Csörgők

Csörgők kisbabáknak kategória

A babák a világot mindig belülről kifelé kezdik felfedezni. Először saját kis kezüket, aztán az őket körülvevő tárgyakat, játékokat, csörgőket, majd lassacskán az egész járókát, később a szobát, és végül a lakást is birtokba veszik. De legelőször a szívünket lopják el.

Nézet:
Sorrend:

Csörgők kisbabáknak: minden, amit a csörgőkről tudnod érdemes!

Egy kisbabának a játékvásárlás gyakran nem egyszerű feladat, hiszen ekkor még a gyerekek a szó szoros értelmében véve nem játszanak azokkal – azonban már a legkisebb mozdulatoknak is rendkívül nagy jelentősége lehet a fejlődésükben. Az egyik legjobb és leghatékonyabb fejlesztő játékok a csörgők! Mutatjuk is, miért hasznos a csörgő vásárlás a Te kisbabádnak is!

 

Csörgők babáknak korosztály alapján

Csörgők kisbabáknak: egyszerű, mégis nagyszerű játékszerek – már újszülött kortól

Már egészen újszülött kortól megkezdődik a kisbabák készségeinek fejlődése. Bár az első időszakban nem kell nagy dolgokat várni a babától, már a szemének mozgatása, kis fejének elfordítása is nagy eredmény, ha mozgásfejlesztésről beszélünk – a csörgők babáknak pedig éppen ezt segítik elő.

Újszülött korban a baba figyelmét két dologgal lehet felkelteni: az élénk, vidám színű tárgyakkal, és a hangokkal. Ha a kiságy fölé akasztott csörgő felkelti a kicsi figyelmét, máris nyert ügyünk van: figyelemmel kísérhetjük, ahogy egyre ügyesebben fókuszál, fordítja a hang és a színek irányába a kis fejét.

Csörgők babáknak 3-6 hónapos korig

Ebben a korszakban is a kiságy fölé akasztott csörgők szolgáltatják a baba kényelmét és fejlődését, csupán annyi változik, hogy a legtöbb baba ekkorra már tudatosan oda is nyújtja kis kezét a csörgő felé, hogy elérje azt. Figyelem! Amint a baba képes felülni és elérni a kiságyra akasztott csörgőt, érdemes azt eltávolítani, hiszen ezek zsinórral vannak felfüggesztve, ami bajt is okozhat. Ettől kezdve a csörgő már más típusú játékszerként szolgál, és szülői felügyelet mellett játszhat tovább vele a kicsi.

Csörgők babáknak 6 hónapos kortól

Fél éves kor felett a kisbaba már képes fogni, rázni, sőt, a legtöbben már a dobás örömét is felfedezi (anya legnagyobb örömére… ja, nem :) ).

Ekkor a csörgő még fontosabb szerepet tölt be a babák életében: a kicsi képes érte nyúlni, odafordulni, sőt, egy idő után a csörgő után is mászik annak érdekében, hogy fogdoshassa, rázhassa azt. Ilyenkor már a babák előszeretettel veszik a szájukba is a csörgőt, úgyhogy ügyeljünk a higiéniára (ahogy eddig is tetted :) ).

 

A csörgők tehát a készségfejlesztés egyik fontos alapját képezik

A fentiekből láthatod, hogy a csörgők babáknak nem csupán egyszerű műanyagból (vagy BabySafe plüssből) készült kacatok, hanem a készségfejlesztés nagyon fontos részét képezik – a többi színes, vidám, figyelemfelkeltő babajátékkal együtt. Az első szemmozdulatoktól a kúszásig elkísérik a csörgők a baba életét, ezért mindenképp érdemes minden babaszobába beszerezni ezekből néhányat!