Baba játékok

Babajáték vásárlás, ajándékötletek babáknak

A kisbabák fejlesztése érdekében minden anyuka igyekszik a babajátékok közül kiválasztani gyermekének  a  legmegfelelőbbet. Webáruházunkban Fisher Price, My First Nici, Simba ABC, Teddykompainet, Clemmy, K's Kids, és számos nagy márka készségfejlesztő játékai közül válogathatnak a látogatók. Fedezd fel a legnépszerűbb babajátékokat gyermekednek, vagy találd meg a tökéletes ajándékötletet barátnőd kisbabájának! 

Babajáték vásárlás: ajándékötletek, kisbabáknak

Babajáték vásárlás - 0 hónapos kortól

A Pindurpalota minden igényt ki tud elégíteni babás játékok terén 0 hónapos kortól 2 éves korig, a többi kategóriánkban pedig az idősebb korosztálynak is számos remek játékot kínálunk. 

A babák látásuk tökéletesedésével egyre szívesebben nézegetik az élénk színű, mozgó, esetleg még hangot is kiadó babajátékokat. Ahogy mozgáskoordinációjuk javul, szívesen ütögetik a felfüggesztett játékokat. A baba számára ideális játékot könnyű megfogni, könnyű megtartani, színes, lehet rágcsálni és hangot ad ki, könnyen tisztítható, és biztonságos. A szülő számára még egy fontos szempont, hogy hosszú időn keresztül használható legyen. Babajáték kínálatunk összeállításakor arra törekedtünk, hogy minden általunk forgalmazott babajáték megfeleljen a fenti követelményeknek azon felül, hogy elsődleges szempontként a biztonságot és a magas minőséget vizsgáljuk babyjátékaink esetében. 

Terhesség hétről hétre - ajándékok babáknak, babaváró bulira vagy születés után

Amíg kismama vagy a terhesség hétről hétre változásokat hoz a testedben és a lelkedben is. Lehet, hogy hosszúnak tűnik a terhesség időszaka, de ez az idő lehetőséget fog biztosítani neked, hogy alaposan felkészülhess. Elépzelhető, hogy barátaid, vagy rokonaid is készülnek veled együtt, és babaváró bulit rendeznek a számodra. Készül a Várandós csomag, babaváró ajándék is. Érdemes lehet kívánség listát készíteni, hogy tudják az ismerősök, hogy mire van még a babának szüksége, és a baba ajándék hasznos is legyen, ne csak szép.

A legnépszerűbb ajándékötletek babáknak a csörgők, rágókák, a játszőszőnyegek és az alvókák, rongyik. Ha Te szervezed a babaváró bulit érdemes lehet a meghívottakkal összedugni fejeteket, és megbeszélni, hogy ki milyen babyjátékkal, babajátékkal készül megajándékozni a várandós anyukát!

Játékok csecsemőknek: a legnépszerűbb babajátékok vásárlása

Amikor kisbaba érkezik a családba, a babaváró ajándékok között van egy-két alap darab is. Ezekre a babajátékokra mindenképpen szüksége lesz a csecsemőknek:

Kiságyforgó: kedves ajándékötlet babáknak, babajáték 0 hónapos kortól

Bár a kiságyforgót besoroltuk a babás játékok közé, tulajdonképpen ennek elsősorban nem az a funkciója, hogy a klasszikus értelemben játszon vele a baba, hanem inkább az, hogy nézegesse, felkeltse a figyelmét, megtanuljon a szemével fókuszálni. A kiságyba kerülő babajátékoknak alapvetően ez a funkciója az első időkben. Beépíthetjük a kiságyforgókat az alvtatási rutinba. 1 dal, kétszer felhúzzuk a zenélőt, simogatás puszi, aztán csend, és alvás... 

Ez a babajáték rendkívül népszerű ajándékötlet, és szinte minden babaszoba alapvető kelléke.

A legjobb babajáték vásárlása: játszószőnyeg!

Miért jó babajáték a játszószőnyeg?

