Logikus gondolkodás fejlesztő játékok

Logikus gondolkodást fejlesztő játékok

A játék által az összehasonlító, általánosító készség, a fogalomalkotás, a problémamegoldó készség, a kreativitás, a szimbolikus gondolkodás is fejlődik. A logikus gondolkodásra nevelés az egyik legjobb dolog, amit tehetünk gyermekünkkel. A logika, és a logikus gondolkodás fejleszthető, ennek kialakításában nyújt segítséget a kategóriában található játékok sokasága.

Nézet:
Sorrend:

Logikai játékok vásárlása

A legjobb logikai játékok egy helyen! Nagyon sok játék fejleszti a logikát is, sok egyéb készség mellett, de ezek nem mind logikai játékok. Legalábbis eredetileg nem ezért lettek alkotva, ez csak egy külön jó tulajdonság.

Logikai játékoknak inkább azokat a fejtörőket, hívjuk, amik gondolkodásra sarkallják a gyerekeket, és a felnőtteket. Természetesen egészen más egy kifejezetten felnőtteknek készült stratégiai játék, vagy egy ördöglakat, Rubik-kocka, mint a kicsiknek készült formabedobó. Nyilván ez utóbbival inkább a babák tornáztathatják meg agytekervényeiket.

Válaszd ki a legjobb fejlesztő játékot, vagy a legfurfangosabb feladatokat tartalmazó rejtvényeket, és rendelj még ma online játék webáruházunkból.

Logikai játékok korosztályonként

Ha szereted az agytornákat, biztosan jó hír számodra, hogy olcsó logikai játékok sokasága vár játékboltunkban. Igyekeztünk minden korosztály számára nyújtani megfelelő logikai feladványokat.

Logikai játékok kicsiknek

A gyermek logikai gondolkodása egészen másként működik, mint a felnőtteké. A megfelelő alapok megteremtése a logikai gondolkozásnál is fontos, és fejleszthető, fejlesztendő. Az első logikai játék a gyermekek életében a formabedobó, majd a montesszori játék.

Webáruházunkban formabedobó, és montessori játékok széles választéka várja a kisebb korosztályt!

Logikai játékok bölcsiseknek

A bölcsis gyerekeknél a csoportosítás, halmazok alkotása, és a több kevesebb fogalmának megértése a logikai gondolkodás következő lépése. Ezután jöhetnek a hiba keresések, azonos tulajdonságok alapján a szortírozás. A fa formaillesztő kirakós játékok, a felező puzzle-k.

Logikai játékok óvodásoknak

A gyermekeknek 3 éves korukban sokszor tudnak már 10-ig 20-ig számolni, de ez még nem azt jelenti, hogy matematikai műveleteket is el tudnak végezni, vagy valós szám fogalom lenne a számok felsorolása mögött.  Ennek a korosztálynak a készségfejlesztéséhez is megvannak a logikai fejlesztő játékok. Próbálkozhatunk a gyerek számára különböző játékos logikai feladatokkal is, mint például a sodoku, amőba, Logico, vagy a számolós játékok.

Párkereső játékok

Amikor már a csoportosítás, halmazalkotás, különbségkeresés jól megy, akkor jöhetnek a párkereső játékok. Nagyszerű agymunkát jelet az ovis korosztály számára. Fontos, hogy az ilyen jellegű játék valóban szórakoztató legyen, és ne kényszer. Eleinte maximum 10 perc, később pedig akár 20 percig is leköthetjük a figyelmét a gyerkőcnek párkeresőzéssel.

Logikai játékok gyerekeknek

A nagyobb gyerekeknél már egyre melegebb a talaj, ha fejlesztésről és logikáról van szó, hiszen sokszor olyan jól érvelnek, hogy úgy tűnhet, logikájuk kikezdhetetlen. Pedig nekik is jót tesz egy kis agytorna. A tanuláshoz, IQ tornához érdemes a gyerek számára zajmentes környezetet biztosítani! Jöhetnek az ördöglakatok, szóalkotó játékok, iq játékok gyerekeknek, IQ Candy, szóalkotó játékok stb.

Válogass a jobbnál jobb logikai játékokból webáruházunkban, hogy jobban menjen a suli!

Logikai játékok felnőtteknek

Ha okosnak gondolod magad, és a logikád is jó, akkor biztosan nem lesz gond a logikai játékok megoldásában. Hogy szellemileg friss maradhass játssz mindennap, vagy amikor csak időd engedi, egyedül, vagy barátokkal!

Stratégia játékok

A stratégia játékok nagyszerű, és élvezetes logikai játékok, amik IQ tesztnek is beválnak. Izgalmas estéket tölthetünk együtt barátainkkal, egy-egy jó társasjátéknak köszönhetően. Neked melyik a kedvenced? Risiko? 

Logikai társasjátékok

Mozgasd meg mindkét agyféltekéd! Válassz logikai fejtörők, sakkjátékok, vagy ördöglakatok közül! 

Logikai készséget fejlesztő társasjátékok széles választéka fiúknak, lányoknak, gyermekeknek, óvodásoknak, iskolásoknak és felnőtteknek egyaránt megtalálható webáruházunkban. 

Matematikai játékok

A 2 éves gyerekek matematikai fejlődése minőségi változást hoz az észlelő, megismerő tevékenységükben, mert már képesek felfogni elemi matematikai fogalmakat és megérteni egyszerű logikai lépéseket. A játszás során a kisgyermek új tudásra, új készségre tesz szert.

A matematikával kapcsolatos tevékenységek nem csak számolást jelentenek, hanem hozzájárulnak az érzékelés, figyelem, memória, gondolkodás és kreativitás fejlődéséhez is. Az alsó tagozatos számtan tanulása nem egyszerű. A gyerekek gyakran küzdenek nehézségekkel a matek tanulás során pusztán azért, mert még nem érettek meg a számtant iskolai tárgyként felfogni.

Ezért a szülőknek célszerű már a gyerek egészen kicsi korában kialakítani a számtan iránti érdeklődést. Ha a matekot játékosan, szórakoztatóan bevezetjük a kisgyerek napi életébe, akkor elsőosztályos korában majd gyorsabban és könnyebben boldogul a vele, és a többi logikai játékkal.

Játék webáruházunk számos matematikai fejlesztőt kínál. Jó böngészést kívánunk!