a babák mozgásfejlődését.

Nézet:
Sorrend:

Minek kell játszószőnyeg a babáknak?

Mikor hazavisszük a babát a kórházból, nagyon fontos, hogy megszokja az új otthonát, és a környezetét. Először még minden új lesz neki. Hogy a világ dolgaiban otthonosan kezdjen mozogni, és biztonságban érezhesse magát, érdemes kialakítani egy napi rutint. Megszokottá tenni a körülötte lévő tárgyak egy részét, de közben arra is figyelnünk kell, hogy az ingerek, amik érik, újak is legyenek, és változatosak is. Szóval kell újdonság, és megszokott dolgok is. A játszószőnyeg lehet az a hely, ahol az ébren töltött idejének a nagyobbik részét töltheti egy kisbaba.

Miért nem elég a kisbabának az ágya? Minek kell játszószőnyeg a babáknak? Azért, mert a legjobbat akkor teszünk egy babának, ha az ágyat megtanítjuk összekötni az alvással. Az ágy az alvás helyszíne. Ha ott van, ott alszik. Ha ébren van, akkor nem alszik, és nincs is a kiságyban. Ha ezt megszoktatjuk vele, megkönnyítjük számára - és persze a magunk számára is - az elalvást. A kiságyba nem teszünk játékokat, csak alvókát. Ott nem kellenek az ingerek, csak a nyugalom, és a pihenés, szűrt, halvány éjjeli fény. A játszószőnyeg köré ezzel szemben, mindig tehetünk 1-1 játékot. Világos lehet, móka, ének, és sok-sok izgalmas dolog. A játszószőnyegen tornázhatunk, mondókázhatunk, a vendégek körbeülhetik. A baba érdeklődését, és mozgását irányíthatjuk vele.

A játszószőnyegeken lévő hídon lógó játékok, csörgők arra ösztönzik a babákat, hogy felfelé nyúljanak. Megütögessék a csünggő babajátékokat, hogy azok csörögni kezdjenek. Ez pedig ok, és jutalom is egyben a számukra, mivel a manipulációjuknak köszönhetően a tárgy hangot kezdett magából kiadni, és mozogni kezdett. Később, úgy 5 hónapos koruk körül, ezt a hidat érdemes levenni, és a szőnyeg szélére játékokat tenni, hogy a forgást, és a kúszást ösztönözzük!

Játszószőnyeg babáknak, mikortól?

Rendben, de mikor kezdjük el hozzászoktatni a játszószőnyeghez? A válasz az, hogy pár naposan már nyugodtan rátehetjük, 1 dologra kell figyelni, ne tegyük magasra, ahonnan leeshet. A legjobb a föld, vagy matrac, esetleg az ágy, de mindenképpen maradjunk mellette, főleg, ha már tud forogni!

Játszószőnyeg vásárlás

Milyen a jó játszószőnyeg?

A jó játszószőnyeg bababbarát anyagokból készül. Színes, és kontrasztos. A játékokok olyan magasságból lógnak a játszószőnyegről lefelé, hogy a baba a kis kezével bármikor elérhesse őket, egy kis nyújtózkodás árán. A legjobb az, ha a játszószőnyeg átalakítható, így hosszú ideig megmaradhat, csak kissé módosított funkcióval, mint például a 2 az 1 ben játszószőnyegek, melyek labdatengerré alakíthatóak át. A Pindurpalota webáruház termék kínálatában több ilyen játszószőnyeg közül lehet kedvünkre válogatni.

Babaváró csomagba Játszószőnyeg? Miért ne?

Amikor a babaváró csomagba a nagyszülők ajándékokat keresnek, mindig a ruházkodást szeretnék megoldani, pedig sokszor az anyukáknak igencsak határozott elképzeléseik vannak arról, hogy a kisbaba milyen ruhákat fog majd hordani. Érdemes emiatt a baba játékokban gondolkodni. Node egy újszülöttnek miféle játékot lehet választani? A válasz természetesen a nyálkendők, ágyfölé helyezhető zenélők mellett a játszószőnyeg! Nagymamák, a lehetőség adott. :-)