A baba játszószőnyeg tulajdonképpen egy olyan babajáték, ami nagyjából 0-5 hónapos korig a baba mindennapi életének a része lesz. Felkelés után, az ébrenléti idejét fogja ezen tölteni. A célja tulajdonképpen, az érzékszervek aktiválása révén rávenni a csecsemőt a manipulálásra, azaz a tárgyak mozgatására. Eleinte csak megütögeti véletlenszerűen amit lát, később azonban némi gyakorlás után ezek a nyúló mozdulatok tudatossá válnak.

5 hónapos korban azonban már a forgásra kell a babát ösztönözni, emiatt elcsomagolhatjuk a baba játszószőnyeget. Kínálatunkban olyan babajátékok, babaszőnyegek is találhatóak, amelyet 5 hónapos kor után egy kis átalakítással  továbbra is jól használhatók.

Tuti babajáték vásárlás ajándékötletnek: csörgők babáknak

A babajátékok közül a legáltalánosabbak a csörgők. Nincs olyan kisbaba, akinek ne lennének csörgői, de voltaképpen miért is van erre szükség? 1-3 hónapos korig a csörgő is csak egy a figyelemfelkeltő tárgyak közül, amivel a figyelmét próbáljuk koncentrálni, rávenni a gyermeket, hogy a szemével kövesse felfelé, és oldalra a tárgyakat. Ha könnyű csörgőt választunk, nyugodtan a kezébe adhatjuk, hogy megfoghassa, érezze, és hallja a játékot. Mikor már eljut arra a szintre, hogy tudatosan fogja rázni a kezecskéit, megkezdődik a zenebona, amit a babák nagyon élveznek. A csörgők lesznek az első igazi játékai, amivel a szó klasszikus értelmében játszik a baba. Megrázza a csörgőjét, és élvezi, hogy a hang miatta szólal meg, az ő akaratából. A csörgők motivációs gyakorlatoknál is nagyon hasznosak, hiszen segítségükkel felkelthetjük a baba érdeklődését, és rávehetjük először a nyúlásra, majd a fogásra, később pedig a forgásra. 

Babajáték vásárlás alváshoz: szundikendő, a legnépszerűbb babajáték 0 hónapos kortól

A szundikendő elterjedése egy megfigyelésnek köszönhető, miszerint a babák nagyon szeretik csücsköket. Megnyugtatja őket ezeknek a morzsolgatása, rágcsálása, ölelgetése. A szundikendőt különböző családokban más-más nevekkel illetik: nyunyi, csücsi, csücsköző, nyálkendő, rongyi. A Pindurpalotában számtalan ilyen babajáték érhető el, melyek Baby Safety minősítéssel rendelkeznek. A szundikendőket kifejezetten csecsemőknek fejlesztették ki. 

A szundikendő mint babaváró ajándékötlet és legnépszerűbb babajáték sokszor válik kedvenccé, és ez a babajáték gyakran hosszú távon kíséri el a csemetét. Elvesztése csúnya síráshoz vezethet, ezért a kedvenc szundikendőből érdemes lehet akár többet is beszerezni!

Babajáték vásárlás a fogzás időszakára: rágókák (praktikus ajándékötlet babáknak)

Az 1-3 hónapos baba evés után már nem feltétlenül zuhan álomba. Ha magára marad elkeseredik, és sírással csábítja vissza a játszópartnerét, ilyenkor sokszor elég neki, ha visszamegyünk, és beszélünk hozzá, és attól is megnyugszik.  Érdemes őt megismertetni az önálló játékkal, ha csak rövid időre is. Kitartóan kell törekedni arra, hogy a kicsi figyelmét, ha rövid időre is, de lekössék az őt körülvevő játékok. Ez nem jelenti azt, hogy tele kell zsúfolni az ágyat baba játékokkal.

