Golyópálya építő játékok

Golyópálya építő játékok

Golyópálya építő játékok a Pindurpalota webshopjában készletről, akár másnapi kiszállítással. Klasszikus fiús játékok karácsonyra, szülinapra, alkalmakra, vagy hétköznapi használatra. A golyópályák, mint például a Gravitrax megunhatatlan játéklehetőségeket rejt magában. Nincs két egyforma pálya. Nincs két egyforma lejtő. Nem csak az egyensúly, az építés, hanem minden egyes része élvezetes a játékoknak. Webáruházunkban Lena, Querchetti, Gravitrax, és más golyópálya építő játékokat is találsz.

Nézet:
Sorrend:

Golyópálya építő játékok és más golyós játékok

Építeni mindenki szeret! Pláne, ha az építésnek az alkotás örömén kívül más célja is van, a golyópálya építő játékok pedig éppen ilyenek. Vajon össze tudjátok úgy rakni a félkész elemeket, hogy a golyó megakadás nélkül, zökkenőmentesen haladjon végig a pályán? 

A golyópálya építő játékok egyik legfantasztikusabb tulajdonsága, hogy nincs két egyforma pálya! A lehetőségek tárháza végtelen, így a saját golyópályák megtervezésén és megvalósításán is együtt dolgozhattok! 

 

A golyópálya építő játékok fejlesztő tulajdonságai

Amellett, hogy a golyópálya építő játékok remek szórakozási lehetőséget biztosítanak a kicsik számára, még rengeteg szuper tulajdonsággal bírnak. Ezek a - többnyire fémből, vagy műanyagból készült - játékok ugyanis élen járnak, ha készségfejlesztésről van szó. 

 

Játszva tanulás a golyópálya építő játékokkal

A gyermek játéka természetes folyamat, amelynek legfontosabb része a tanulás. A kicsik a világ törvényszerűségeivel, az íratlan szabályokkal is a játékok folytán ismerkednek meg - legyen szó akár etikáról, akár fizikáról. A golyópálya építő játék pedig rengeteg olyan törvényszerűségre nyitja fel a gyermek szemét, amelyet a későbbiekben így az iskolában, és az életben is alkalmazhat majd.

 

A golyópálya építő játékok és a finommotorikus képességek

Apró kézmozdulatok, ügyes csavarhasználat, apró tárgyak megfogása... ez mind hozzásegít ahhoz, hogy a gyermek kisebb testrészeit koordináltan, ügyesen használja, vagyis fejlődjön a finommotorikus mozgása! A finommotorika pedig alapvető eleme a jó íráskészségnek is...

 

A golyópálya építő játékok és az íráskészség

A ceruza megfogása, finom mozgatása, stabilan tartása nekünk felnőtteknek egyáltalán nem jelent problémát - ám ennek a készségnek valamikor ki kellett alakulnia. 

Ez egy természetes folyamat, amelyre a legtöbb gyermek esetében nem kell tudatosan, különleges figyelmet fordítani - ám nem árt, ha játékvásárláskor tudjuk, hogy ezek is elősegítik a készségek fejlesztését. Márpedig rendkívül fontos, hogy iskolakezdésre a gyermek keze elég erős, elég ügyes legyen - hiszen ha a ceruzaforgatásra túl nagy figyelmet kell fordítania, ha az íráskészsége gyenge marad, az a tanulásban is akadályozni fogja! 

 

A golyópálya építő játékok és a kognitív képességek fejlődése

Különböző színek, különböző formák - és ezek felismerése, az azonosítás képessége, valamint a logikai gondolkodás kifejlődése szintén egy olyan terület, amelyben a golyópálya építő játékok nagyban segíthetik a gyermeket. A golyós játékban az apró színes golyó a számára kijelölt pályán gurul végig - és ha megakad, azt azonnal orvosolni kell!

 

A golyópálya építő játékok és a problémamegoldó készség és koncentráció

Hiszen ha megakad a golyó, nem végeztünk jó munkát a golyópálya építő játék összeszerelése után, nem igaz? Ilyenkor jöhet az újratervezés! A golyópályák összeszerelése során a gyermeknek fokozottan oda kell figyelnie a játékra, hiszen ez a játék nem működik "magától". Nekünk kell megalkotni, megépíteni a golyópályát, különben az egésznek semmi értelme!

 

A golyópálya építő játékok és a kitartás, a készre törekvés

És maradva az előző gondolatmenetnél, itt szeretnénk még egy nagyon fontos dologra felhívni a figyelmed, ha golyópálya építő játék vásárláson gondolkodsz.

Ki ne látott volna még gyermeket, aki félbe hagyta a játékot? Jött egy izgalmasabb, jöt egy új dolog, vagy éppen csak megunta az előzőt és új játékot keresett magának... Nos, ez talán kisgyermekkorban megengedett, de sajnos már iskoláskortól meglesznek a következményei ha kitartása, készre törekvése nem alakul ki kellőképpen.

 

A golyópálya építő játék pedig nem működik, amíg nincs kész. Nem lehet félbehagyni, hisz akkor a golyó nem fut végig akadálymentesen a pályán! És ezt a gyerekek is tudják, mitöbb, a legtöbb gyerkőc nagyon várja hogy elkészüljön a pálya és végre legurulhasson az a golyó... Éppen ezért tapasztalataink szerint még a legtöbb türelmetlen gyerkőc is addig szereli, barkácsolja, építi a saját golyópálya építő játékát, amíg az el nem készül!