K s Kids babás fejlesztő játékok

K's Kids készségfejlesztő babajátékok

A K's Kids NEM CSAK 1 JÁTÉK! Ez a termékcsalád olyan fejlesztő bébi, tipegő, és kisóvodás játékokat kínál, amik, többféleképpen használhatók. Minden játék hátoldalán a leírás mutatja, hogyan tudnak a különböző korosztályú gyermekek játszani velük. A játékok kialakításuknak, és a több éves játékfejlesztői tapasztalatnak köszönhetően több fejlődési részterületre kedvező hatással vannak, mint például az érzékszervek, a logikai intelligencia, a művészi intelligencia, a finommotorikus képességek, nagymotoros képességek, érzelmek, és végül, de nem utolsó sorban az önértékelés fejlesztésére.

Nézet:
Sorrend:

K's Kids készségfejlesztő babajátékok

Készségfejlesztő babajátékok – és amit tudni érdemes a készségfejlesztésről babakorban

A szülés után minden rettenetesen felgyorsul… Ahogy életedben először meglátod Szemed fényét, és hazahozod őt a kórházból – talán még fel sem ocsúdtál a rengeteg történés során, de a készségfejlesztés máris megkezdődik a babánál! Gyakorlatilag az első naptól kezdve minden apró mozdulat, minden fejfordítás, karnyújtás egy-egy készség kifejlődésének első jele, amit – tudatosan vagy sem – de szülőként folyamatosan segítünk fejleszteni a babák esetében.


Bár az első időszak hosszúnak tűnhet, mégis – visszagondolva – csupán néhány pillanat volt az egész, és már kúszni, mászni kezdett a kicsi… De hol kezdődik a készségfejlesztés a babáknál? Milyen játékokkal segíthetjük a készségek fejlődését, és mire érdemes ügyelni a készségfejlesztő babajátékok vásárlásakor? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

 

Készségfejlesztő babajátékok – gyakorlatilag már az első naptól kezdve

Bár egy újszülött csecsemő a szó szoros értelmében véve még nem játszik, a készségfejlesztő babajátékok szerepe mégis nagy lehet. A kiságy fölé akasztott színes, akár zenélő készségfejlesztő babajátékok, a játszószőnyegek, de még a kedvenc plüssnyuszi is segíti a baba készségfejlesztését.


A korai hetekben, hónapokban ez csupán a baba figyelmének felkeltéséről szól. A pici először csak nézelődik, elmerül a színes, forgó, mozgó és zenélő játékok látványában, majd később utánuk fordítja kis fejét, és nemsokára kezével megpróbálja őket elérni is. Ezek az alap mozdulatok – bár nem tűnnek hatalmas dolognak – mégis rendkívül fontos részét képezik a babák készségfejlesztésének.

 

Készségfejlesztő babajátékok babakorban és tipegőknél

Aztán ahogy egyre szebben fejlődik a babád, úgy lesz egyre nagyobb igénye a készségfejlesztő babajátékokra. Már képes megfogni őket, rázni, megrágcsálni, nézegetni – és igen! Képes eldobni is, ráadásul akár 20x egymás után :)


A készségfejlesztő babajátékok kiválasztása során ebben a korban a legfontosabb az, hogy a játék érdekes legyen: zörögjön-csörögjön, legyen színes, és természetesen maximálisan biztonságos is! Innen már csak egy lépés, hogy a kedvenc játék felé kúszni kezdjen a baba, majd szépen lassan tipegő korba lépünk, amikor már megkezdődnek az első, valódi játékra utaló jelek.

 

Készségfejlesztő babajátékok – a gyűjtögetés korában

A gyermek játszva tanul, és gyakran utánozza is a szülőket. Persze itt hosszú az út a rakodástól-pakolástól a tényleges játékokig (pl. játék konyháig, vagy épp játék takarítószerekig), mégis az első jelei ennek az utánozós korszaknak a „pakolászás”. Ezt az időszakot sokan gyűjtögető korszaknak is hívjuk, hiszen ilyenkor az egyetlen dolog ami képes néhány percre lekötni a gyermek figyelmét, az a kisebb tárgyak, játékok gyűjtögetése (pl. egy vödörbe), azok rakodása, pakolása – hiszen anyu is folyton ezt csinálja!


A készségfejlesztő babajátékok között ebben az időszakban kerülnek elő a formabedobó játékok, a montesszori tornyok, építőkockák és hasonló klasszikusok, hiszen ezeket nagyon jól lehet pakolászni. Ne legyenek azonban irreális elvárásaid! A készségfejlesztő játékokkal a gyerkőc először nem fog tudni „leírás szerint” játszani. Tökéletesen normális, hogy kezdetben nem akar összejönni a formabedobó és a montesszori toronyra sem jó sorrendben kerülnek fel a karikák, sőt, a szuper építőkockákból sem készül még vár… A készségfejlesztő játékok legkorábbi időszakában már az is nagy siker, ha két kockát össze tud illeszteni a kicsi – hiszen ez az első lépés!


A koordinációt, a logikát kiválóan fejlesztik ezek a játékok és meglátod, nagyon hamar eljön az idő, amikor már céltudatosan használja majd a gyerkőc ezeket a készségfejlesztő játékokat!

 

A K’s Kids készségfejlesztő babajátékok

Persze a fentiekből fakad, hogy a legtöbb készségfejlesztő babajáték kérész-életű lesz… hiszen a gyerkőc a csörgőt azért viszonylag hamar eldobja majd. A K’s Kids játékgyártó éppen erre felkészülve készít rengeteg praktikus, tovább használható készségfejlesztő babajátékot! Ezek a játékok több funkcióval rendelkeznek, és egy-egy játék többféleképpen használható, így akár évekig használhatjátok majd!