Amire azonban mindenképpen szüksége lesz, azok pl a rágókák. A rágókák enyhítik a kínzó sajgó érzést a baba ínyében, amikor a fogacskáik növekszenek - éppen ezért a rágóka egy tuti ajánédkötlet babáknak, babás családoknak. A rágóka nem csupán rágásra jó, de a kicsik imádják babajátékként is mindig kézben tartani, ugyan úgy nyúlnak érte, ha megmutatjuk nekik!

Zenélő babajáték vásárlás: szuper ajándékötlet babáknak

A zenélő játékok babáknak akkor hasznosak, ha éppen az önálló játékra próbáljuk a gyermekünket szoktatni. Érdekes módon a zenélős, nyomkodós játékok, játék mobiltelefonok, játék távirányítók, hangot adó állatos játékok mellett még a nagyobb gyerekek se tudnak úgy elmenni, hogy ne éreznének késztetést arra, hogy megnyomkodják őket. 

Éppen ezért, ha olyan ajándékötletet, babyjátékot keresel a kisbabának amivel valóban, a szó szoros értelmében is játszani fog, a zenélő babajátékok tökéletes megoldást nyújtanak erre.

Alvást segítő babajáték vásárlás, már 0 hónapos kortól

Az alvást segítő játékok kíváló keresztelő ajándékok lehetnek, de babaváró buli alkalmával is nagy örömöt tudnak okozni. Azokat a baba játékokat hívjuk alvást segítő játékoknak, amik beépíthetőek az altatási rituáléba. Ilyenek a csillagokat vetítő bébi játékok, a felhúzható lágy dallamot játszó zenélők, de még sokszor a kiságyforgók is, vagy például a komplexebb interaktív játékok, mint például az OCTOPI. Az Octopi fóka, bálna, polip, és rákocska tulajdonképpen egy plüss állat, amit ha a baba megölel, a szobája közepén elhelyezett világító torony csillagokat kezd el vetíteni a falra, és lágy altatót játszik. Ez manuálisan is bekapcsolható, de a plüss figura ölelésére is aktiválódik. 

A baba alvást segítő játékok közé sorpoljuk a bébi plüssöket, alvókákat is. Ezek azok a kis állatok, játékbabák, amik megnyugtatják gyermekünket elalvás előtt. Ezek szintén nagyon népszerű babajátékok, és csak a baby "ízlésén" múlik, hogy melyik plüssállatka lesz a nagy kedvenc - ami mindenhova elkíséri majd! Éppen azért, mert ezek a babajátékok, a plüssök és állatkák gyakran akár több éven át ki kell, hogy szolgálják a kisbabát, rendkívüli módon figyelünk arra, hogy magas minőségű babyplüssöket adjunk forgalomba. A Baby Safe jelzés azt jelzi, hogy a babajáték olyan anyagból készült, ami abszolút biztonságos a legkisebb csecsemők számára is: ezekről apró alkatrészek nem potyoghatnak le, szőrük a legcsekélyebb mértékben sem hullhat ki.

Fejlesztő babajáték vásárlása: készségfejlesztés babakorban

A  kisbabák fejlesztése érdekében, minden anyuka igyekszik a babajátékok közül kiválasztani a legmegfelelőbbet. A Pindúr Palota webáruházban számtalan nagy márka közül választhattok készségfejlesztő bébi játékokat. Amikor a baba már nagyobb, akkor érdemes neki a korosztályának kínált játékok közül beszerezni minden alap játékból legalább egyet. Ilyen fejlesztők például a Montesszori tornyok, A formabedobók, a Járást, mászást, kúszást segítő játékok. 

A babajátékok között ezek a fejlesztő a játékok speciális kategóriát képviselnek, ezért mi is külön kategóriába gyűjtjük a készségfejlesztő játékokat, babyjátékokat.

Babajáték márkák a Pindúr Palota webáruházban

Fisher price babajáték vásárlás

A Fisher Price már 80 éve gyárt a legkisebbek számára baba játékokat, mert rájöttek, hogy a gyermekek a játékokon keresztül fejleszthetők a legjobban. Tanulmányozzák, hogyan fejlődnek a kicsik, emellett játékaikat szakértőkkel, vagyis az anyukák, apukák véleményét meghallgatva fejlesztik. Újszülött kortól, 5-6 éves korig gyártanak játékokat. Termékeik rendkívül jó minőségűek, minden biztonsági szabványnak megfelelnek.

