Egyéb építőjátékok

Nézet:
Sorrend:

Egyéb építőjátékok

Egyszerű építőjátékot keresel babádnak, kisebb gyerekeknek, vagy esetleg már komolyabb építőjátékról érdeklődsz, amit szerettednek ajándékozhatsz? Egyéb építőjátékok kategóriánkban fiúknak, lányoknak, kicsiknek, nagyoknak egyaránt találsz kedvére valót! A tipegőknek puha építőkockákat, pohárépítő vagy montessori építőjátékokat, a nagyobbaknak különböző építőjáték szetteket, mesefigurás építőjátékokat, építőkockákat vagy maketteket ajánlunk.

Az építőjátékok fejlesztő hatása

Az építőjátékok fejlesztő hatásáról senkinek sincs kétsége, hiszen tudjuk, hogy az építés már pici korunktól kezdve jelen van az életünkben, és idővel minden ember szeretne valami maradandót alkotni, kívül-belül építkezni. Az építőjátékok ezekben segítségünkre vannak, ugyanis fejlesztik az éntudatot, a kreativitást, a szem-és kézkoordinációt, a finommotorikus készségeket és a szociális készségeket.

Éntudat fejlesztése

A kisbabák még nem tudják megkülönböztetni saját magukat a külvilágtól, azonban amikor elkezdik mozgatni a tárgyakat, első játékaikat, felfedezik, hogy a változást saját akaratukból okozták, ilyenkor alakul ki az éntudat.

Kreativitás fejlesztése

A kisebbek még úgy építenek, hogy a környezetükben lévő tárgyakat vagy társaik műveit másolják, majd azáltal, hogy fejlődik a kreativitásuk, képesek lesznek saját alkotásokat létrehozni, melyeknek csak a fantáziájuk fog határt szabni.

Szem-és kézkoordináció fejlesztése

A gyerekek önkéntelenül is összehangolják a szemük és kezük mozgását, amikor az építőjátékért nyúlnak, felemelik, majd összeillesztik a különböző elemeket egymással. A játék során a szem-és kézkoordináció folyamatosan fejlődik, a térlátással egyetemben.

Finommotorikus készségek fejlesztése

A játékok pakolásával, az elemek mozgatásával, összeillesztésével, vagy szerelésével fejlődnek a kezek izommozgásai és a finommotorika.

Szociális készségek fejlesztése

A gyerkőcök a testvéreikkel, barátaikkal való játék során gyakran azt tapasztalják, hogy nem mindig szeretnének egyformát alkotni. Például építőjáték közben ugyanabból az elemből mást akarnak építeni. Ilyenkor meg kell tanulni kompromisszumot kötni, rendezni fogják az egymás közötti konfliktust, melytől később szociálisan érzékenyebb, empatikusabb felnőtté fognak válni.