Dömper

Nézet:
Sorrend:

Dömperek

A dömperek - népszerűségüknek köszönhetően - külön kategóriát képviselnek a játékautók között. Gyakran rendelkeznek mozgatható alkatrészekkel, amik még valósághűbb játékélményt nyújtanak a gyerekek számára. A dömperek szórakoztató és tanulást elősegítő lehetőséget nyújtanak a gyermekek számára. Játék közben fejleszthetik a kézügyességet, a megfigyelőképességet, a kommunikációt és a kreativitást. 

A dömper egy olyan jármű, melyet általában építkezéseken, földmunkáknál és útépítéseknél használnak. Feladata, hogy földet, homokot, kavicsot vagy más hasonló anyagokat szállítson és lerakjon a kívánt helyre. A dömper többnyire nagy méretű és erős, hogy képes legyen a nehéz terhek szállítására. Általában két sor hátsó kerékkel szerelték fel, amik segítenek, hogy a nehéz teher ellenére stabilan mozogjon. A gyerekek nagy ámulattal tekintenek ezekre a monumentális gépekre, és nagyon szeretnek játszani kicsinyített változatukkal, a játék dömperekkel.

A Pindurpalotában számtalan olyan dömper található, melyek speciálisan homokozóba vagy vízpartra készültek. Ezek a játékautók elbűvölő, kicsinyített változatai a valódi dömpereknek. Általában műanyagból készülnek, hogy könnyűek és biztonságosak legyenek a gyermekek számára. Bár méretük csökkentett, dizájnja és funkciói hasonlóak a valós dömperekéhez, így a gyerekek könnyedén átélhetik a nagy építkezések izgalmát. A platóra felrakodhatnak különböző tárgyakat, amiket elszállíthatnak az építkezésre, majd ott a billenthető plató segítségével lerakhatják. A kitalált történetek sora ezután is folytatódhat, hiszen a gyerekek fantáziája kimeríthetetlen.

A dömperek nem csak funkcióikban, hanem méretükben is eltérőek lehetnek. Vannak kisebb méretű járművek, amiket könnyedén kézbe tudnak venni a gyerekek, de olyanok is, amiknek a platójára ők maguk is rá tudnak ülni. A különböző kialakítású dömperekkel tehát eltérő módon tudnak játszani a gyerekek, de közös mindegyikben, hogy nagyszerű játékélményt nyújtanak a gyerekek számára.