Clemmy a Clementoni babajáték vásárlás

Clemmy a Clementoni egyik márkája, ami kimondottan a legkisebbeknek készült.  „A játék komoly dolog” vallják, a már több, mint 50 éve alapított cégnél. Clementoni elsődleges célul tűzte ki, hogy biztonságos baba játékokat hozzon létre, oktatási tartalommal, melynek célja a gyermek növekedési útjának támogatása.

My First NICI babajáték vásárlás

A My First NICI játékokkal, a gyerekek játékosan fedezhetik fel a világot. Az első NICI játékom a fejlesztés minden szakaszához igazodik, biztosítva, hogy minden kis lépés jelentős előrelépés legyen a mentális és fizikai fejlődésben. A My First NICI színes játékok és tanulási játékok elősegítik a motoros készségek, a kreativitás és a memória fejlődését. Minőségi baba játékok a Nicitől!

Simba ABC babajáték vásárlás

A Simba ABC márkája ösztönzi a csecsemők és a kisgyermekek természetes kíváncsiságát, hogy a korai életkorból felfedezzék a körülöttük lévő világot. A termékbiztonság a Simba elsődleges prioritása, minden Simba terméket a TÜV és más akkreditált laboratóriumok tesztelnek. A baba játékok gyártásában a Simba élen jár.

Teddykompaniet babajáték vásárlás

A Teddykompaniet minden termékénél, baba játéknál törekszik az egyedülálló kialakításra, mindegyiknek gondosan kiválasztott, legmagasabb minőségű anyagokból kell készülnie. Termékeik teszteltek, láng és tűzállóak, nem mérgezők, a legtöbbje 40 fokon mosható.

K's Kids babajáték vásárlás

A K’s Kids hitvallása: „Hisszük, hogy a világ jobb lesz, ha a következő generációnk szeretettel és gondossággal nő fel.” Ennek szellemében gyártják baba játékaikat újszülött kortól - 3 éves korig. Elkötelezettek a fejlesztőjátékok készítésében, a K's Kids játékok minden darabja a gyermek egészséges fejlődéséhez készült.

Készségfejlesztő babajátékok

Különböző életkorokban, különböző fejlődési szakaszokon mennek át a babák. Mindegyik korosztálynak mások a fejlesztési igényeik, amiket a különböző babajátékok segítségével tudnak a szülők segíteni.

1 éves korig elsősorban a színek, hangok kötik le a kicsik figyelmét, ezért érdemes élénk színű, hangot adó játékokat választani nekik pl. játszószőnyeg. A kiságy fölé akasztható kiságyforgó is jó választás, ami leköti a figyelmüket, amíg még nem tudnak kézbe fogni játékokat. Amikor kicsit nagyobbak lesznek adhatunk nekik csörgőket, vagy olyan játékokat, amik mozgásra ösztönzik őket, pl. labda babáknak, puha gumiból készült kisautó, fejlesztve ezzel motorikus készségeiket, erősítve izomzatukat.

1-3 éves kor között a motorikus készségek mellett fontos a szem, kéz koordináció, a térlátás, és logikai gondolkodás fejlesztése, amire az egyik legjobb választás pl. az építőkocka vagy a baby ceruza, szivacs puzzle. A kockákkal a jó szórakozás mellett megismerhetik a különböző színeket, formákat, felfedezik, hogy az egyes tárgyakat egymásra, egymásba lehet tenni. Ebben a korban még nem feltétlenül úgy játszanak velük, ahogy kell, de ezzel is fejlesztik kreativitásukat, felfedezik az építőkockákban rejlő lehetőségeket. A baby ceruzák, zsírkréták, kirakók szintén jó választások ezeknek a készségeknek a fejlesztésére, amiknek a későbbiekben, írás tanuláskor, iskolában nagy hasznát veszik.