Építőjátékok

Építőjátékok gyerekeknek

Az építőjátékok fejlesztik a szem-kéz koordinációt, a motorikus képességeket, a fantáziát és a képzelőerőt. Fa, fém és Jáva építőjátékok, hagyományos építőkockák, szerelőjátékok, komplett szerszámkészletek, duploval kompatibilis építőelemek és egyéb kreatív készségfejlesztő játékok tartoznak ebbe a kategóriába.

Fedezzétek fel az építőjátékokban rejlő végtelen lehetőséget, építsetek, alkossatok kedvetekre! Az építőjátékok vásárlása kisfiúk számára nagyszerű ötlet ajándékba, vagy akár otthonra. 

Építőjátékok gyerekeknek

"Az építős játékok fiúknak valók." Nos, ez így ebben a formában nem igaz. Ugyanúgy lehet egy építőkocka lányos játék, mint fiús. A lányok ugyanúgy Legóznak, mint a fiúk. (A Legokat külön kategóriába gyűjtve találjátok meg webshopunkban) A kisgyerek napi rutinjában az építős játékok ugyanúgy benne vannak, mint bármelyik tevékenység. Nagyságrendileg 1,5 éves kortól számíthatunk rá, hogy a rombolás mellett elkezd próbálkozni az építkezéssel, kockák egymásra rakásával, két műanyag elem, blokk összeillesztésével. 2 éves korára ezen tevékenységét már addig csiszolja, hogy viszonylag hosszabb ideig is leköti ez a tevékenység. Amikor a gyerekekért megyünk az óvodába, megfigyelhetjük a csoportokban, hogy legalább 1-2 gyerek mindig a fakockákból épít valamit, házat, várat, erődöt.

Ház építős játékok gyerekeknek

A ház építős játékok a kockarakosgató építős játékoknak a továbbfejlesztett, kifinomított verziói. A házas játékok, vagy játék makettek akár a nagyobbak érdeklődését is magukra vonhatják, hiszen ebből a barkács tevékenységből alakulnak ki a hobbymakettezők is. Valamint minden nagy építész is valahogy így kezdte.

Városépítő játékok gyerekeknek

A városépítő játékoknál nem kell megijedni, nem arról van szó, hogy egyszerre meg kell építenünk New York összes épületét. A városépítő kifejezés olyan ház építős játékok sorozatára utal, amiben nem csak 1 féle házat lehet felépíteni, hanem sok különböző közül választhatjuk ki, melyiket szeretnénk megépíteni, összeszerelni, vagy barkácsolni.

Téglás építőjátékok gyerekeknek

A téglából építünk játékok például olyan város építős játékok, amiben pici agyag téglákból kell a házunkat felépíteni. Az ilyen házaknak műanyag nyílászárói vannak, és nagyon könnyen megértetik a gyerekekkel, hogyan is épülnek fel valójában az igazi házak, hiszen nem normál ragasztóval, hanem az igazi malterhez hasonló, de gyerekek számára készült habarccsal kell a téglákat összetapasztani. Mivel több gyártó is készít különböző méretekben, darabszámban ilyen építős játékokat, emiatt mindenki megtalálhatja a neki legszimpatikusabb épületet, vagy épületegyütteseket.

Walachia hobby kit - házépítő játékok gyerekeknek

A Walachia hobby kit egy olyan barkácsolós, építős játék gyerekeknek, amiben faházakat, fa épületeket kell a gyerekeknek összeragasztania fa darabokból, gerendákból. Sima papírragaszóval is össze tudjuk ragasztani az alkotó elemek java részét. Azért írjuk, hogy barkács játék, mivel nem csak építgetni kell, hanem vannak olyan házak, mint például a Walachia vizimalom, amiben kis kalapálásra, smirglizésre, festésre is szükség van. Ezek olyan alapkészségek, melyre minden fiú gyermeknek szüksége van, hogy mikor felnő, ne okozzanak neki gondot a ház körüli tevékenységek. Mivel a Walachia a Pindurpalota saját importos terméke, így nagyon szeretjük, és széles választékot tartunk belőle.

A szettek között megtalálható istálló, betlehem, vizi malom, szélmalom, templom, alpesi ház, hogy csak a legaranyosabbakat említsük. 

Walachia Vario

A Walachia Vario egy olyan faépítő játék család, amiben fa rudakat lehet különféle módokon összeállítani, és csodálatos házakat kirakni belőle. A neve azért Vario, mert egy dobozból akár 8-10 vagy még több féle házat is ki tudunk rakni. Ez nem ragasztós játék, hanem olyan mint az építő kocka továbbfejlesztve. Már óvodás kortól tudnak a gyerekek vele építeni.

Fajátékok: fából készült építőjátékok gyerekeknek

Nem minden fajáték építős játék, és nem minden építős játék fajáték. Szóval itt van némi átfedés a két csoport között. Emiatt nem kell megijedni, ha egy fa fomaillesztő puzzle, kirakós nem található meg a kategóriában, lehetséges, hogy éppen valamely egyéb tulajdonsága miatt máshova soroltuk. Ha van konkrét elképzelésed, hogy milyen játékot szeretnél, milyen korú gyermeknek, használd a keresőnket, vagy a kategóriákon belül bal oldalon megjelenő szűrő funkcióinkat.

Fakopáncs játékok: fejlesztő építőjátékok gyerekeknek

Fa építős játékaink között a legtöbb Fakopáncs által gyártott fejlesztő játék is megtalálható, az esetek túlnyomó többségében azonos áron.

Golyópályák: golyópálya építőjátékok gyerekeknek

Golyópályák nem csak fából készülnek, és nem kifejezetten az építős játékok kategóriához kötődnek egészen addig, amíg nem egy fakockás építőjátékkal vannak a sínek kombinálva, hiszen akkor már itt a helye a fa építős játékok között.

Szerelős játékok, barkácsjátékok gyerekeknek

A szerelős játékokat, mivel nincs külön kategóriájuk itt fogod megtalálni. Fémépítőnek is hívják, a lényege az ilyen játékoknak, hogy valamilyen szerszámmal, például csavarhúzóval, villáskulccsal a gyerekeknek össze kell szerelniük valamit, általában valamiféle járművet. Kiválóan fejlesztik a kézügyességet, a logikát, a szem-kéz koordinációt. Erősítik a kézfejet, segítik az ujjak elkülönült finom mozgásait. Nem egy könnyű játék, de nagyon jó hatással van a gyerekek fejlődésére.

Lego, és Duplo utánzatok, kocka építőjátékok gyerekeknek

Mivel a Legot védi magyarországon a Lego licensz, emiatt nem hozható forgalomba olyan műanyag építőjáték, ami kompatibilis a Legoval, és megegyeznek a méretei. Amennyiben ilyet talál a Lego Hungary, joggal kérheti ezen játékok megsemmisítését piacvédelem címszóval. Mindezek miatt nem forgalmazunk olyan terméket, mely ezeknek a kritériumoknak megfelel, azonban hasonló elven, csak más méretű műanyag építőjátékot mindig találhatsz a polcainkon, melyek ára jóval kedvezőbb a Legónál. A Duplo licensz lejárt, ezért Unico és hasonló Duplo kompatibilis játékokat szoktunk tartani.

Jáva építőjátékok gyerekeknek

A jáva építő játék család magyar gyártmány, emiatt különösen szeretjük! Nagyon jó minőségű, számtalan variációban összeépíthető, javítja a konstrukciós készségeket, az egyik legnagyszerűbb, és legközkedveltebb építős játék család.