Golyópálya építő játékok

Nézet:
Sorrend:

Golyópálya építő játékok

Golyópálya építő játékok a Pindurpalota webshopjában készletről, akár másnapi kiszállítással. Klasszikus fiús játékok karácsonyra, szülinapra, alkalmakra, vagy hétköznapi használatra. A golyópályák, mint például a Gravitrax megunhatatlan játéklehetőségeket rejt magában. Nincs két egyforma pálya. Nincs két egyforma lejtő. Nem csak az egyensúly, az építés, hanem minden egyes része élvezetes a játékoknak. Webáruházunkban Lena, Gravitrax, és más golyópálya építő játékokat is találsz.

Golyópálya építő játékok és más golyós játékok

Építeni mindenki szeret! Pláne, ha az építésnek az alkotás örömén kívül más célja is van, a golyópálya építő játékok pedig éppen ilyenek. Vajon össze tudjátok úgy rakni a félkész elemeket, hogy a golyó megakadás nélkül, zökkenőmentesen haladjon végig a pályán? 

A golyópálya építő játékok egyik legfantasztikusabb tulajdonsága, hogy nincs két egyforma pálya! A lehetőségek tárháza végtelen, így a saját golyópályák megtervezésén és megvalósításán is együtt dolgozhattok! 

A golyópálya építő játékok fejlesztő tulajdonságai

Amellett, hogy a golyópálya építő játékok remek szórakozási lehetőséget biztosítanak a kicsik számára, még rengeteg szuper tulajdonsággal bírnak. Ezek a - többnyire fémből, vagy műanyagból készült - játékok ugyanis élen járnak, ha készségfejlesztésről van szó. 

Játszva tanulás a golyópálya építő játékokkal

A gyermek játéka természetes folyamat, amelynek legfontosabb része a tanulás. A kicsik a világ törvényszerűségeivel, az íratlan szabályokkal is a játékok folytán ismerkednek meg - legyen szó akár etikáról, akár fizikáról. A golyópálya építő játék pedig rengeteg olyan törvényszerűségre nyitja fel a gyermek szemét, amelyet a későbbiekben így az iskolában, és az életben is alkalmazhat majd.

A golyópálya építő játékok és a finommotorikus képességek

Apró kézmozdulatok, ügyes csavarhasználat, apró tárgyak megfogása... ez mind hozzásegít ahhoz, hogy a gyermek kisebb testrészeit koordináltan, ügyesen használja, vagyis fejlődjön a finommotorikus mozgása! A finommotorika pedig alapvető eleme a jó íráskészségnek is...

A golyópálya építő játékok és az íráskészség

A ceruza megfogása, finom mozgatása, stabilan tartása nekünk felnőtteknek egyáltalán nem jelent problémát - ám ennek a készségnek valamikor ki kellett alakulnia. 

Ez egy természetes folyamat, amelyre a legtöbb gyermek esetében nem kell tudatosan, különleges figyelmet fordítani - ám nem árt, ha játékvásárláskor tudjuk, hogy ezek is elősegítik a készségek fejlesztését. Márpedig rendkívül fontos, hogy iskolakezdésre a gyermek keze elég erős, elég ügyes legyen - hiszen ha a ceruzafogásra túl nagy figyelmet kell fordítania, ha az íráskészsége gyenge marad, az a tanulásban is akadályozni fogja! 

A golyópálya építő játékok és a kognitív képességek fejlődése

Különböző színek, különböző formák - és ezek felismerése, az azonosítás képessége, valamint a logikai gondolkodás kifejlődése szintén egy olyan terület, amelyben a golyópálya építő játékok nagyban segíthetik a gyermeket. A golyós játékban az apró színes golyó a számára kijelölt pályán gurul végig - és ha megakad, azt azonnal orvosolni kell!

A golyópálya építő játékok és a problémamegoldó készség és koncentráció

Hiszen ha megakad a golyó, nem végeztünk jó munkát a golyópálya építő játék összeszerelése után, nem igaz? Ilyenkor jöhet az újratervezés! A golyópályák összeszerelése során a gyermeknek fokozottan oda kell figyelnie a játékra, hiszen ez a játék nem működik "magától". Nekünk kell megalkotni, megépíteni a golyópályát, különben az egésznek semmi értelme!

A golyópálya építő játékok és a kitartás, a készre törekvés

És maradva az előző gondolatmenetnél, itt szeretnénk még egy nagyon fontos dologra felhívni a figyelmed, ha golyópálya építő játék vásárláson gondolkodsz.

Ki ne látott volna még gyermeket, aki félbe hagyta a játékot? Jött egy izgalmasabb, jött egy új dolog, vagy éppen csak megunta az előzőt és új játékot keresett magának... Nos, ez talán kisgyermekkorban megengedett, de sajnos már iskoláskortól meglesznek a következményei ha kitartása, készre törekvése nem alakul ki kellőképpen.

A golyópálya építő játék pedig nem működik, amíg nincs kész. Nem lehet félbehagyni, hisz akkor a golyó nem fut végig akadálymentesen a pályán! És ezt a gyerekek is tudják, mitöbb, a legtöbb gyerkőc nagyon várja hogy elkészüljön a pálya és végre legurulhasson az a golyó... Éppen ezért tapasztalataink szerint még a legtöbb türelmetlen gyerkőc is addig szereli, barkácsolja, építi a saját golyópálya építő játékát, amíg az el nem készül!